«حجت الاسلام سید مجتبی هاشمی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز با بیان اینکه همه آحاد جامعه باید به دنبال ارتقای سطح فرهنگی جامعه باشند اظهار کرد: برای بررسی و آشنایی با فرهنگ ابتدا باید موانع و آسیب های فرهنگی را شناخت تا از این طریق به حل مشکلات فرهنگی پرداخته شود.
مدرس حوزه علمیه اهواز یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی را اعتلای سطح فرهنگی مردم دانست و افزود: در سرتاسر جهان معمولا انقلاب ها با هدف توسعه اقتصادی و معیشتی مردم صورت می پذیرد اما علاوه بر این ها ماهیت انقلاب اسلامی یک ماهیت فرهنگی بوده و اکنون با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط مناسبی برای گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی پیش آمده است.
وی با بیان اینکه به دلیل جنگ تحمیلی و طولانی شدن آن به مدت هشت سال، موضوع فرهنگ در اولویت دوم قرار گرفته بود اضافه کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که امروزه با آن مواجه هستیم، قرار گرفتن ضدارزش ها در برابر ارزش هاست به گونه ای که اگر شخص خواهان انجام سنت های حسنه و انجام مناسک شرعی و عرفی انسانی باشد مورد اهانت برخی افراد دیگر قرار می گیرد در حالی که اگر ضد ارزشی یا منکری صورت پذیرفت متاسفانه اعتراضی نسبت به آن انجام نمی شود.
وی به اشاره به آیه «ان جا الحق زهق الباطل ان الباطل کان زهوقا» ابراز کرد: اگر مسائلی که مربوط به فرهنگ ایرانی اسلامی خودمان است را در جامعه معرفی کنیم و گسترش دهیم به خودی خود ضدارزش ها از بین خواهند رفت.
کارشناس فرهنگی حوزه علمیه ولی عصر (عج) اهواز در ادامه به سه محور اصلی برای گسترش فرهنگ صحیح اشاره کرد و اذعان داشت: خانواده، رسانه و آموزش و پرورش سه رکن اصلی برای گسترش فرهنگ هستند که منشا هر حرکتی از جامعه از این سه مسیر گذر خواهد کرد.
وی خانواده را با توجه به فرزندپروری اصلی ترین جایگاه معرفی فرهنگ دانست و تصریح کرد: رسانه تنها اختصاص به رسانه های دیداری و شنیداری ندارد بلکه فضای مجازی، بیلبوردهای سطح شهر و دیوارنویس های شهری از مهمترین ابعاد یک رسانه فعال به شمار می آیند زیرا شخصی ممکن است از طریق یک دیوار نوشته راه حق را پیدا کند، در این حال نباید از استفاده تبلیغاتی از ارگان های مسافربری درون شهری غافل شد.
وی در خصوص محور سوم گسترش فرهنگ عنوان کرد: متاسفانه امروزه آموزش و پرورش در بخش هایی کم کاری هایی دارد، جایی که دانش آموز ۶ الی هشت ساعت با معلم در ارتباط است اما این زمان طلایی فقط برای نمره گرفتن و قبولی قرار داده می شود در حالی که می توان از این ظرفیت فوق العاده در جهت معرفی فرهنگ و فعالیت های فرهنگی استفاده کرد.
حجت الاسلام هاشمی خاطر نشان کرد: در جملات و دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع فرهنگ به کرات از سوی ایشان عنوان شده است از این رو مسئولان باید این مهم را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.
وی در ادامه با اشاره به پیشرفت های اقتصادی، علمی و فناوری کشورهای اروپایی، از این پیشرفت ها با عنوان پیشرفت فیزیکی یاد کرد و ادامه داد: در غرب انسان در اختیار صنعت قرار گرفته شده اما در فرهنگ اسلامی این صنعت و پیشرفت است که باید در خدمت انسان قرار بگیرد زیرا در فرهنگ اسلامی خداوند جایگاه اصلی را دارد.
مدرس حوزه علمیه اهواز اولین راه برون رفت مشکلات فرهنگی را آگاهی دادن دانست و یاد آور شد: هر گاه توانستیم در بخش های مختلف به افراد جامعه آگاهی های لازم را بدهیم از بسیاری از مشکلات رهایی پیدا می کنیم.
نظر شما