به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «غلامرضا قوسی» امروز (9 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: هدف ما در بخش کشاورزی بهره وری از عوامل تولید، تثبیت شغلی، حفاظت از منابع پایه و جلوگیری از تخریب عرصه های طبیعی و خوداتکایی در محصولات کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سند جامع سازگاری با کم آبی در استان تدوین شده است، گفت: پروژههای فنی و زیربنایی از برنامه های این سازمان است که در سند سازگاری با کم آبی دونوع پروژه های سازه ای و پروژه های غیرسازه ای برای بخش کشاورزی تعریف شده است.
قوسی با بیان اینکه امسال 8 هزار و 800 هکتار از اراضی کشاورزی استان باید مجهز به سیستم های نوین آبیاری شود، افزود: تاکنون در 2 هزار و 100 هکتار سیستم های نوین آبیاری اجرا شده است.
به گفته وی امسال 72 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سیستم های نوین آبیاری به خراسان جنوبی ابلاغ شده و همچنین قول مساعد تخصیص تا 110 میلیارد تومان برای اجرای این امر داده شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود 6 هزار و 252 رشته قنات در سطح استان، ادامه داد: باید سالانه 30 درصد از قنوات مرمت، بازسازی و حفاظت شود و این مهم در افزایش آبدهی قنوات و راندمان آبیاری تاثیرگذار است.
قوسی از اختصاص 26 میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی برای مرمت قنوات در سال جاری خبر داد و بیان کرد: سال گذشته 8 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار ملی در این حوزه داشته ایم که امسال به 14 میلیارد و 500 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ایجاد گلخانه از دیگر برنامه های اولویت دار در بخش کشاورزی است، گفت: در حال حاضر نهضت گلخانه ها در خراسان جنوبی آغاز شده و تعهد امسال توسعه گلخانه در 60 هکتار از اراضی استان است که تاکنون برای 30 هکتار طرح آماده شده و متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: پروژه اصلاح نژاد دام، پرورش آبزیان، تغذیه دام و پروژه ارتقای محصولات زراعی از دیگر پروژه هایی است که در سند جامع سازگاری با کم آبی به آن توجه شده است.
قوسی گفت: این سند تا افق 1400 تنظیم شده است و 105 میلیون مترمکعب بحث تقویت سفره های آب زیرزمینی از طریق پروژه های آبخیزداری و 85 میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب هدف گذاری شده است.
وی با اشاره به خسارات بخش کشاورزی ناشی از سیل در استان، عنوان کرد: برای سیل سال گذشته 100 میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شده است و برای خسارات ناشی از سیل ابتدای امسال 8 هزار و 650 پرونده در سامانه سجاد ثبت شده که 41 درصد پروندهها آماده دریافت تسهیلات است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: تاکنون در مرحله نخست 87 میلیارد و 500 میلیون تومان خسارات ناشی از سیل سال جاری ابلاغ و آماده پرداخت است.
نظر شما