نمادهای مسیحی مسجد کلن مناقشه برانگیز شد

انجمن اسلامی ترکی آلمان به عنوان نهاد مسئول ساخت مسجد جدید کلن معمار این مسجد را پیش از اتمام پروژه به علت پنهان کردن نمادهای مسیحی در ساختمان این مسجد اخراج کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، انجمن اسلامی ترکی آلمان به عنوان نهاد مسئول ساخت مسجد جدید کلن معمار این مسجد را پیش از اتمام پروژه به علت پنهان کردن نمادهای مسیحی در ساختمان این مسجد اخراج کرد.


معمار این مسجد که پایان کار آن نزدیک است و هنوز تکمیل نشده است به علت پنهان کردن نمادهای مسیحی در ساختمان، چون صلیبهای کوچک و نماد یونانیها برای مسیح از کار خود برکنار شد.

 

رسانه های محلی به سرعت از این معمار دفاع کردند و اظهار داشتند که این مسئله مطرح شده در طرح مسجد مشاهده نمی شود.

 

مسجد جدید شهر کلن پیش از ساخت با اعتراضهای بسیاری درباره ارتفاع مناره ها رو به رو شد و برخی شکل ظاهری این مسجد را به تسهیلات اتمی نسبت می دادند.

 

زمانی که طرح های این مسجد رونمایی شد برخی منتقدان آن را فرصتی برای مطرح کردن بحثهای بنیادین درباره جامعه اسلامی ترک تبار آلمان قلمداد کردند.

 

معمار این مسجد پل بوهم است که پیش از این اظهار کرده طرح این مسجد خود اقدامی برای ادغام بوده است. وی اظهار داشت: این یکی از مهمترین ساختمانهایی است که تاکنون طراحی کرده ام.

 

این مسجد دارای یک گنبد بزرگ و دو مناره است. مناره های این مسجد پیش از آغاز به کار ساخت در نوامبر 2009 به شدت مورد انتقاد مخالفان قرار گرفته بود، گروه های راست گرای کلن اظهار داشتند که این مناره ها بزرگتر از طرح اصلی ساخته شده و کلیسای جامع و مشهور این شهر را تهدید می کند. کلیسای جامع شهر کلن که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد یکی از شاخصه های شهر کلن به شمار می آید.

 

قرار است این مسجد اوایل سال 2012 افتتاح شود، طراحی داخلی این مسجد چندان زیاد نخواهد بود و نور طبیعی که آن هم از طریق پنجره ها می تابد بخش اعظم زیبایی داخلی مسجد را به عهده می گیرد. این مسجد همزمان با جامعه پیش می رود و مسلمانان بعدها درباره طراحی داخلی آن تصمیم گیری می کنند.

 

بنابرگزارش منابع اینترنتی، به رغم اینکه اسلام دومین دین بزرگ اروپا محسوب می شود، مسلمانان اروپایی با ستادهایی از سوی گروه های راست گرا مواجه هستند که ضد ساخت مسجد عمل می کنند و ساخت عبادتگاه برای مسلمانان را نشانه اسلامی شدن اروپا تلقی کرده و آن را تهدید می پندارند.

 

شایان ذکر است، حدود سه میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند که بیشتر آنها ترک‌تبار هستند. 206 مسجد بزرگ و 2600 مسجد کوچک برای پاسخ به نیازهای دینی مسلمانان آلمان در این کشور فعالیت می‌کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 83783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha