به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل بانک مرکزی گفت: سالی نزدیک به یک میلیارد اسکناس امحا میشود نزدیک به ۹ میلیارد اسکناس در جریان است که اگر چهار صفر از پول ملی حذف شود تعداد اسکناسها به ۲.۲ میلیارد میرسد این یعنی با حذف چهار صفر شاهد کاهش حجم اسکناس و هزینهها و وارد شدن مسکوکات به چرخه کار هستیم.
«عبدالناصر همتی» در جلسه علنی نوبت عصر دیروز مجلس در جریان بررسی یک فوریت لایحه حذف چهار صفر از پول ملی گفت: اصلاح ظاهر پول از ضروریات کشور است. ما در این باره بررسیهای متعددی داشتیم. واقعیت آن است که پول ملی به دلیل تورم در سالهای طولانی عملا خاصیت خود را از نظر ظاهری از دست داده است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مردم دیگر از ریال به عنوان واحد پول ملی استفاده نمیکنند و تومان را جایگزین کردهاند، عنوان کرد: درباره اسکناسهای ۵۰۰ هزار ریالی هم آن را ۵۰ تومانی میگویند و کسی ۵۰ هزار تومان نمیگوید.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه هدف ما در این لایحه راحتتر شدن کار برای مردم است تا بتوانند اسکناسها با واحد پولی جدید را در امور بازرگانی و مالی خود به نحو احسن استفاده کنند، تصریح کرد: در حال حاضر رابطه پول ملی با ارزهای خارجی هم خوب نیست مثلا معادل دلاری یک ریال ۰.۰۰۰۰۰۸ است. این مبادله به فرآیند مبادلات مردم کمک میکند. با توجه به بیارزش شدن واحدهای پولی عملا سکه و مسکوکات از جریان مبادله مردم خارج شده به طوری که ضرب یک سکه بیشتر از آن هزینه میبرد. نمونه آن سکه ۵۰۰ تومانی است که ضرب آن ۸۰۰ تومان هزینه دارد.
همتی یادآور شد: ما برای ایجاد تعادل در مجموعه پولی کشور به زمان چهار ساله نیاز داریم لذا اگر امروز مجلس شورای اسلامی به فوریت این لایحه رای دهد یعنی چهار سال کار طول میکشد تا ما با انجام مقدمات لازم به تدریج پولهای جدیدی را جایگزین پولهای قدیمی کنیم. با اصلاح قانون پولی و بانکی هزینهها در میانمدت کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: سالی نزدیک به یک میلیارد اسکناس امحا میشود نزدیک به ۹ میلیارد اسکناس در جریان است که اگر چهار صفر از پول ملی حذف شود تعداد اسکناسها به ۲.۲ میلیارد میرسد این یعنی با حذف چهار صفر شاهد کاهش حجم اسکناس و هزینهها و وارد شدن مسکوکات به چرخه کار هستیم.
همتی اظهار داشت: برخیها مطرح میکنند که باید حذف چهار صفر را به دلیل شرایط خاص اقتصادی به زمان دیگری موکول کنیم اما به باور ما اکنون فرصت خوبی برای این کار است چون واقعا صفرهای جلوی پول ملی ارزش خود را از دست داده باید به اعتبار ظاهری پول هم توجه کرد، لذا موکول کردن آن به آینده مشکلی را حل نمیکند./
نظر شما