نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب دانش‌آموزی گشایش می یابد

نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب در استان البرز با هدف دسترسی آسان فرهنگیان و دانش‌آموزان به تازه‌ترین منابع آموزشی و پرورشی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، کتاب‌های نمایشگاه‌های کتاب مستقر در مدارس استان البرز از طرح ملی «50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه» تهیه شده‌ اند و اغلب کتاب های موجود در نمایشگاه تخصصی کتاب استان البرز نیز توسط انتشارات مدرسه و موسسه فرهنگی منادی تربیت تامین شده است.

 

مخاطبان اصلی این نمایشگاه یعنی دانش‌آموزان سه دوره تحصیلی، مربیان، مدیران و اولیای دانش‌آموزان از این نمایشگاه بازدید می کنند.

 

مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب استان البرز، 25 آبان ، با حضور مسوولان و حدود 250 نفر از مدیران مدارس استان البرز در کانون استانی شهید فهمیده کرج برگزار می‌شود.

 

همچنین این نمایشگاه تا سوم آذر ماه از ساعت 9 تا 17 برپا خواهد بود.

 

 هفته کتاب به کارهای عملی برای ترویج کتابخوانی منجر شود

 

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر هدفمند برگزار کردن نمایشگاههای کتاب، خواستار انجام کارهای عملی برای ترویج کتابخوانی در هفته کتاب شد.

 

علی زنجانی حسنلویی، نماینده مجلس شورای اسلامی، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در سراسر کشور را اقدامی مطلوب خواند و گفت: در دسترس بودن کتاب برای مخاطب خوب است زیرا هر چه نمایش آن بیشتر باشد، مردم بیشتر علاقمند به خرید آن می شوند اما باید دقت کرد این نمایش به صورت هدفمند باشد و در کنار آن نیز نحوه خواندن کتاب، زمان مناسب برای آن، تشویق مردم به این امر و برگزاری مسابقات کتابخوانی نیز قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه در هفته کتاب کارهای عملی برای ترویج کتابخوانی انجام شود، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه در مدارس در هفته کتاب از آن جهت که دانش آموزان را با کتابخوانی مانوس می کند، بسیار خوب است اما به نظر من قبل از برپایی نمایشگاه در مدارس باید برای آنها در مورد هدفهای نمایشگاه، زمان مطالعه و چگونگی انتخاب کتاب خوب سخنرانی انجام شود تا اثرگذاری آن بیشتر باشد.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین تیراژ سالانه کتاب در کشور را بالا دانست و با ذکر این نکته که نوشتن کتاب حالت خاص و حرفه ای خود را از دست داده است، توضیح داد: مردم از محتوای کتاب‌های منتشره اطلاع ندارند و بنابراین مجموعه‌های دولتی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نظارت کافی بر این مساله داشته باشند تا هر ناشری اجازه چاپ هر کتابی را نداشته باشد و هر فردی نتواند بدون مطالعات و پژوهش های خاص وارد حوزه کتاب نویسی شود.

 

حسنلویی اضافه کرد: متاسفانه اخیرا کتابهایی مجوز نشر می گیرد که مانند گذشته حاصل سالها مرارت و تحقیق و کوشش نویسنده و مولف آن نیست و کپی برداری یا نت بردای از کتاب های دیگر است لذا دولت باید بیش از این به حوزه کتاب توجه داشته باشد و وزارت ارشاد فاکتورهایی از جمله مدرک تحصیلی، سابقه پژوهشی و علمی را برای نوشتن کتاب در نظر بگیرد.

 

 برگزیدگان جشنواره اهدای کتاب معرفی می‌شوند

 

 جشنواره اهدای کتاب در طول هفته کتاب توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار و برگزیدگان آن در روز پایانی این هفته اعلام می‌شوند.

 

 جشنواره اهدای کتاب در طول هفته کتاب توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

 

دبیرخانه دائمی جشنواره اهدای کتاب در طول نوزدهمین دوره هفته کتاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران فعال است.

 

این دبیرخانه در طول هفته کتاب، افرادی که قصد دارند یک جلد کتاب تا یک کتابخانه شخصی؛ یعنی کتاب، منابع غیرکتابی شامل نقشه، پوستر، پایان نامه، فیلم و ... را اهدا کنند، دریافت و بررسی می‌کند و در روز پایانی این هفته برگزیده‌های این جشنواره معرفی می‌شوند.

 

همچنین نمایشگاهی از این منابع و کتاب‌ها در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می شود و به محض اینکه اثری به این جشنواره ارسال شود، به این نمایشگاه راه می یابد.

 

 معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به کودکان و نوجوانان کتاب هدیه می‌دهد

 

 معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته کتاب 20 هزار جلد کتاب کودکان و نوجوانان به بنیاد سینمایی فارابی اهدا می کند.

 

 به مناسبت برگزاری نوزدهمین دوره هفته کتاب، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 20 هزار جلد کتاب به بنیاد سینمایی فارابی اهدا می کند.

 

موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران این تعداد کتاب را در حوزه های مختلف کتاب های کودکان و نوجوانان در هفته کتاب برای این مرکز ارسال می کند.

 

برترین‌های دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری معرفی شدند

 

 چهار داستان‌نویس جوان به عنوان برگزیدگان دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری معرفی شدند.

 

 در راستای برنامه‌های نوزدهمین هفته کتاب اختتامیه دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری عصر روز سه‌شنبه 24 آبان با حضور جواد محقق، محمدجواد جزینی، نرگس آبیار، نازنین جودت، رضا حاجی‌آبادی، محمدعلی گودینی و خلیل رشنویی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

 

دراین مراسم هیئت داوران از میان 432 اثر، 15 اثر را به عنوان اثر منتخب و 3 اثر را به عنوان اثر برگزیده انتخاب کردند.

 

هیئت داوران جایزه نفر اول را به داستان «یک داستان بلند» نوشته مصطفی صفدری و جایزه دوم این جشنواره را به داستان «بابایی» نوشته محمد مبینی اهدا کرد. همچنین هیئت داوران جایزه نفر سوم را مشترکاً به داستان «ایوب» نوشته اعظم حمزه‌ای خسرقی و داستان «بازگشت به خانه»‌ نوشته مصطفی علیزاده اهدا کرد.

 

از تجلیلی‌های این جشنواره می‌توان به اعظم حمزه‌ایی خسرقی به خاطر نگارش داستان «ایوب»، محمد مبینی برای کتاب «یک داستان بلند»، مصطفی علیزاده برای نگارش کتاب «بازگشت به خانه»‌، ابراهیم باقری حمیدآبادی برای کتاب «زن»، قباد حسام‌الدین روحانی برای کتاب «بازمانده»‌ و مرتضی اسدی‌مرام برای نگارش کتاب «نمی‌خواهم 18 ساله شوم» اشاره کرد.

 

به گزارش ستاد خبری نوزدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی،از دیگر نویسندگان مورد تجلیل این جشنواره می‌توان به عبدالرضا کمال نادیان به دلیل نگارش کتاب «سعادت»، مونا اسکندری برای کتاب «دوست بابا»، میثم محمدی برای کتاب «نامه»، غلامرضا شیری برای کتاب «تیر خلاص»، مهدی خدادادی برای کتاب «اسفند به جای نفرین»‌، افسانه احمدی برای نگارش کتاب «شبیه هم نبودیم»، هوشنگ بهداروند به دلیل نگارش اثر «واکس مجانی» و الناز معتمدی برای کتاب «نگاهم نمی‌کند هنوز» اشاره کرد.

 

این جشنواره به همت انتشارات هزاره ققنوس، سفیر اردهال و نیز با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیریت فرهنگی منطقه 3 شهرداری تهران و برگزار شد.

 

نوزدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 22 تا 29 آبان با شعار «یادگار ماندگار» در سراسر کشور برپاست.
 

پایان پیام/

کد خبر 83771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha