به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان علی مظفری عصر( ۵ مهر) در آیین اختتامیه رویداد استارت آپ ویکند ایمنی که در سالن سینما آزادی شهر سرچشمه برگزار شد بیان کرد: از نگاه سازمان بین المللی کار اگر نگاهی به مقررات ایمنی و بهداشت کار داشته باشیم بیش از ۱۸۰ کشور جهان عضو این سازمان هستند.
مدیرکل بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: سالانه در جهان ۳۸۰ هزار نفر کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند که ۳۴۰ هزار نفر مستقیم با حوادث کاری از دنیا می روند.
وی بیان کرد: روزانه ۷۵۰۰ مرگ ناشی از حوادث و بیماری های محیط کار داریم که نیاز به توجه بیشتر دارد و اگر این رقم را در بعد اقتصادی بررسی کنیم می بینیم که ۴ درصد تولید ناخالص در قالب ۳۲۰۰ میلیارد دلار سهم ناشی از بیماری ها و حوادث شغلی است.
مظفری بیان کرد: متاسفانه در بخش معادن شاهد ۸ برابری سهم متوسط حوادث و بیماری های شغلی در کارگاه های معدنی هستیم.
وی ادامه داد: بیش از ۶۰ آیین نامه در حرف و شغل های مختلف تثبیت شده که یکی از این آیین نامه ها با ۴۵۶ ماده برای مقررات حوزه ایمنی و کار است.
این مسئول با بیان اینکه ۸۴ درصد از این آیین نامه ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور تدوین و تنظیم شده است، گفت: ۱۴ میلیون نیروی کار تحت پوشش قانون کار در کشور وجود دارد که در ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار کارگاه مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: ۳۶ هزار و ۶۰۰ کارگاه بالای ۵۰ نفر و ۱۳۸ هزار کارگاه بین ۱۱ تا ۵۰ نفر کارگر در آنها مشغول به کارند و در ۱ میلیون کارگاه نیز کمتر از ۱۰ نفر فعالیت دارند که نشان می دهد تعداد کارگاه های با مقیاس کوچک در کشور بیش از سایر کارگاه ها است.
وی تصریح کرد: سالانه بیش از ۴۵۰ هزار بازرسی از کارگاه های کشور انجام می شود که منجر به صدور ابلاغیه های متفاوت در موضوع نقایص ایمنی کار برای کارفرمایان می شود.
مظفری افزود: در زمینه حوادث منجر به فوت سال گذشته بحث ساختمانی بیشترین فوتی ها را داشته است، بعد از آن در بخش صنعت آمار فوتی ها با 21 درصد و معادن نیز 5 درصد نرخ حوادث منجر به فوت را دارد.
وی گفت: در حوزه حوادث معادن سال گذشته بیش از 50 درصد حوادث منجر به فوت کاهش یافته است ضمن اینکه موضوع استفاده از تکنولوژی در ارتقاء سطح ایمنی برای بهره برداران معادن وتمام متولیان صنایع مهم است و در حال حاضر هم شرکت های دانش بنیان برای تولید ایده جهت افزایش ایمنی در جامعه بشری از دانش متخصصین بهره می گیرد.
معاون وزیر کار با بیان اینکه امروزه کلاه های ایمنی، لباس های کار هوشمند و دیگر ابزار و وسایل هوشمند خروجی ایده های استارت آپ است، خاطرنشان کرد: امروزه بیش از صدها استارت آپ در زمینه ایمنی در کشور برگزار شده و ایده های خوبی هم به نتیجه رسیده و برگزیده شده اند.
نظر شما