به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «پریسا کرمی» امروز(پنجشنبه، 4 مهر) در نشست کتابخوان «دفاع مقدس» در گلزار شهدای املش با تاکید بر ترویج کتابخوانی در جامعه گفت: در راستای گسترش فرهنگ کتابخوانی همزمان با مناسبتهای ملی و مذهبی نشستهای کتابخوان بهمنظور ایجاد فضای مناسب برای مخاطبان و آشنایی با کتاب برگزار میشود.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی گیلان با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس برکات بسیاری برای ایران اسلامی به همراه داشته است افزود: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با رهبری داهیانه و تدابیر خود این جنگ را به امر مقدس دینی تبدیل کرده و مخاطبین در اقشار مختلف را دعوت به حضور در صحنه نبرد و دفاع از کشور کردند.
وی ادامه داد: پیروز واقعی این جنگ هشت ساله ملت ایران اسلامی بود که با همدلی توانست سالها بعد مدافعان حرم را برای حفظ کیان کشور راهی مبارزه با دشمنان باطل کند.
«حمید یحیی پور» نیز در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: تنها کتاب است که میتواند فرهنگ دفاع مقدس را در طول تاریخ و نسل به نسل انتقال دهد.
فرمانده سپاه املش کتابهای دفاع مقدس را شاهدی بر رشادت و ایثارگری شهدا و رزمندگان دانست و افزود: 30 زن مبارز و رزمنده از املش بهجهت پشتیبانی به مناطق جنگی اعزام شدند که هفت نفر از آنان مادران شهدا هستند.
وی به معرفی کتاب «ناگفتههای جنگ» خاطرات سپهبد شهید صیاد شیرازی از احمد دهقان پرداخت و افزود: این کتاب در 26 عنوان دربردارنده فعالیتها و اقدامات درخشان شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در روزگار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و زمان جنگ تحمیلی است.
یحیی پور ادامه داد: از آنجا که در این کتاب شیوههای دقیق فرماندهی شهید صیادشیرازی در جنگ و همچنین اقداماتی که برای پیشروی رزمندگان کشورمان انجام میدهد، هم بیان شده، اثری فاخر و ارزشمند است.
در ادامه حجت الاسلام « علی رنجبر» با بیان اینکه مطالعه کتاب انسان را به آگاهی و دانش میرساند به معرفی کتاب «سلام بر ابراهیم» پرداخت.
امام جمعه املش با بیان اینکه این کتاب در سه جلد به چاپ رسیده است افزود: کتاب «سلام بر ابراهیم» دربرگیرنده زندگینامه و خاطرات شهید گمنام «ابراهیم هادی» است و در مقدمه کتاب ذکر شده است که نوشتار پیش رو نه تنها یادآور شهیدی قهرمان، بلکه بیانگر احوال مردی است که با داشتن قهرمانیها، با دریافت مدال شهادت اکمال یافت.
وی با بیان اینکه جبهه جنگ محل بروز استعدادهای مختلف بود و وی هنگام اذان مورد اصابت تیر دشمن قرار گرفت تصریح کرد: این نوشتار در قالب زندگینامهای مختصر و ۶۹ خاطره درباره شهید بزرگوار حاصل بیش از پنجاه مصاحبه از خانواده، یاران و دوستان شهید است.
حجت الاسلام رنجبر بیان کرد: شهید هادی ۲۲ بهمن سال ۶۱ در ۲۷ سالگی در عملیات والفجر مقدماتی در منطقه فکه به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاکش در کربلای فکه گمنام ماند.
«قاسم جانعلیپور» مسئول بعدی بود که در این نشست کتابخوان به معرفی کتاب مورد نظر خود پرداخت.
فرمانده نیروی انتظامی املش با معرفی کتاب «پایی که جا ماند» گفت: این کتاب روایتی از خاطرات سید ناصر حسینیپور از اسرا و آزادگان ایران اسلامی است که چند سالی را در اسارتگاههای بعثی در اسارت بود.
وی با بیان اینکه این کتاب ۱۵ فصل دارد و پایان کتاب به اسناد، عکسها و فهرست اعلام اختصاص دارد افزود: این کتب از معدود کتابهایی است که توسط مقام معظم رهبری مورد تقریظ قرار گرفته است.
جانعلی پور ادامه داد: حسینیپور در این کتاب به روایت اتفاقاتی که در جبهه و دوره اسارت گذرانده، پرداخته و نوشته است که زمان اسارت پایش عفونت کرده و نهایتاً عراقیها پایش را قطع میکنند.
در ادامه این نشست کتابخوان «سیدعباس موسوی» با بیان اینکه گوشه گوشه تاریخ دفاع مقدس نشان از دلیرمردیها و افتخاراتی است که رزمندگان با تاسی از امام حسین(ع) آفریدند به معرفی کتاب «آن بیست و سه نفر» خاطراتی از امین یوسفزاده پرداخت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی املش ادامه داد: این کتاب راوی خاطراتی از گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ در مرحله مقدماتی عملیات بیتالمقدس در مناطق مختلف جبهه به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.
«بلال نظریان» آخرین مسئولی بود که در این نشست کتابخوان در گلزار شهدای املش به معرفی کتاب با موضوع دفاع مقدس پرداخت.
رییس دانشگاه پیام نور املش با معرفی کتاب «دا» خاطرات سید زهرا حسینی و با بیان اینکه واژه دا، در زبان کردی و لری به معنی مادر است، این کتاب را نوعی پردازش به موضوع مقاومت مادران ایرانی در طول جنگ ایران و عراق دانست.
وی کتاب دا را مهمترین کتاب در زمینه خاطره نگاری هشت سال دفاع مخاطب اعلام کرد و افزود: این کتاب به هشت زبان دنیا ترجمه شده و سالهای محاصره خرمشهر توسط نیروهای عراقی محور اصلی کتاب را تشکیل میدهد.
نظریان با بیان اینکه حسینی در آن زمان دختر ۱۷ سالهای بوده و گوشهای از تاریخ جنگ را بازگو میکند که غالباً به اشغال و فتح خرمشهر مربوط میشود بیان کرد: کتاب شامل سه قسمت است. قسمت نخست کتاب سالهای ابتدایی زندگی حسینی در عراق و مهاجرت اجباری خانواده وی تحت فشار رژیم بعث را روایت میکند. قسمت دوم کتاب به شرح فعالیتهای حسینی در جریان جنگ ایران و عراق پرداخته و قسمت سوم کتاب هم در مورد زندگی شخصی حسینی و ماجرای ازدواج وی است.
با معرفی پنج کتاب «ناگفتههای جنگ»، «سلام بر ابراهیم»، «آن بیست و سه نفر»، «پایی که جاماند» و «دا » و تقدیر از کتابخوانان، بعد از گلباران گلزار شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم، نشست کتابخوان هفته دفاع مقدس در گلزار شهدای املش پایان یافت.
نظر شما