حجت الاسلام والمسلمین عباس خادمیان، مسوول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه کاشان در گفت و گو با شبستان با اشاره به مبنا و فلسفه غدیر خم به عنوان یکی از بزرگترین اعیاد شیعیان گفت: مبنا و اصل غدیر صرفا در تاریخ تشیع یا اسلام نیست بلکه اصل غدیر و تبیین امامت در حقیقت بشریت و انسانیت یافت می شود که وجود او یک وجود هدف دار است.
وی ادامه داد: عید غدیر یک سیر ابدی متعالی دارد که اگر انسان در جغرافیای فراتر و هندسه ای بزرگتر از این دنیای ناسوت دیده شود به ویژه که تجربه بشری نشان داده که حرکتش به سوی مقصود و کمال نهایی باید به مدد، حمایت و هدایت دست غیبی صورت گیرد و هیچ اندیشه ای و فکر این دنیایی نمی تواند به تنهایی این حرکت ظریف و سرنوشت ساز راهنما باشد. اینجاست که بشریت برای تعالی و کمال خود اضطرار به امام دارد.
حجت الاسلام خادمیان در پاسخ به این سوال که چگونه می توان غدیر را تبیین کننده فلسفه خاتمیت و تکمیل کننده نبوت دانست، توضیح داد: باتوجه به این که امام یک ضرورت بشری است که باید در غدیر توسط پیامبر الهی معرفی شود و آنقدر این ضرورت جدی است که اگر پیامبر انجام ندهد رسالتش و دینش را کامل نکرده است. یعنی بشریت بدون امام اصلا هدایت حقیقی را نمی تواند تجربه کند.
مسوول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه کاشان به رابطه غدیر با صلاحیت نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: در پرتو غدیر انسانیت سلامت و صلاحیت لازم برای تعالی را پیدا می کند و هر جامعه ای که پنجره ای از امام نداشته باشد هیچگاه نمی تواند از نظام صالح برخوردار باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امام صلاحیت دهنده به هر هدایت و حاکمیت است و به همین خاطر شاهدیم حاکمیت منهای امام در طول تاریخ درگیر ناکامی های عمیق بوده و این مسئله در جریان شکست های نظام های معاصر به خوبی مشهود می باشد که همه فرصت ها و سرمایه ها و حتی علوم ظاهری ممکن را دارا هستند ولی شکست و ناتوانی را در سرنوشت خود ثبت کرده اند.
وی با بیان این که برای تبیین امامت و ولایت باید انسان شناسی مناسب برای جامعه ارائه کرد، خاطرنشان کرد: برای این کار باید نظام و هندسه معرفتی و نقص انسانی را خوب معنا و تبیین کرد به همین منظور علوم اجتماعی،علوم انسانی، روانشناسی؛ منطق و ولایت و ضرورت امام و خسارت، نبود این شمس منظومه بشری را درک کند و خود را از اسارت اندیشه تنزعی خود برهاند و خود را از جایگاه خدای دروغی خارج کند و در آسمان ولایت الهی با نورافشانی خورشید امامت به افق متعالی وصال پیدا کند و آزادی از بند هوس ها نجات دهد.
مسوول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه کاشان در عین حال یادآورشد: غدیر پاسخی به یک نیاز جامعه اسلامی نبود که بتوان فرض کرد این نیاز را می شود با جایگزین دیگری برطرف کرد بلکه غدیر اندیشه ای است برای اضطرار جامعه انسانی نسخه ای است برای درمان گرفتاری های عمیق انسانی یعنی امامت امر بی بدیلی است، فقط آن را باید در آسمان نبوت و ولایت نبی مکرم و عظیم الشان خاتم اوصیاء (ص) نظاره کرد و بس.
وی تصریح کرد: اینکه غدیر نه آن برکه آبی در بیابان بلکه دریایی از اندیشه و باور و بصیرت که در کویر برهوت ضلالت و گمراهی، هر تشنه لبی را سیراب و شاداب می گرداند، از سوی بعثت حراء متصل است و از سویی به ظهور تمام خوبی ها توسط یگانه منجی بشریت حضرت حجت بن الحسن عسگری پیوند می خورد.
پایان پیام/
نظر شما