به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، پیامبر اکرم(ص)، اکنون در آخرین فرصت حیات عزتمندش به رسالتی نو مامور شده و باید نهاییترین و مهمترین مرحله رسالت را بهانجام رساند و سعادت و کرامت بشری را تکمیل نماید.
"حجه الوداع " دهمین حج نبی اکرم (ص) به پایان رسیده بود و پیامبر(ص) در بازگشت از حج , روز 18ذی الحجه سال دهم هجرت با حضور 80 هزار زائر(به روایتی دیگر 120هزار نفر) در سرزمین«جحفه» در محلی به نام _غدیر خم _رسید که ندای آسمانی جبرئیل امین، این پیام را بر وی خواند.
این همان امری بود که پیامبر (ص) ماموریت داشت تا برای ابلاغ آن باید شتاب کند.
"یا ایها الرسول ! بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس..." و اگر این آخرین ماموریت را انجام ندهد، تاریخ اسلام به گونهای دیگر رقم میخورد و امت اسلامی بدون چراغ هدایت میماند.
واقعه بزرگ غدیر نقطه عطف ولایت است که مسیر اسلام را مشخص کرد و تداوم نبوت را تضمین نمود .
غدیر روز میلاد امامت, تولد عدالت، در حیات بشریت برای رسیدن به کمال، سعادت و تاریخی است که سرنوشت اسلام در آن رقم خورد، دین خدا در آن روز کامل و رضایت معبود حاصل و باغ نبوت ثمر داد.
ای علی(ع) تو سکان کشتی امامت را برای سلامت امت از حضرت ابراهیم خلیل الله (ع) بگیر و همچون کشتی حضرت نوح (ع) پهنه بیکران عالم را از طغیان و طوفان نجات بخش و رسالت خاتم را پاسبان باش.
اما، علی(ع) یک شخص نیست، که یک ملت است و پیامبر(ص) رسالتش کامل شدنی نیست اگر این آخرین وظیفه را برای انتخاب جانشیناش انجام ندهد؟
آخرین وظیفه پیامبر(ص) خاتم الهی ابلاغ حکم پروردگار به علی(ع) و سپردن خلافت و امامت امت به وی و اتصال حلقه توحید، نبوت و معاد به ولایت و عدالت شد.
کاروان پشت در پشت یکدیگر به راه خود میرفت "رسول الله (ص)" فرمان داد تا آنهایی که پیشتر از کاروان بودهاند باز گردند و آنهایی که عقب مانده اند برسند، سپس بر جهاز شتران در حالی که چهرهاش درخشان و ندایش رسا بود و گردش نگاهش برحضار طیفی از انوار الهی را میگستراند، ایستاد و آیات الهی را بر مسلمین مژده داد.
و آنگاه سخن آغاز کرد: من در میان شما دو چیز گرانبها به یادگار مىگذارم; چگونه با آنها معامله خواهید کرد؟؟
"ثقل اکبر کتاب خداست" که یک طرف آن در دست خدا و طرف دیگرش در دست شماست بهکتاب او چنگ بزنید تا گمراه نشوید و"ثقل اصغر عترت و اهلبیت من است". خدایم به من خبر داده که دو یادگار من تا روز رستاخیز از هم جدا نمىشوند.
هان اى مردم، برکتاب خدا و عترت من پیشى نگیرید و از آن دو عقب نمانید تا نابود نشوید.
پیامبر(ص) ادامه داد: "آیا من بنده خدا و رسول او بسوی شما نیستم ؟ و آیا من سید و مولای شما نیستم " ؟
صدای پیامبر(ص) را چندین نفر در پهنه گسترده دریای مردمی به گوشهای دل و جان منتظران مژده الهی همچنان امواج اقیانوس متلاطم منتقل میکردند.
گستره جماعت با شور و هیجانی خاص سخنان رسولالله(ص) را تصدیق و بانگ بر میآوردند، "ای محمد(ص) براستی سید و سرور و مولای ما هستی. "
آنگاه علی(ع) را فرا خواند و در کنار خویش و بالای جهاز شتران او را ایستاند، با دست راست خویش دست چپ علی(ع) را گرفت، بالا برد و سه بار خطاب به حضار فرمودند: " من کنت مولاه فهذا علی مولاه ...". هر کس من مولای او هستم پس علی(ع) مولای اوست .
و این چنین آخرین فرمان خدا بر امت حضرت محمد(ص) رسول خدا ابلاغ شد و سنگینی بار رسالت از دوش پیامبرخاتم(ص) برداشته شد.
حضار، یاران و اصحاب نزدیک پیامبر(ص)، گروه گروه حلقه زده و هلهله کنان برای تبریک و بیعت با علی(ع) بهسوی وی آمده، پیمان بسته و بیعت کردند.
" اشهدان امیر المومنین علیا ولی الله "
هنوز صفوف جمعیت نهشکسته بود که جبرئیل امین نازل شد و این پیام را از جانب خداوند فرود آورد: " الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا".
امروز روزی است که دین خود را بر شما کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم و راضی شدم که "اسلام" دین جاویدان شما شود.
روز 18 ذیالحجه در غدیر "ابلاغ امامت" نکتهای قابل تامل است و مطالعه لحظههای آن برطرف کننده کمترین ذره ابهامات است.
درآن سال بر اساس روایات 80 هزار زائر از سرتاسر نقاط و بلاد مسلمانان حضور داشتند که بهعنوان پیک، پیام را به اقصی نقاط قلمروی اسلامی برسانند و حجت بر مسلمین تمام کنند.
و اینک بر پیامبر خاتم(ص) مطابق آیات قرآن، منصبهای شاخص نبوت، عدالت، امامت، قضاوت و ولایت حجت شده بود.
نبی اکرم(ص) آخرین رسول خداست و مقام نبوت بعد از او تجدید نخواهد شد، بنابراین وظایف او یعنی امامت، ولایت و قضاوت به جانشین وی امیرالمومنین علی (ع) منتقل شد.
اقدام پیامبر(ص) در روز غدیر به اعلام جانشینی علی(ع) برای امر خلافت و رهبری جامعه اسلامی(که تا آن روز در اختیار نبوت بود) در واقع تاکید بر "ولایت مسلمین" به علی ابن ابیطالب(ع) بود.
اگر غیر از این بود پیامبر(ص) راضی نمیشد که در حضور وی، مردم ضمن تبریک به علی(ع) با ایشان در مورد امور مسلمین بیعت کنند.
اصل این بیعت به لحاظ زمانی، مکانی و بیانی در اسلام به حدی واضح، روشن و سریع است که هیچ جای انکاری برای کسی باقی نگذاشته و بیعت مردم با علی(ع) در روز غدیر توسط شخص پیامبر(ص) که به توصیه ایشان صورت گرفت، گواهی محکم بر اثبات تفویض امر ولایت بر امیرالمومنین علی(ع) درآن روز بود تا در روز غدیر تاریخ بشریت متولد شود.
نکته بعدی، رحلت پیامبر اکرم(ص) است که ایشان با توجه به وقوفی که در رحلتشان در آن سال داشتند، دور از انتظار بود که نسبت به جانشین بعد از خود، سخنی به میان نیاورند و یا اقدامی نکنند.
اگر چه رسول الله(ص) پیش ازغدیر به صراحت علی(ع) را به جانشینی خود برگزیده بود اما صراحت این موضوع در غدیر خم، حکایت از جدایی (ظاهری) پیامبر (ص) با امت و اتمام حجت بر امت و تکمیل رسالت بود.
و دور از انتظار بود، "کسی که رهبری امت و جامعه جهانی مسلمین را در اختیار داشت، نسبت به جانشینی خود اقدامی نکند."
معرفی علی(ع) به جانشینی پیامبر(ص) در پی نزول وحی الهی دلیل محکمی است، برای این که جانشینی او خواسته پروردگار است و ریشه این امر نیز در قرآن کریم کاملا روشن است.
آنچه که بر گونه غدیر، رنگ جاودانگی میزند؛ آیه تطهیر "سوره احزاب آیه 33" - آیه مباهله سوره آل عمران آیه 61" - آیه واقع غدیر سوره مائده آیه 67" - آیه اکمال دین و اتمام نعمت سوره مائده آیه 3" - آیه ولایت سوره مائده آیه 55 " - آیه نجوی سوره مجادله آیه 12"و ... و آیا اینها همه بیانگر جعلی بودن پیمان سقیفه بنی ساعده نیست " ؟
واقعه غدیر سری است که "ولی بیبدیل خدا " راز گشایی میشود و... به امر خداوند در آن روز، در آن مکان و در کنار آن جمعیت معنوی میبایست ابلاغ شود و اگر از اختیاراتی که پیامبر(ص) در این موضوع داشتند نیز چشم پوشی کنیم، باید تصریح کرد که انتخاب علی(ع) در روز غدیر همانطور که ذکر شد به فرمان مستقیم خداوند انجام گرفت.
و اما , اگر "عید قربان" ایثار و ذبح نفسانیات و نفس اماره است "عید غدیر" (افضل الاعیاد) بیعت و پیمان انسانها با خالق معبود خود است.
" عید " بازگشت به خویشتن، روزی که در آن بیعتی میمون و مبارک صورت گیرد یادآور انعقاد پیمان و عهد انسانها با معبود خود میباشد.
غدیر اراده حکیمانه پروردگار که نیاز به اثبات ندارد، زیرا خدا و رسول او این فضیلت بزرگ را اثبات کردند و همچنین نیاز به تبلیغ نیست چرا که غدیرخود آفتاب بلند روشنایی برای همه بشریت است و سیره اهل البیت امیرالمومنین(ع) خود عین غدیر و این آفتاب تابان است .
غدیر رازی نهان از اسرار ملکوت برای خاک نشینان شد، دل، عشق آن را پذیرفت و جان و چشم بصیرت آن را شناخت و بکار گرفت، نه بهعنوان یک واقعهی تاریخی، بلکه بهعنوان خود تاریخ به بلندا و پهنای آن، علم به فرصت حضور حضرت آدم (ع) تا خاتم و یوم الحساب.
" اشهدان امیر المومنین علیا ولی الله " و اشهدان امیر المومنین علیا حجت الله ", علی متعلق به بشریت است" و" عیدهای اسلامی همه حجت و برهان الهی برای بیداری، هدایت ، روشنگری و آگاهی بشریت است.
السلام علیک یا امیرالمومنین ...
پایان پیام/
نظر شما