عمل به اصل ۱۴۲ قانون شرط خدمت مسئولان عالی رتبه/ ۲۵۰ هزار نفر شامل ماده ۳ قانون اصل ۱۴۲ قانون اساسی هستند

حجت الاسلام شهریاری با بیان اینکه عمل به اصل ۱۴۲ قانون اساسی شرط خدمت مسئولان است، گفت: ماده ۳ اصل ۱۴۲ قانون اساسی ۲۵۰ هزار نفر از مسئولان و مدیران عالی رتبه کشوری و لشکری را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام شهریاری در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک هفته دفاع مقدس و بزرگداشت یاد شهدا با بیان اینکه شهدا الگویی برای تمام مردم جهان هستند، گفت: مردم دنیا می توانند با الگو قرار دادن شهدا زیر بار زورگویان نباشند. امروز ایران اسلامی با داشتن شهدا و ایثارگران و جانبازان الگویی برای جهان اسلام است.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به افتتاح سامانه ثبت دارایی مقامات و مسئولان در مورد اصل 142 قانون اساسی گفت: افرادی که تحت شمول این اصل هستند، رهبر، رییس جمهور، معاونان رییس جمهور، وزیران و همسران و فرزندان آنان را شامل می شود که این افراد باید قبل و بعد از خدمت دارایی خود را ثبت کنند. در این قانون هر کسی که قرار است برای او حکمی صادر شود و متصدی مسئولیتی شود، باید قبل از شروع خدمت تعهد بدهد تا لیست دارایی خود را اعلام کند، در غیر این صورت باید پاسخگو باشد.

 

حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: در واقع شرط تصدی مسئولیت ها این است هر کسی که حکمی برایش صادر می شود، قطعا باید فهرست دارایی خود را اعلام کند. اصل 142 قانون اساسی را مترقی ترین اصل قانون اساسی می دانیم زیرا در این قانون بالاترین مقام کشور ملزم شده تا دارایی خود را تا قبل و بعد از خدمت ثبت کند تا برخلاف حق اموالی از وی اضافه نشده باشد.

 

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: تمام مسئولان باید دارایی خود را به کمیته سه نفره در قوه قضاییه اعلام کنند. این کمیته سه نفره شامل سه نفر از قضات عالی رتبه است که پس از بررسی به ریاست قوه قضاییه ارجاع می دهند. در این قانون رییس دستگاه قضا باید اموال خود و فرزندان خود را قبل و بعد از خدمت به مرجعی که رهبر انقلاب اعلام می کنند، اعلام کند.

 

وی با بیان اینکه ریاست دستگاه قضا هفته گذشته لیست دارایی خود را به رهبر انقلاب اعلام کرد، افزود: اعلام لیست اموال به صورت مستمر نیست بلکه اول و پایان خدمت صورت می گیرد و لازم نیست هر روز تغییراتی را که داشته اند، اعلام کنند. در این قانون هر فردی که از سمت خود کنار می رود، یک ماه فرصت دارد تا دارایی خود را ثبت کند و اگر کتمان کند، مشمول مجازات تعزیری درجه شش در این قانون می شود.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به امنیت و محرمانگی اطلاعات ثبت شده در این سامانه گفت: این اطلاعات نباید افشا شود. در صورت افشا مشمول مجازات هایی است که در قانون ذکر شده است، البته مسئولان می توانند شخصا اموال خود را افشا کنند اما مجاز به افشای آن نیستیم. افرادی که از امروز حکمی دریافت می کنند، باید حتما بیایند و لیست دارایی خود را اعلام کنند.

 

حجت الاسلام شهریاری اظهار کرد: مسئولان ابتدا باید در سامانه ثبت ثنا برای نوبت دهی ثبت نام کنند. تا زمانی که امنیت این سامانه تامین شود، تصمیم گرفتیم ثبت دارایی را در چند مرحله انجام دهیم و در حال حاضر این سامانه به صورت پایلوت اجرا می شود تا مشکلات آن حل شود. در پایلوت اول دفتر مرکزی ثبت دارایی مسئولان در ساختمان مرکزی مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه راه اندازی شده است و مسئولان می توانند در همین ساختمان ثبت دارایی خود را انجام دهند. امیدواریم کمتر از یک ماه این پایلوت به پایلوت دوم، سوم و نهایتا ثبت در بستر شبکه ملی برسد.

 

حجت الاسلام شهریاری با اشاره به امنیتی و محرمانه بودن این اطلاعات گفت: بر همین اساس تصمیم داریم تا سامانه در بستر اینترنت قرار نگیرد، به همین جهت با احتیاط حرکت می کنیم و با ملاحظه مسایل امنیتی و حساسیت اطلاعات برنامه ریزی می کنیم. ثبت اطلاعات اموال مسئولان منحصرا در سامانه ثبت دارایی مقامات مسئول انجام می شود و سازمان اداری استخدامی موظف است لیست های خود را اعلام کند و خواهشمندیم که هرچه سریع تر این لیست ها را در اختیار متقاضیان قرار دهد.

 

وی تصریح کرد: در صورتی که فردی دارای دو مسئولیت است، باید دو بار در این سامانه در ابتدا و انتهای خدمت خود ثبت نام کند و برای هر سمت خود یک بار در این سامانه در ابتدا و انتهای خدمت ثبت نام کند.  ماده 3 اصل 142 قانون اساسی در خصوص ثبت اموال مسئولان 250 هزار نفر را شامل می شود که شامل اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیران شورای عالی امنیت ملی، دادستان کل کشور، نمایندگان مجلس، اعضای شورای نگهبان و مسئولان لشکری و کشوری و دارندگان پایه های قضایی، مالی و بانکی است.

 

حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: در این قانون افراد موظف اند کلیه اموال غیر منقول خود اعم از املاک و ساختمان را به همراه پلاک ثبتی کد شناسایی ثبت کنند. اموال غیر منقول دیگر عبارتند از مطالبات دیون، سرمایه گذاری ها، اوراق بهادار، موجودی حساب های بانکی با ذکر شماره حساب و هرگونه حقوق مستمر، سود پول یا منبع درآمدی.

 

وی خاطرنشان کرد: این سامانه در پایلوت دوم به شهر تهران و دفاتر و در پایلوت سوم به مراکز استان ها و در پایلوت چهارم از طریق شبکه ملی سراسری اطلاعات ثبت می شود. مسئولان و افراد واجد شرایط لازم است قبل از ثبت نام در این سامانه در سامانه نوبت دهی به آدرسی که در سایت مرکز اطلاعات و آمار قوه قضاییه اعلام می شود، ثبت نام کنند.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه اگر فردی اموال خود را واگذار کند چگونه خواهد بود، گفت: اگر مسئولی بخواهد اموال خود را واگذار کند، ما نمی توانیم جلوی این انتقال را بگیریم. مهم آن است که اموال خود را در سامانه ثبت اموال ثبت کند. اگر مسئولی مرتکب خلاف شد، امکان بررسی وجود دارد و از دسترس ما خارج نیست.

 

وی در مورد اموال و دارایی مسئولان در کشورهای خارجی و دور از دسترس بودن این اموال گفت: دستگاه اطلاعاتی به دقت همه چیز را تحت نظر دارند و از مسئولان مراقبت می شود. اگر تخلفی شکل بگیرد، اطلاعات کافی داریم. قانونگزار در این قانون اجازه این کار را به ما نداده است، ما حق نداریم تجسس کنیم، تجسس حرام است. اگر پای فردی در پرونده ای کشیده شود و تشکیک ایجاد شود، حق داریم ورود کنیم.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد عملکرد دفاتر دادستانی و برخی شکایات از سوی مردم اظهار کرد: اطلاعاتی را جمع آوری کردیم و دستورالعملی برای نظارت آماده شده است که به رییس قوه قضاییه ارسال کردیم، به همین منظور نظارت جدی را اعمال می کنیم./

 

 

کد خبر 834799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha