به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد صادق معتمدیان» امروز (30 شهریور) در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی با حضور وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: در تدوین پروژه های اقتصاد مقاومتی تلاش شده تا تمام ظرفیت های استان دیده شود و علاوه بر سرمایه گذاری دولت در بخش های مختلف توسعه ای استان بتوانیم مشارکت نهادها و دستگاه های حاکمیتی کشور را داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در تدوین طرح های اقتصاد مقاومتی به تجارت بین الملل و مرزهای استان توجه شده، گفت: یکی از موتورهای محرکه ما توجه به توسعه روستاها است با توجه به اینکه 41 درصد جمعیت خراسان جنوبی، روستایی و عشایری است.
معتمدیان با بیان اینکه متاسفانه به دلیل خشکسالی های 20 ساله و بسته شدن مرز شاهد مهاجرت بی رویه از روستاها استان بوده ایم، افزود: علی رغم ارائه خدمات عمرانی در مناطق روستایی اما به دلیل اینکه نتوانسته ایم شغل جایگزینی برای مردم تعریف کنیم لذا روستاییان مهاجرت کردند.
وی با تاکید بر اینکه تدوین سند بومی توسعه روستایی خراسان جنوبی در دستور کار است، ادامه داد: برای افزایش ضریب امنیتی در مرزها طرح ساخت 10 هزار مسکن محرومین در استان آغاز شده است.
استاندار خراسان جنوبی در این سند مشاغل جدیدی برای روستاییان تعریف شده است، افزود: نهضت کشت گلخانه ای، احیای قنوات، ایجاد بندهای خاکی و تامین آب مورد نیاز برای محصولات استراتژیک استان به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
معتمدیان با اشاره به استفاده از ظرفیت واردات دام، عنوان کرد: با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان به هاب پرورش شتر تبدیل می شود که در مجموع حدود 500 میلیارد تومان در استان سرمایه گذاری می شود.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت ما شناسایی ظرفیت های جدید شغلی و سرمایه گذاری در روستاهای استان است، گفت: متاسفانه مهمترین چالشی که با آن مواجه هستیم معضل خام فروشی در بخش های مختلف اقتصادی استان است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سه پروژه راه آهن امسال در استان داشته ایم، بیان داشت: خط آنتنی در فردوس کلنگ زنی شده و قطعه 32 کیلومتری نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور به زودی آغاز میشود و همچنین قطعه 271 کیلومتری نیز در قالب کنسرسیوم بخش خصوصی در دولت مصوب شده است.
معتمدیان با تاکید بر اینکه بحث آب از مهمترین چالش های استان است، گفت: سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی در کارگروه ملی به تصویب رسیده است و به عنوان پایلوت اجرایی می شود.
وی بیان کرد: در گذشته متاسفانه به دلیل نداشتن نقشه راه، به سمت توسعه بخش کشاورزی در استانی رفته ایم که بشدت بحرانی آبی دارد که با این سند در سال 1425 کسری آب 219 میلیون مترمکعبی از طریق مختلف جبران و تامین می شود.
استاندارخراسان جنوبی با تاکید براینکه حدود 500 روستا در استان با تانکر آبرسانی می شود، افزود: 39 مجتمع آبرسانی با پیشرفت 60 درصدی در حال ساخت است که نیازمند 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم مشکل آبرسانی سیار به روستاها و تکمیل پروژه های آبرسانی استان را به اتمام برسانیم.
معتمدیان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان 8.5 درصد است، اظهار کرد: مشکل اصلی ما بحث درآمد مردم استان است لذا به دنبال تولید ثروت و ارزش افزوده برای افزایش درآمد مردم هستیم بنابراین تمرکز ما بر فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی است.
به گفته وی مهمترین چالش استان خامفروشی در بخش های معادن و کشاورزی است و در حالی که خراسان جنوبی قطب سنگ گرانیت در شرق کشور است اما استخراج همچنان به شکل سنتی انجام میشود و چرخه فرآوری به دلیل نداشتن زیرساختها ناقص است.
معتمدیان از وزیر معین هیات دولت در خراسان جنوبی در خواست کرد تخصیص اعتبارات به خراسان جنوبی همچون استان های برخوردار کشور باشد و تسهیلات ارزان قیمت در جهت توسعه استان پرداخت شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال برای اولین بار همایش روز ملی روستا و عشایر در خراسان جنوبی برگزار می شود، گفت: همزمان با 15 مهرماه در این همایش شاهد حضور معاون اول رئیس جمهور و تعدادی از وزرا از جمله وزیر ورزش و جوانان در استان برگزار می شود.
معتمدیان ادامه داد: در این سفر تلاش میکنیم تا طی تفاهمنامه با وزارتخانههای مختلف، شرایطی فراهم شود تا در پایان دولت دوازدهم شاهد توسعه و جهش شاخصهای مختلف در استان باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تنها راه برون رفت از این شرایط فعلی سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان است، گفت: باید بسته های تشویقی و معافیت های مختلفی تعریف شود تا رغبت لازم برای سرمایه گذاری در این استان ایجاد شود.
نظر شما