به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، پیاده روی اربعین که به گفته برخی از پژوهشگران از دوران امامان معصوم(ع) در بین شیعیان مرسوم بوده است، یکی از قدرتمندترین نمادهای همبستگی بین جهان تشیع و بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان است.
زائران اربعین از کشورهای مختلف جهان که در بین آنها علاوه بر شیعیان، شمار زیادی از اهل سنت، مسیحیان و پیروان سایر ادیان نیز دیده می شود مسیر 80 کیلومتری شهر نجف تا کربلا را با پای پیاده طی می کنند؛ هزار و 452 عمود(ستوان) در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر عمود 50 متر است و برای پیاده روی کل مسیر زمانی بین 20 تا 25 ساعت لازم است.
در طول مسیر پیاده روی مکان هایی به صورت چادرهای بزرگ و یا سوله به نام « موکب » و یا « مضیف » وجود دارد که به صورت خودجوش و مردمی برپا شده اند و خدمات بهداشتی رفاهی نظیر تغذیه، مکان استراحت زائران به صورت رایگان ارائه می شود.
پس از سقوط رژیم بعث در عراق، پباده روی اربعین دوباره از سر گرفته شد و هر سال نیز بر شمار شرکت کنندگان در این گردهمایی افزوده می شود از همین رو نیز مردم ایران برای کمک به برادران عراقی خود هرساله اقدام به برپایی موکب در مسیر راهپیمایی عظیم اربعین می کنند.
خبرگزاری شبستان به منظور اطلاع رسانی به زائران اربعین در رابطه با آدرس دقیق موکب ها و نحوه و سطح خدمات دهی آنها با جانشین ستاد عتبات عالیات هرمزگان به گفتگو نشسته است که ماحصل آن را مرور می کنیم.
سرکار خانم « زینلی »، جانشین ستاد عتبات عالیات هرمزگان از برپایی 33 موکب این استان در مراسم اربعین امسال خبرداد و گفت: از این تعداد 19 موکب در کشور عراق، چهار موکب در مرز و مابقی نیز در داخل استان برپا می شود.
وی ابتدا به معرفی موکب های درون استانی پرداخت و افزود: موکب شهدای خمیر در ورودی شهر بندرخمیر، موکب امام سجاد(ع) در ورودی شهر تاریخی بندرکنگ، موکب ستاد اربعین در شهر بندرلنگه، موکب دهستان مغویه و موکب برادران اهل سنت در روستای دیوان بندرلنگه و موکب های شهدای پارسیان و امام حسن مجتبی(ع) در شهر پارسیان، موکب روستای امانی و موکب روستای بوچیر ازجمله موکب های درون استانی است.
جانشین ستاد عتبات عالیات استان هرمزگان ادامه داد: عاشقان ثارالله، منتظران ظهور و حضرت علی اصغر(ع) از جمله موکب های استان هرمزگان در مرز شلمچه هستند که خدمات بهداشتی، تغذیه و اسکان زائران را ارائه می دهند و موکب امام حسن مجتبی(ع) نیز در مرز مهران برپا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سه موکب نیز به همت مردم ولایت مدار استان هرمزگان در صحن حضرت زهرا(س) در نجف برپا می شود، عنوان کرد: یکی از این موکب ها به نام محبان الزهرا(س) مخصوص بانوان و موکب سیدالشهدا و موکب قمر بنی هاشم ویژه عموم است.
زینلی اضافه کرد: یک موکب نیز به همت هرمزگانی های محب اهل بیت(ع) در سامرا برپا خواهد شد که در زمینه های اسکان و پذیرایی خدمات ارائه می دهد.
وی در ادامه به معرفی موکب های استان هرمزگان در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا پرداخت و گفت: موکب انصار المهدی(عج) در عمود 403، موکب انصارالحسین(ع) عمود 655، شهید عبدالحمید سالاری(شهرستان حاجی آباد) عمود 1350، الشهدا(بندرعباس) عمود 1351، قمر بنی هاشم(میناب) عمود 1381، حضرت علی اکبر(ع)(رودان) عمود 1382 قرار دارد.
جانشین ستاد عتبات عالیات استان هرمزگان با اشاره به راه اندازی موکب توسط مردم ولایت مدار هرمزگان در شهر کربلا، افزود: موکب شهدای هرمز در 120 متری حرم مطهر امام حسین(ع)، موکب طلوع آدینه(اسکان و پذیرایی) و موکب شهید مدافع حرم در صحن حضرت زینب(س)، موکب قاسم بن الحسن(ع) شهر قلعه قاضی در شهر کربلا، موکب اهل بیت(نانوایی) در شهر کربلا از دیگر موکب های استان هرمزگان هستند.
وی از موکب درمانی شهید عراقی زاده به عنوان یکی دیگر از موکب های هرمزگان نام برد و بیان کرد: تیم های پزشکی از این موکب به سایر موکب ها اعزام و به مداوای بیماران می پردازند.
زینلی با بیان اینکه این موکب ها از ششم ماه صفر مصادف با 13 مهر پذیرای زائران خواهند بود، اظهار کرد: متولیان برپایی موکب ها هم اکنون در حال جمع آوری نذورات مردمی هستند و از اول مهر به منظور برپایی موکب ها به کشور عراق سفر خواهند کرد.
وی با ذکر این نکته که هر کدام از موکب ها شماره حساب و شماره کارت برای دریافت نذورات مردمی اعلام کرده اند، گفت: مردم ولایت مدار و محب اهل بیت(ع) برای آگاهی از نحوه ارائه خدمات و همچنین اهدا کمک های نقدی و غیر نقدی خود می توانند در ساعات اداری از طریق شماره تلفن های 32220839 و یا 32245109 با کارشناسان ستاد عتبات عالیات هرمزگان تماس برقرار کنند.
« عباس میرزاد »، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز با بیان اینکه موکبهای استانی در دو بخش داخلی و خارجی فعالیت دارند بیان کرد: موکبهایی که در کشور عراق فعالیت دارند باید تا یک هفته بعد از اربعین هم حضور داشته باشند.
وی با اشاره به لغو روادید کشور عراق در مدت زمان پیاده روی اربعین، گفت: پیش بینی می شود تعداد زائرین اربعین در کشور و به تبع آن در استان هرمزگان نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد و این مسئله افزایش ارائه خدمات به زائرین و برنامه ریزی منسجم و بیشتر را طلب می کند.
نظر شما