راهکار مهجوریت‌زدایی از کلام وحی عمل به قرآن است

ناهید قاسم‌پور با اشاره به مهجوریت‌زدایی و معرفت‌زایی نسبت به قرآن کریم گفت: توجه به روحیه زیباگرایی و تنوع پذیری بین جوانان و نوجوانان از راه‌های مانوس کردن و ایجاد انگیزه بین آن‌ها است و قلب‌های هنری می‌تواند این حس خوب را به آنها انتقال دهد.

«ناهید قاسم‌پور» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به ظرفیت جهان شمولی قرآن کریم گفت: آیات نورانی قرآن همه انسان‌ها را به سوی محور وحدت و حقانیت دعوت کرده است و کلام وحی ظرفیتی جهان شمولی برای جامعه بشری دارد.

 

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین افزود: قرآن اصلی ترین نقش را در سعادت بشری دارد و خطاب آیات قرآن مربوط به افراد یا قوم خاصی نیست و باید توجه کنیم رسالت دین و قرآن، متوازن کردن و متعادل کردن رفتار بشری است.

 

قاسم‌پور رسیدن به آسایش و آرامش را در گرو عمل به قرآن دانست و گفت: قرآن مایه عزت و چراغ هدایت بشر است و بشریت امروزه برای رسیدن به آرامش و آسایش محتاج به آن است.

 

وی با اشاره به اهمیت محوریت و جایگاه تفکر در قرآن گفت: تفکر معنای وسیعی دارد که در آن انسان به عواقب و آثار و علل و اسباب پدیده‌ها دقت دارد و تفکر در کنار حفظ و قرائت قرآن کریم ضروری است.

 

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین خاطر نشان کرد: خداوند در جای جای قرآن از نعمت‌های خود یاد کرده و دعوت می‌کند که بندگان در آن تفکر کنند و در حقیقت مرحله کمال و حفظ قرائت قرآن، تفکر در آیات الهی است.

 

قاسم‌پور با اشاره به وظیفه تلاوت‌کنندگان قرآن گفت: تلاوت کنندگان واقعی کسانی هستند که علاوه بر تلاوت قرآن در آن تامل می‌کنند.

 

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین با اشاره به آیه 155 سوره انعام گفت: وظیفه ما در عصر کنونی مهجوریت زدایی از قرآن است و در آیه 155 سوره مبارکه انعام آمده است،‌«این کتابی است که نازل کردیم و مبارک است؛ پس از آن تبعیت کنید»، بر این اساس راهکار مهجوریت زدایی، تبعیت و عمل به قرآن کریم است و به عنوان یک دستور پیام می‌دهد که قرآن باید در متن زندگی مردم قرار بگیرد و همه باید فرامین و دستوراتش را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار بگیرند.

 

وی معرفت‌زایی نسبت به قرآن را راهکار دیگری دانست و افزود: مردم وقتی معرفت به چیزی پیدا کنند، محبت نسبت به آن پیدا می‌کنند و محبت عامل شوق و انگیزه در عمل به آن می‌شود.

 

قاسم پور گفت: در راستای معرفت به آیات قرآن باید جذابیت‌های آن را در قالب هنری پررنگ کرده و به نظر می‌رسد توجه همه دستگاه‌ها به این موضوع عامل تشویق مردم به خصوص جوانان و نوجوانان خواهد بود.

 

 مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین یادآور شد: هر چیزی یک پوسته و ظاهر و یک هسته و باطن دارد و ‌هر مفهوم دارای یک قالب است، مسابقات قرآنی شیوه‌ای مقطعی برای رسیدن به شیوه‌ای آرمانی از عمل به قرآن است.

 

وی در پایان با اشاره به تعامل و همکاری قرآن پژوهان و جامعه هنری برای رساندن قابلیت‌های قرآن و ارزشمندی آن با هم،‌  گفت: توجه به روحیه زیباگرایی و تنوع پذیری بین جوانان و نوجوانان از راه های مانوس کردن و ایجاد انگیزه بین آن‌ها است و قلب های هنری می تواند این حس خوب را به آنها انتقال دهد./

 

 

 

کد خبر 833117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha