شب «فرهنگ و هنر ایرانی» در برلین

شب «فرهنگ و هنر ایرانی» در حوزه شعر و شعرای پارسی زبان به همت انستیتو فرهنگی حافظ در برلین برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، «انستیتو فرهنگی حافظ» در برلین وابسته به رايزني فرهنگي كشورمان با هدف معرفی یکی دیگر از وجوه فرهنگ غنی و متنوع ایرانی، برنامه «شب شعر و هنر ایرانی» را در تالار «هرتا مولر» برلین (Hertha-Müller-Haus) با حضور جمعی از علاقه‌مندان آلمانی برگزار کرد.

 

در ابتدای این مراسم، خانم «آندریا روشکه»، نایب رییس انستیتو فرهنگی حافظ به تشریح سلسله برنامه‌های این مؤسسه و برنامه‌های آتی آن پرداخت و گفت: برنامه شب «فرهنگ و هنر ایرانی» اختصاص به فرهنگ غنی ایران زمین در حوزه شعر و شعرای پارسی زبان دارد.

 

وی در ادامه، گفت: «زبان شعر» از زبان گفتار و نوشتار معمولی جداست و گرچه در زندگی روزمره به آن اندازه کاربردی و مهم نیست اما در بسیاری از موارد روحیه ‌بخش‌تر و زندگی‌ سازتر است. «گفتار و نوشتارهای ادبی و غیر ادبی»، هردو از واژگان، گرامر، و مصالحی یکسان استفاده می‌کنند، اما با هم تفاوتی وثیق دارند. شناخت این تفاوت سبب بهره‌مندی سرشارتر ما از خواندن شعر می‌شود، و نگاه ما را به جهان شعر دقیق‌تر می‌کند.

 

در ادامه، فیلمی با عنوان «پنج هزار سال تاریخ جغرافیای ایران زمین» به نمایش گذاشته شد. در این فیلم به فرهنگ پنج هزار ساله ایران با استناد به تغییرات نقشه جغرافیایی این سرزمین در سده‌های مختلف پرداخته شد.

 

سپس، خانم منصوره نجارپور، هنرمند و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هنر اصفهان همراه با نمایش اسلاید پیرامون هنر اصیل سفالگری ایران سخنرانی کرد.

 

این هنرمند جوان اهل اصفهان که در زمینه لعاب، سرامیک و سفال تخصص دارد، با الهام از آثار به جا مانده از قرون وسطی، آثار خود را خلق کرده است. وی در سخنرانی خود به رنگ، بافت و فرم آثار سرامیکی خود و ارتباط آن با طبیعت و آثار تاریخی ایران زمین اشاره کرد.

 

پس از آن، فیلمی با عنوان «پنج هزار کیلومتر سفر به دور ایران» به نمایش گذاشته شد. این گزارش پنج دقیقه‌ای پیرامون سفر یک زوج آلمانی به ایران بود که در آن تجربیات و جاذبه‌های گردشگری و تاریخی ایران زمین را به تصویر کشانده بودند.

 

به دنبال آن توماس اٌگر، رییس انستیتو فرهنگی حافظ ابیاتی از اشعار شعرای بنام ایرانی همانند مولانا رومی، حافظ شیرازی، باباطاهر و سعدی شیرازی را  همراه با همنوازی سازهای «سه تار» و «نی» از سوی هنرمند جوان کشورمان سینا سیدنا قرائت کرد.

 

گفتنی است؛ برپایی میز فرهنگی ایران و توزیع بروشورهای جاذبه‌های ایران زمین از دیگر برنامه‌های این شب فرهنگی ایران بود.

کد خبر 832744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha