به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، «امیر ارجمند» بیان کرد: دولتخانه صفوی به لحاظ پیشینه تاریخی و نوع معماری و تزئیناتی که در آن به کار رفته از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون میراث فرهنگی استان قزوین ادامه داد: پیش از هرگونه اقدام برای ساماندهی و احیای این مجموعه عظیم تاریخی، باید مطالعات تخصصی باستان شناسی برای خوانا سازی سازه های معماری، لایه های زمانی و شناسایی اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن صورت پذیرد .
وی اظهار کرد: فصل جدید کاوش های باستان شناسی این مجموعه عظیم تاریخی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور در ضلع جنوب شرقی دولتخانه به سرپرستی دکتر نوذر حیدری و با تأمین هزینه از محل اعتبارات ملی آغاز شده است.
ارجمند افزود: این کار بر اساس مطالعات مغناطیس سنجی صورت گرفته، برای کشف بقایای صفوی این مجموعه شروع شده است.
وی اعلام کرد: همچنین در این فصل از کاوش، نقشه برداری محدوده تعیین شده، حفاظت اولیه آثار لایه های دوره صفوی، ساماندهی اشیاء مکشوفه، طراحی سفال های شاخص، تجزیه و تحلیل داده های باستان شناختی و مقایسه تطبیقی داده ها انجام می شود.
معاون میراث فرهنگی استان قزوین یادآور شد: امیدواریم با تکمیل مطالعات باستان شناسی در مجموعه دولتخانه به عنوان بزرگترین سایت مطالعات باستان شناسی در دل بافت تاریخی قزوین و تبدیل آن به سایت موزه، امکان بازدید گردشگران از آثار و بقایای به جا مانده از دوران مختلف تاریخی در این مجموعه فراهم شود.
نظر شما