شیوه‌های ترویج نماز و امر به معروف و نهی از منکر باید تغییر کند

سادات لاری گفت: شیوه‌های ترویج «نماز» و «امر به معروف و نهی از منکر» در دانشگاه‌ها باید تغییر کند.



به گزارش خبرگزاری شبستان: «سیماسادات لاری» در دومین نشست مسئولان ستاد اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که روز گذشته (یکشنبه) در مجتمع فرهنگی، آموزشی توریست طوس مشهد برگزار شد‏، با بیان این مطلب افزود: همه ما باید در راستای تبیین و ترویج دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه‏، از قیام عاشورا و شجاعت امام حسین(ع) درس بگیریم و آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود الگو کنیم. امام حسین(ع) در راه امر به معروف و نهی از منکر به درجه رفیع شهادت نائل شدند و ماندگاری قیام عاشورا‏ و مسأله‌ای که باعث شد نهضت امام حسین(ع) در تاریخ  جهان ماندگار شود، بدون شک الگو بودن و شجاعت سالار شهیدان است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به مسئولان اقامه نماز و امر به معروف ونهی از منکر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: بدون شک حضور یکایک شما عزیزان در این نشست معنوی در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)، را به فال نیک می‌گیرم و از این امام همام می‌خواهم به همه ما در قالب مسؤولیت خطیری که در حوزه نماز و امر به معروف ونهی ازمنکر داریم، توان و انرژی مضاعفی بدهد. قدم‌های هرچند کوتاه ما در ارتقاء و ترویج فرایض مهم نماز و امر به معروف و نهی از منکر در  فضاهای دانشگاهی، می‌تواند اثرات بسیار سازنده‌ای در جامعه بگذارد. جوانان ما بسیار تشنه حقیقت و پاک هستند و در این مسیر نیاز به دست یاری شما عزیزان دارند.

دکتر لاری به بحث مهم نماز به عنوان یکی از فروعات اصلی دین اشاره کرد و گفت: بحث نماز، از مباحث مهمی به شمار می‌رود. همه انسان‌ها به دنبال بی‌نهایت‌گرایی و کمال‌گرایی هستند و وقتی در آستان مقدس الهی، وصل به بی‌نهایت می‌شویم، تنها جایی که حس کمال‌گرایی و بی‌نهایت‌گرایی انسانها  ارضاء می‌شود، زمانی است که سر بر سجده الهی می‌گذاریم. آنجاست که خود را فانی در خدا می‌بینیم و خود را فارغ و رها از مادیات می‌نگریم. جوانان ما باید با این حس کمال‌گرایی به سمت نماز هدایت شوند، از این رو رسالت ما در این زمینه بسیار خطیر و سنگین است.

دبیر ستاد اقامه نماز وزارت بهداشت با اشاره به گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و تحقق فرایض دینی والهی در جامعه اظهار کرد: چطور می‌شود بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال که فرایض و شعائر دینی و الهی در جامعه ما تحقق پیدا کرده است، علی‌رغم اینکه خیلی از جوانان ما متدین هستند، متأسفانه عده‌ای از جوانان ما نماز گریز هستند و در این واجب الهی سستی دارند. من خیلی فکر کردم که چه اقداماتی می‌توان در جهت رفع این مشکل انجام داد و چه وظیفه سنگینی بر دوش خود داریم که باید به کمک همدیگر در راستای رسیدن به هدف مورد نظر تلاش کرد و کاری کنیم که عشق به نماز در جوانان ما شکوفا و تقویت شود.

دکتر لاری گفت: بر اساس آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، شاید یکی از دلایلی که  برخی از جوانان ما کمتر به سمت انس با معنویت حرکت می‌کنند، تحمیل و معرفی معامله‌گونه دین به انسان‌ها بوده است. به تعبیری برای معرفی دین به جوانان، جنبه معامله‌گونه را انتخاب کرده‌ایم و در تبلیغ و معرفی دین به انسان‌ها‏ آن طور که باید و شاید، موفق نبوده‌ایم. به عنوان مثال به جوانان گفته‌ایم که نماز بخوان تا دعایت مورد قبول واقع شود و در کارهایت موفق شوی که به نظرم این شیوه شاید بدترین نوع معرفی دین برای جوانان امروزه است. جوانان امروزی در این دنیای پرآسیب که مرتبا نمادهای لذت‌جویی و مادگی‌گرایی به سرعت تغییر می‌کند، نیاز به معنویت دارند. ما باید بتوانیم جلوه‌های دقیق و ظریفی از معنویت را برای جوانان روشن و ترسیم کنیم و باید قبول کنیم در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم. باید چشم‌ها را شست و طور دیگری نگریست. با جوان امروزه باید از دریچه‌ای دیگر صحبت کرد. اگر روش‌های قبلی‌مان را عوض نکنیم ودنبال راه‌های جدید نباشیم واگر نیت‌های‌مان را خالص نکنیم، نمی‌توانیم موفق شویم. اگر همه با تعامل، وحدت وخلوص، نیت واحدی داشته باشیم، بدون شک می‌توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم. مگر می‌شود، انسان برای ترویج و تبلیغ فریضه الهی کمر همت همراه با خلوص ببندد و خداوند وی را یاری نکند؟ به طور قطع غش و آلودگی در نیت بندگان است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، افزود: باید شیوه‌ها را تغییر داد و به جوانان گفت در گذر آسیب‌های روحی و روانی و در شکست‌های عاطفی که شاید گریبانگیرش شوند و همچنین در گرایش به پوچی که منجر به خودکشی یا افسردگی می‌شود، تنها چیزی که می‌تواند به آنها آرامش دهد وصل شدن به خداوند به عنوان  بی‌نهایت هستی و سر سجده گذاشتن در پیشگاه این عظمت بی‌کران است که اگر بتوان این روی دین را به جوانان و دانشجویان نشان داد، به طور قطع  می‌توان مسیر  موفقیت را طی کرد. به تعبیری دین را نباید از روی معامله به افراد معرفی کرد چرا که آسیب‌های زیادی بر فرد و جامعه وارد خواهد شد، شاید یکی از عوامل عدم موفقیت ما این بوده که عامل به حرف‌هایی که زده‌ایم، نبوده‌ایم و این اثرات منفی بر جامعه و افراد وارد کرده است.

وی یکی از خلاء‌ها و موانع ترویج فرایض دینی را عدم وجود آزادی در پرسشگری و نداشتن منابع اعتقادی مناسب، ساده و روان عنوان کرد و گفت: کتاب و منابع اعتقادی خوب، ساده و روان که قابل استفاده برای جوانان باشد، به اندازه کافی نداریم و شاید کتاب‌های کمتری در خصوص فلسفه نماز نوشته شده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بحث «سلامت و معنویت» از اهمیت زیادی در جامعه برخوردار است و اگر کمی کاهلی کنیم ممکن است بقیه کشورها در این زمینه از ما پیشی بگیرند. ممکن است برخی از جوانان ما بر اثر میل به مادیات، به بن بست‌هایی رسیده‌اند و این مسأله به فطرت انسان بر می‌گردد، از این رو باید شرایط پرسشگری را برای این افراد فراهم کنیم و علم و دانش خود را بالا ببریم تا آنها بتوانند شفاف و بی‌پروا سؤولات معنوی ومذهبی خود را از ما به عنوان کارشناس و صاحب‌نظر دینی بجویند.

دکتر لاری با اشاره به اهمیت الگوسازی‌ برای جوانان، خاطرنشان کرد: در محیط‌های دانشگاهی، اساتید ما بهترین الگو هستند و وقتی مسائل مذهبی ومعنوی از زبان یک استاد به دانشجو منتقل می‌شود شاید موضوع از نگاه دانشجو، جذاب‌تر باشد و شاید یکی از دلایلش این باشد که دچار سیاست‌زدگی شده‌ایم و نگذاشته‌ایم از هیچ جناحی، الگوها رشد کنند .البته اهمیت و نقش شما روحانیون و کارشناسان دینی در دانشگاه‌ها بر هیچ کس پوشیده نیست و شما عزیزان یکی از بهترین الگوها برای جوانان و دانشجویان ما به شمار می‌روید.

وی افزود: ما در جامعه سلامت کشور، پزشکان، پیراپزشکان وافراد مذهبی موفقی داریم  که در خانواده‌های متدین رشد کرده‌اند اما هیچ‌گاه به خوبی نتوانسته‌ایم الگوسازی مطلوبی از آنها برای جوانان داشته باشیم. با دعوت این اساتید به خوابگاه‌های دانشجویی و حضور صمیمانه در جمع دانشجویان و سخنرانی در خصوص فضایل و برکات نماز در زندگی فردی و اجتماعی افراد، می‌توان از ظرفیت آنها در انتقال و ترویج فرایض دینی و مذهبی بهره برد. از این رو در این مسیر از شما عزیزان یاری می‌خواهم و مسؤولیت سنگینی روی دوش من و شما است. باید وقت وانرژی بیشتری نسبت به تبلیغ و ترویج نماز در جامعه و فضای دانشگاهی بگذاریم و باید آسیب‌شناسی کارشناسانه‌ای در این زمینه انجام شود.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، از مسئولان ستاد اقامه نماز دانشگاه‌ها خواست افرادی برای امام جماعت انتخاب شوند که روحیه ارتباطی بالا داشته باشد و فقط به نماز خواندن اکتفا نکنند و در ادای فریضه امر به معروف و نهی از منکر به این مهم توجه داشته باشند که این فریضه الهی فقط به بحث حجاب ختم نمی‌شود و همه رذایل از جمله دروغ، غیبت و تهمت را هم در بر می‌گیرد.

دبیر ستاد اقامه نماز وزارت بهداشت به موضوع مهم عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: متاسفانه هر گاه نام امر به معروف و نهی از منکر در زبان جاری می‌شود، برخی‌ها ذهنشان ناخودآگاه به مسأله حجاب و عفاف هدایت می‌شود، در صورتی که تهمت، دروغ، بداخلاقی، بی‌احترامی به والدین و... از منکرات به شمار می‌روند و باید در کنار بحث بدحجابی، به این مسائل نیز توجه کنیم و در قالب امر به معروف ونهی از منکر، افراد را از عمل به این منکرات بپرهیزیم.

دکتر لاری ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش معنوی در شهر مقدس مشهد، گفت: از مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همکارانم در ستاد وزارت بهداشت و دیگر نهادهایی که در برگزاری این همایش نقش داشته‌اند، تشکر می‌کنم. امیدوارم این نشست دستاوردهای خوبی برای همه ما به ارمغان بیاورد. این نشست بهانه‌ای بود تا با هم در خصوص موضوع مهم نماز و امر به معروف ونهی از منکر و چگونگی ترویج آن در فضاهای دانشگاهی، بیندیشیم تا فضای جامعه را سالم‌تر کنیم. باید بتوانیم با کمک همدیگر این دو فریضه مهم را در جامعه تلاشگران سلامت، احیاء کنیم. بخصوص بحث نماز که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

کد خبر 832430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha