وزارت میراث فرهنگی با هماهنگی با متولیان امر در بازسازی و مرمت مساجد تاریخی گام جدی بردارد

سعیدی با تاکید بر لزوم توجه به مساجد تاریخی گفت: وزارت میراث فرهنگی باید در هماهنگی کامل با متولیان و دستگاه های ذیربط گام مهم و موثری را در بازسازی و مرمت مساجد تاریخی بردارد.

«محمد اسماعیل سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر لزوم توجه وزارت میراث فرهنگی به بازسازی و مرمت مساجد تاریخی گفت: بخشی از آثار و ابنیه تاریخی ما مساجد ما هستند و عمدتا مساجد در مرکز شهرها و به عنوان محور تجمع و حضور مردم فعالیت داشته اند.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در شهرهای اصفهان، شیراز، یزد و تبریز مساجد تاریخی برجسته ای وجود دارد که این مساجد جزو آثار تاریخی منحصر به فرد قلمداد می شوند و همچنان مورد استفاده قرار می گیرند. متاسفانه بخشی از این مساجد بر اثر غفلت دچار تخریب شده اند و نیاز به مرمت و بازسازی دارند.

 

نمایند مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تبریز مسجد حسن پاشا یکی از مساجد برجسته است که در آن دوران یعنی دوران قزون حسن که سلسله مشهوری در ایران بوده است به عنوان مسجد برجسته جهان اسلام از نظر معماری قلمداد می شد و این مسجد در حال حاضر نیاز به بازسازی و مرمت دارد.

 

وی با اشاره به بازدید کمیسیون فرهنگی از مساجد اصفهان، شیراز، یزد و تبریز گفت: تمامی مساجد تاریخی که در این شهرها وجود دارند، نیاز به مرمت و بازسازی دارند و ما این موضوع را در زمانی که سازمان میراث فرهنگی هنوز تبدیل به وزارتخانه نشده بود به مسئولان این سازمان انتقال دادیم. در حال حاضر نیز به شدت پیگیر بازسازی و مرمت این مساجد هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه باید وزارت میراث فرهنگی در هماهنگی کامل با مجموعه ها و متولیان امر گام مهم و موثری برای مرمت و بازسازی مساجد تاریخی بردارد، گفت: مساجد تاریخی از جمله ابنیه هایی هستند که می توانند در جذب توریسم مذهبی نقش بسزایی داشته باشند. در سال های گذشته و زمانی که شوروی سابق از هم نپاشیده بود به یکی از کشورهای همسایه مسافرتی داشتم و جوانان این کشور به ما گفتند که ما آرزو داریم که به ایران بیاییم، یکی به مشهد برویم و دیگری مسجد کبود تبریز را از نزدیک ببینیم. این گونه توجه به مساجد تاریخی ما نشان از نقش آنان در نزد سایر مسلمانان دارد.

 

سعیدی تصریح کرد: قطعا یکی از محورهای توسعه توریسم مذهبی ما مساجد تاریخی است. اینها آثار برجسته ای هستند که نباید مورد غفلت قرار گیرند. معماری، نقاشی و مصالح به کار رفته در این مساجد منحصر به فرد هستند و نشان از هنر ایرانی و اسلامی دارند که می توانند باعث رونق صنعت توریسم در کشور نیز شوند./

 

 

 

 

کد خبر 832244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha