به گزارش خبرگزاری شبستان، اقتصاد جهانی در وضعیت نوسان همیشگی قرار دارد. واقعیت این است که میلیونها متغیر بزرگ و کوچک هرگونه محاسبه درباره وضعیت اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد و این دادهها به طور دائم درحال تغییر هستند.
شاید وقتی صحبت از چندین تریلیون دلار است، تصور تاثیرگذاری خرید روزمره مایحتاج خانه یا پر کردن باک ماشین بیحاصل به نظر برسد. اما واقعیت این است که همه این موارد بر قضاوت نهایی درباره اقتصاد هرکشور موثر است و در نهایت اقتصاد ۸۶ تریلیون دلاری دنیا را شکل میدهد.
براساس تازهترین آمارهای بانک جهانی و مجمع جهانی اقتصاد، سهم ایران از اقتصاد جهان معادل ۰.۵۳ درصد است.
در این چارت،آمریکا با ۲۳.۸۹ درصد سهم از اقتصاد دنیا و چین با ۱۵.۸۶ درصد سهم، قدرتمندترین اقتصادهای جهان را در اختیار دارند. هرچند که به تدریج فاصله میان چین با آمریکا درحال کاهش یافتن است.
ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه و هند در طبقات بعدی جدول اقتصادی جهان از لحاظ تولید ناخالص داخلی جای گرفتهاند. ایتالیا، برزیل، کانادا و روسیه نیز در تعقیب این کشورها هستند.
۱۵ کشور اول دنیا از لحاظ تولید ناخالص داخلی، ۷۵ درصد از مجموع جی.دی.پی دنیا را به خود اختصاص دادهاند که براساس گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ به ۸۵.۸ تریلیون دلار بالغ شده است.
براساس اعلام بانک جهانی، ایران از لحاظ تولید ناخالص داخلی در مقام ۲۷ دنیا و بالاتر از کشورهایی چون نروژ، امارات، آفریقای جنوبی، سنگاپور، مالزی، فنلاند و بسیاری دیگر از کشورها قرار دارد.از کشورها قرار دارد./
نظر شما