حمایت سازمان ملل از مساجد؛ شعار یا عمل؟!/ از بی‌توجهی به مسجدالاقصی تا چینی کردن مساجد

اعلام حمایت سازمان ملل از مکان‌های مذهبی مسلمانان در سراسر جهان اگرچه می‌تواند خبری خوب و مسرت‌بخش برای جوامع اسلامی باشد اما این میدان عمل است که نشان می‌دهد این قسم سخنان تا چه حد رخت واقعیت بر تن می‌کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل به تازگی از طرح این نهاد بین المللی برای حمایت از مکان های مذهبی در سراسر جهان خبر داد.

 

اگرچه این می تواند خبر بسیار خوبی برای جوامع و رهبران اسلامی که این روزها به شدت با محدودیت آزادی های مذهبی و اسلام هراسی مواجه هستند، باشد اما ناامیدی از آنجا آغاز می شود که رسیدگی به پرونده بسیاری از معضلات و چالش هایی که علیه مسلمانان در جهان وجود دارد، هنوز نیمه کار باقی مانده است.

 

 

حمله به مسجد الاقصی که در ماه های اخیر شدت گرفته، یکی از این معضلات است.

 

نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل سال ها است که حمله به این مسجد را محکوم می کنند اما آیا تا کنون اقدامی عملی برای تنبیه رژیم صهیوینستی در این زمینه انجام شده است؟

 

 

 

داستان ظلم بر فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی، داستان مسلمانان روهینگیا که مدت ها است مورد ظلم و سرکوب نیروهای نظامی میانمار قرار گرفته و وادار به فرار شده اند، ماجرای مسلمانانی که هر روز در نتیجه رشد اسلام هراسی در اروپا مورد اهانت و آزارهای فیزیکی قرار می گیرند و یا حتی کشته می شوند، ماجرای کشتار شیعیان در عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی، همگی مسائلی هستند که به دلیل اهمال کاری نهادهای بین المللی، همچنان با شدت و تلخی ادامه دارد.

 

حالا نوبت به مکان های مذهبی و مساجد رسیده است. دبیر کل سازمان ملل می گوید که می خواهد از مکان های مذهبی در سراسر دنیا حمایت کند.

 

دلیل این اظهارات، موجی است که در نتیجه حمله به مساجد کریستچرچ به وجود آمده است، در حالی که پیش از این هم اخبار پراکنده ای در مورد حمله به مساجد و آتش سوزی در مکان های عبادت مسلمانان منتشر می شد اما هیچ گونه عکس العملی از سوی نهادهای بین المللی در این باره دیده نمی شد.

 

برنامه نخست وزیر نیوزیلند برای صحبت در مورد حمله به مساجد کریستچرچ در نشست سازمان ملل که قرار است در ماه جاری در نیویورک برگزار شود هم در واکنش اخیر دبیر کل سازمان ملل بی تاثیر نبوده است.

 

اما اینکه این واکنش نتیجه ای عملی در پی داشته باشد و مکان های مذهبی در سراسر جهان واقعا از گزند بسیاری از اقدامات ضد اسلامی مصون بمانند، جای بحث دارد.

 

شاهد این مدعی، اخباری است که درباره چینی کردن مساجد در کشور چین منتشر می شود.

 

 

پکن مدت ها است که بر طبل حذف نمادهای اسلامی از مساجد مسلمانان در این کشور می کوبد و تلاش های بسیاری هم در این زمینه انجام داده است، بدون اینکه متوجه کوچک ترین اعتراضی از سوی جامعه بین الملل در این زمینه باشد.

 

به تازگی گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه مسجد مشهور شهر «ژنگژو» به طور کامل چینی شد.

 

 

گنبد این مسجد و نیز نشان هلال ماه و ستاره که از نمادهای اسلامی هستند از مناره 40 متری این مسجد برداشته شدند بدون اینکه حتی کوچک اعتراضی به این اقدام ضد اسلامی صورت گیرد.

 

چگونه می توان با چند کلمه از سوی دبیر کل سازمان ملل برای حمایت از مکان های مذهبی و مساجد در سراسر جهان به تحقق این امر امیدوار بود وقتی که حتی وی در پرسش به این پاسخ که چه پیامی درباره بدرفتاری دولت کمونیستی چین با بیش از یک میلیون مسلمان اویغور دارد، سکوت اختیار می کند و هیچ انتقادی از پکن نمی کند.

 

 

تنها جمله ای که گوترش می گوید، این است: پیام من به همه کشورهای جهان این است که باید در همه شرایط به آزادی های مذهبی احترام گذاشته شود و همه مکان های مذهبی باید محافظت شوند.

 

این در حالی است که بسیاری از گروه های حقوق بشری هم اغلب گوترش را به خاطر اتخاد نکردن یک موضع قاطعانه در مقابل نقض حقوق مسلمانان و آزادی های مذهبی در سراسر جهان مورد انتقاد قرار داده اند.

 

کد خبر 831914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha