نمونه‌ موفق از همزیستی مسجد و حوزه علمیه/ مسجدی که کانون وحدت شده است

مسجد جامع حضرت حجت(عج) با همراهی حوزه علمیه، کانون فرهنگی هنری و پایگاه بسیج و نیز فعالیت‌های به‌روز و جذاب توانسته نقشی محوری در منطقه ۱۰ تهران ایفا کند نقشی وحدت‌آفرین نه فقط بین اهالی خود بلکه حتی بین مساجد محله و منطقه.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: مساجد از دیرباز محور فعالیت ها در محلات بوده اند و امروزه نیز این نقش آفرینی خود را حفظ کرده اند. در این میان برخی از مساجد، محور و مرکزی نه فقط برای اهالی یک محله و منطقه بلکه برای سایر مساجد نیز  هستند.

 

مسجد جامع «حضرت حجت (عج)» که چندین بار از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان مسجد محوری در منطقه 10 شهرداری تهران معرفی شده، ازجمله این خانه های خدا است. خبرنگار ما به همین منظور در یکی از روزهای سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) در این مسجد حضور یافت تا دلیل این محوریت را از نزدیک گزارش کند.

 

مهم نیست از سمت شرق یا غرب خیابان حسام الدین (واقع در تهران، خیابان قزوین، خیابان 16 متری امیری) به مسجد جامع حضرت حجت (عج) نزدیک شوید آنقدر این خانه خدا بزرگ است که از دور قابل رویت است.

 

این مسجد دارای بخش ها و نهادهای مختلف و فعال از جمله پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، کتابخانه، صندوق قرض الحسنه و حوزه علمیه (خواهران و برادران) است. جالب است بدانید که تعداد انگشت شمار مساجدی در سطح استان تهران وجود دارند که هر دو حوزه علمیه خواهران و برادران را با هم دارند که مسجد جامع حضرت حجت (عج) یکی از آنها است.

 

 

آیت الله «علی سیفی آملی»درباره فعالیت های این مسجد اظهار کرد: نهادهای مختلف فعال در این مسجد در سایه ولایت، همکاری و تعامل خوبی با یکدیگر دارند. برای نمونه مسجد جامع حضرت حجت (عج) همه ساله به همت کانون فرهنگی هنری و پایگاه بسیج، طرح «هادیان» را با حضور روحانیون منطقه و طلاب حوزه علمیه حضرت حجت (عج) و با هدف خدمت رسانی به شهروندان این منطقه از تهران اجرا می کند تا اولویت های تبلیغی برای مبلغان و فعالان مسجدی و فرهنگی این منطقه از پایتخت کشورمان تبیین شود.

 

 

 

امام جماعت مسجد جامع حضرت حجت (عج) افزود: یکی از کارهای جالب این مسجد تهیه محتوا درباره مناسبت های دینی و انقلابی و تکثیر و توزیع آن میان اهالی این خانه خدا و ائمه جماعات مساجد منطقه 10 تهران است.

 

همانطور که بیان شد این مسجد به حوزه علمیه نیز مجهز است. این حوزه در سال 1342 تاسیس شد و پس از انقلاب اسلامی سال ها جزو مدارس تحت نظارت مركز مدیریت حوزه علمیه قم فعالیت می کرد تا اینکه با تاسیس مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران، نحت نظارت این مرکز درآمد.

 

اکنون حدود 10 استاد کار آموزش و پرورش بیش از 50 طلبه را در حوزه علمیه حضرت حجت (عج) بر عهده دارند. طلاب این حوزه همیشه در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی فعال بوده اند و چند تن از آنان در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند.

 

طلاب حوزه حضرت حجت (عج) علاوه بر دروس معمول مدارس علمیه در زمینه زبان های خارجی و فضای مجازی نیز آموزش می بینند. ضمنا کلاس های درس روزهای پنجشنبه نیز در این حوزه دایر است. آشنایی با نهج ‌البلاغه و مباحث علوم سیاسی و اجتماعی و اخلاق عملی از جمله برنامه های جالب در این مدرسه علمیه است.

 

سخن پایانی درباره این حوزه علمیه این است که همه ساله تعدادی از طلاب آن به دست آیت الله سیفی آملی، مدیر حوزه معمم شده و بعضی از آنان مشغول اقامه نماز جماعت و تبلیغ دینی در مدارس و ادارات مناطق مختلف تهران به ویژه منطقه ۱۰ می شوند.

 

 

همانطور که بیان شد مسجد جامع «حضرت حجت(عج)» فعالیت های مختلفی را دنبال می کند؛ برگزاری یادواره شهدا یکی از برنامه های ثابت مسجد جامع حضرت حجت (عج) در طول سال است که خاطره گویی مادر شهدا از ابتکارات آن به شمار می رود. در این یادواره ها شخصیت های کشوری و لشکری همچون سردار محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس حضور می یابند.

 

 

فعالیت ها و برنامه های مسجد جامع حضرت حجت (عج) در ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) نیز درخور توجه و مورد استقبال جمع کثیری از عزاداران است. آیت الله «علی سیفی» همه ساله در روزهای منتهی به ماه محرم، اقدام به گردآوری نظرات مقام معظم رهبری و برخی دیگر از مراجع معظم تقلید درباره نحوه درست عزاداری می پردازد.

 

برنامه های این مسجد از شب اول محرم تا پایان ماه صفر اجرا می شود و هر ۱۰ شب، یک سخنران مردم را با معارف قرآن و اهل بیت (ع) آشنا می کند. نکته جالب اینکه، مراسم سوگواری حسینی در دهه اول محرم از طرف آیت الله سیفی، صبح ها بعد از اقامه نماز جماعت صبح در مسجد جامع حضرت حجت (عج) برگزار می شود. 

 

آیت الله سیفی درباره میزان حضور مردم در مجالس حسینی در مسجد جامع حضرت حجت (عج) بیان کرد: درحالی که عده ای با اشتباه در محاسباتشان فکر می کردند امسال به دلیل مشکلات مالی، میزان حضور مردم و اطعام سوگواران در مجالس حسینی کم می شود، الحمدالله این اتفاق نیفتاد. برای نمونه ما در سال 1397 حدود دو هزار پرس غذای گرم در روزهای تاسوعا و عاشورا میان عزاداران توزیع کردیم ولی امسال حدود سه هزار پرس غذا توزیع شد. ضمن اینکه طول صف دسته عزاداری مسجد جامع حضرت حجت (عج) از مقابل این مسجد تا خیابان کمیل بود. همه اینها نشان از ارادت ویژه مردم به حضرت سیدالشهدا (ع) دارد.

 

سخن آخر اینکه، مسجد جامع حضرت حجت (عج) توانسته است در سایه تدابیر امام جماعت خود، نقشی محوری در منطقه 10 شهرداری تهران ایفا کند. پایگاه بسیج و کانون فرهنگی هنری این مسجد در سایه تعامل فزاینده با استادان و طلاب حوزه علمیه حضرت حجت (عج) در خدمات رسانی به نمازگزاران این مسجد و اهالی منطقه 10 شهر تهران بسیار موفق هستند در واقع این مسجد نمونه ای موفق از پیوند مسجد و مدرسه علمیه است.

 

کد خبر 831402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha