ابلاغ بخشنامه جدید دستگاه قضا در راستای حمایت از رونق تولید/اعلام محورهای اصلی نشست کشورهای ضامن روند آستانه

ابلاغ بخشنامه جدید دستگاه قضا در راستای حمایت از رونق تولید، ظریف: با وجود نتانیاهو آمریکا نیازی به دشمن ندارد، ایران و هند به دنبال توسعه همکاری های دفاعی، اعلام محورهای اصلی نشست کشورهای ضامن روند آستانه برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ابلاغ بخشنامه جدید دستگاه قضا در راستای حمایت از رونق تولید، ظریف: با وجود نتانیاهو آمریکا نیازی به دشمن ندارد، ایران و هند به دنبال توسعه همکاری های دفاعی، اعلام محورهای اصلی نشست کشورهای ضامن روند آستانه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۳ شهریورماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

ابلاغ بخشنامه جدید دستگاه قضا در راستای حمایت از رونق تولید و تقویت اقتصاد کشور

«غلامحسین اسماعیلی» شب گذشته (جمعه 22 شهریور) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره بخشنامه ابلاغی رئیس قوه قضاییه درباره نحوه احضار اشخاص حقوقی با اشاره به اینکه این بخشنامه با هدف حمایت از رونق تولید و تقویت اقتصاد کشور ابلاغ شده است، گفت: این بخشنامه تعیین سیاست کیفری و دادرسی در رسیدگی به پرونده های حوزه تولید و اشتغال برای قضات و پیام مثبتی برای همه فعالان اقتصادی است که اطمینان داشته باشند حتی در صورت مواجه شدن با برخی از مشکلات دعاوی و شکایات مطروحه، سیاست دستگاه قضایی در سال حمایت از تولید ملی و رونق اقتصادی به گونه ای است که ضمن بررسی موضوعات در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی، اخلالی در فعالیت بنگاه اقتصادی به وجود نیاید.

 

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه منشاء صدور این بخشنامه، الهام گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری و تاسیسات قانونی آیین دادرسی کیفری در مواد 688 و 689 است، ادامه داد: در آن درباره موارد فوق پیش بینی شده اما اهتمام کافی در اجرای آن نمی شود. این بخشنامه تاکید جدی است برای اینکه نحوه دادرسی به پرونده های اشخاص حقوقی به گونه ای باشد که ضمن احقاق حق همه صاحبان حق، به هیچ عنوان روند فعالیت های اقتصادی در حوزه اشخاص حقوقی، تولید و اشتغال با اشکالی مواجه نشود.

 

همگرایی میان مساجد راهکاری برای ارایه راه حل مسایل و مشکلات محلات

مساجد از جمله کانون های مهم برای تجمع اقشار مختلف مردم در محلات و شهرهای مختلف کشور محسوب می شوند که در کنار کارکردهای مذهبی و آیینی خود می توانند در حل بسیاری از مسائل و مشکلات محلات در سطح شهرها موثر باشند و با ایده پردازی و ابتکار عمل در حل مسائل موجود در محلات ایفای نقش کنند از سوی دیگر ارتباط میان مساجد در محلات گوناگون نیز می تواند الگویی مناسب از سبک و روش مساجد موفق را در اختیار سایر مساجد قرار دهد که در این زمینه به نظر می رسد همکاری و هماهنگی میان دستگاههای مسئول نقش مهمی را ایفا می کند در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام «عباس محمد حسنی» رییس عقیدتی سیاسی ارتش و امام جماعت مسجد صادقیه افسریه انجام داده ایم که مشروح آن را در زیر می خوانید:

 

درباره جایگاه مساجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی توضیحاتی را ارائه فرمایید؟

جمهوری اسلامی ایران خود محصول مساجد است بعد از استقرار حکومت اسلامی در کشور فرصت سازی بیشتری نسبت به قبل از انقلاب برای مساجد به وجود آمد و مساجد در حوزه تبیین دین اسلام و معارف دینی و جذب مخاطب فرصت بیشتری پیدا کردند تا جایی که امروز شاهد حضور مساجد در عرصه های مختلف فرهنگی اجتماعی و سیاسی در سطح جامعه هستیم.

 

امروزه مساجد در تمام حوزه های فرهنگی سیاسی معارف ورود کاربردی دارند و چون خود را از نظام اسلامی و نظامی اسلامی را از خود می دانند از این رو در تمام حوزه ها و همه صحنه ها نقش اثرگذاری ایفا می کنند.

 

عملکرد مساجد را امروز چگونه ارزیابی می کنید؟

با همه برکاتی که مساجد برای ملت و کشور داشته و دارند ولی معتقدم مساجد بهتر از این می توانند ایفای نقش کنند البته بسیاری از مساجد ساز و کارهای لازم برای انجام اقدامات و فعالیتهای فرهنگی فاخر را ندارند و برخی از مساجد صرفا دارای یک شبستان و چند اتاق محدود و معدود هستند در حالی که تاسیسات و زیر ساختهای متعددی را لازم دارند تا کارهای فرهنگی تربیتی جامع و اثر گذاری را انجام دهند متاسفانه بسیاری از مساجد فاقد این زیر ساختها هستند و فعالیت آنها صرفا به یک سخنرانی و دعا و اقامه نماز جماعت ختم می شود در حالی که علاوه بر این امور، مساجد می توانند کارهای فرهنگی و اجتماعی  متناسب با نیازهای جامعه با توجه به نقش جوانان امروز و انقلاب اسلامی به ویژه در گام دوم انقلاب را انجام دهند که متاسفانه به دلیل ضعف در زیر ساخت ها با موانع فراوانی در این زمینه مواجه هستند که نیازمند توجه بیشتر از سوی مسئولان امر برای ایجاد امکانات بهتر برای این اماکن مذهبی هستند.

 

با وجود نتانیاهو آمریکا نیازی به دشمن ندارد

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری گزارش‌های حاکی از جاسوسی رژیم صهیونیستی از کاخ سفید را بازتاب داد و خطاب به رئیس جمهوری آمریکا نوشت: «ضربه ای تازه از تیم بی؛ آقای ترامپ! ایالات متحده وقتی که دوست نزدیکش، یک عضو تیم بی است - که جیب ایالات متحده را خالی می‌کند، سیاست خارجی آمریکا را به گروگان گرفته - و از رئیس‌جمهور ایالات متحده هم جاسوسی می‌کند، دیگر به دشمن نیازی ندارد.»

 

نشریه «پولیتیکو» گزارش داد: دولت ایالات متحده، ظرف دو سال گذشته به این نتیجه رسیده که به احتمال زیاد، اسرائیل در نصب دستگاه های جاسوسی بر روی تلفن های همراه در نزدیکی کاخ سفید و مکان ها مهم شهر «واشنگتن دی. سی»، دست داشته است.

 

این نشریه روز پنج شنبه به نقل از مقام‌های آگاه افزود: «اما برخلاف دیگر موارد جاسوسی در آمریکا که به سرعت افشا شد، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا نه تنها این اقدام تل‌آویو را مورد انتقاد قرار نداد، بلکه هیچ مجازاتی هم برای اسرائیل در نظر نگرفت.»

 

فروش ساختمان های فرهنگی ایران در کانادا مغایر حقوق بین الملل است

«سید عباس موسوی» در واکنش به اجرای حکم دادگاه کانادایی در فروش ساختمان های فرهنگی ایران در کانادا این اقدام را غیرقانونی و در تقابل آشکار با حقوق بین الملل دانست.

 

سخنگوی وزارت خارجه با محکوم کردن فروش ساختمان های فرهنگی ایران در کانادا خواستار اعاده سریع این املاک و دارایی‌ها شد.

 

وی با یادآوری اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران در حفظ حقوق مردم خود با هیچ دولتی مماشات نمی کند، خواستار اعاده سریع این املاک و دارایی ها شد.

 

صلح و امنیت، به روابط خوب کشورهای منطقه بستگی دارد

عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه سفر خود به قرقیزستان با محمد کالی ابوالقاضی اف نخست وزیر این کشور ملاقات کرد. وزیر کشور در این دیدار با اشاره به ملاقات با وزیر کشور قرقیزستان و امضای موافقتنامه با این کشور درخصوص مسائل امنیتی و پلیسی، خواستار همکاری بیشتر در این زمینه شد.

 

وزیر کشور با تشکر از همکاری خوب دو کشور، روابط دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی و فرهنگی را بسیار مهم ارزیابی کرد و خواستار افزایش این سطح روابط در سال های آینده شد.

 

وی با اشاره به امضای موافقت نامه، نسبت به انتقال تجربیات جمهوری اسلامی ایران در زمینه پلیس، مواد مخدر و آموزش برای ارتقای روابط اقتصادی، فرهنگی، تبادل اطلاعات و همچنین همکاری های پلیسی بین دوکشور اعلام آمادگی کرد.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه افراطی گری، تروریسم و خشونت در منطقه از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورها حمایت می شود، گفت: این کشورها پول، سلاح و اطلاعات در اختیار آنان قرار می دهند. البته آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال منافع خود بوده و برای منطقه کاری نمی کنند.

 

ایران و هند همکاری های دفاعی خود را توسعه می دهند

راجنات سینگ، وزیر دفاع جدید هند در ملاقات با علی چگنی سفیر جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به سوابق درخشان روابط تاریخی و دوستانه ایران و هند، راه های توسعه همکاری های دو کشور در زمینه های دفاعی را مورد تبادل نظر قرار داد. در این دیدار، طرف هندی از پیشنهادات طرف ایرانی برای ارتقای مناسبات دفاعی به ویژه در زمینه های علمی - آموزشی، تبادل تجربیات و اطلاعات در زمینه مقابله با تروریسم، دزدی دریایی و امداد و نجات در آب های منطقه خلیج فارس و اقیانوس هند و تبادل هیات ها در سطوح مختلف استقبال کرد.

 

علی چگنی در این ملاقات، با معرفی وابسته نظامی جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، پیام کتبی امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران را به همتای هندی وی تسلیم و گزارشی از توانمندی های ارزشمند ایران در زمینه تولیدات دفاعی مبتنی بر دانش بومی و خودکفایی را نیز ارائه کرد.

 

بیانیه اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی درباره تعهدات برجامی ایران

اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای مشترک از جمهوری اسلامی ایران خواستند به تمامی تعهدات برجامی‌ خود پایبند بماند.

 

طبق ترجمه ایسنا از بی‌بی‌سی، کشورهای اروپایی نسبت به نسبت تحریم‌های اعمالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کردند و مدعی شدند که این تحریم‌ها در کنار کاهش تعهدات برجامی ایران موجب می‌شود تا در نهایت برجام فروبپاشد.

 

در بیانیه بر استفاده از "اقدامات دیپلماتیک" برای حل مشکلات اخیر تاکید شده است. این کشورها همچنین تاکید کردند که خواهان مذاکره و گفت‌وگو هستند.

 

محورهای اصلی نشست کشورهای ضامن روند آستانه

«یوری اوشاکوف» ، معاون ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد، پوتین و همتایان ترکیه‌ای و ایرانی او در نشست روز دوشنبه (۱۶ سپتامبر) در شهر آنکارا به صورت مفصل وضعیت ادلب و شمال شرق سوریه را بررسی خواهند کرد.

 

طبق ترجمه ایسنا از شبکه خبری روسیا الیوم، اوشاکوف اظهار کرد: وضعیت در این مناطق که تحت کنترل دولت مرکزی سوریه قرار ندارند، همچنان دچار تنش بوده و تروریست‌ها در این مناطق حضور گسترده‌ای دارند.

 

معاون رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت: روسای سه کشور ضامن مذاکرات آستانه برای حل بحران سوریه در نشست روز دوشنبه خود موضوعات مربوط به پیشبرد روند سیاسی از طریق اقدامات خود سوری‌ها و کمک سازمان ملل به نحوی که با بندهای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت هماهنگی داشته باشد و نیز وضعیت انسانی سوریه، کمک به پناهجویان سوری، بازسازی زیرساخت‌ها و خنثی‌سازی مین‌ها بررسی خواهند کرد.

 

وی افزود: اتمام روند تشکیل کمیته قانون اساسی و آغاز به کار آن همسو با قطعنامه‌های کنفرانس گفت‌وگوی سوریه در ژانویه ۲۰۱۸ در سوچی به منزله مرحله مهمی در راه‌اندازی روند سیاسی خواهد بود و ما تشکیل این کمیته را فرصت منحصر به فردی برای آغاز گفت‌وگوی مستقیم میان سوری‌ها می‌دانیم.

 

آرزوی ترامپ، گفت‌وگو و معامله مستقیم با ایران است

سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین کشورمان در مقاله ای در میدل ایست آی به بررسی شرایط و دلایلی که می تواند دیدار رئیسان جمهور ایران و آمریکا را ممکن سازد پرداخت. متن این مقاله بدین شرح است:

باخروج ترامپ از برجام و اعمال سیاست بیمارگونه فشار حداکثری علیه ایران، تخاصم درروابط ایران و آمریکا بعد از انقلاب 1979 ایران، به نقطه عطف نزدیک می‌شود.

قدرت‌های بلوک شرق همچون چین و روسیه که خود نیز دچارچالش تجاری با آمریکا هستند، تلاش صادقانه تری نسبت به بلوک غرب برای حفظ برجام انجام می‌دهند درحالی‌که تلاش‌های اروپا با شکست کامل مواجه شده است. اروپا در شعار، از برجام حمایت می‌کند اما در عمل کاملا تسلیم فشارهای آمریکا شده و از تحریم‌های آمریکا پیروی می‌کند. تلاش‌های مکرون رییس‌جمهور فرانسه به نمایندگی از اتحادیه اروپا نیزتاکنون به شکست انجامیده است.

 

سیاست خروج تدریجی

برجام در جولای 2015 بین ایران و قدرتهای جهانی (شامل آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) توافق شد. طبق تاییدات مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران بیش از سه سال برجام را بطور کامل اجرا کرد در حالی‌که با کمال تعجب، کشورهای امضاکننده گروه 1+5 یا ناقص اجرا کردند و یا تسلیم زورگویی‌های آمریکا شدند.

عدم بهره مندی ایران از منافع اقتصادی برجام موجب ناامیدی ایران شد و لذا اعلام کرد که به تدریج برجام را ترک می‌کند و هر زمان سایر امضاکنندگان بدان برگردند، به اجرای کامل آن بازخواهد گشت. با ادامه این روند، پیش بینی می شود تا پایان دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا سیاست " فشار حداکثری" را تکمیل و ایران نیز به طور کامل از برجام خارج خواهد شد.

این بن بست سه عامل مهم دارد. اول اینکه ترامپ خواستار گفت‌وگو و معامله مستقیم با ایران است و برای رسیدن به این آرزو، سیاست تحریم‌ها و فشارها را اتخاذ کرده است. منتهی او خود عملا با خروج از برجام، میزمذاکره را ترک کرد. بعد هم با تحریم مقام معظم رهبری و وزیر خارجه ایران و تعیین سپاه پاسداران ایران به عنوان سازمان تروریستی، شانس هر گفت‌وگویی را نابود کرد.

دوم اینکه کارگزاران اصلی او یعنی جان بولتون مشاور امنیت ملی و پمپئو وزیر خارجه سیاست تغییر رژیم را فعال دنبال کردند.

عامل سوم هم این که نتانیاهو نخست وزیر اسراییل به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران بوده است. او هفته قبل مجدد مدعی شد که ایران مخفیانه دنبال ساخت بمب هسته ای بوده است./

 

 

 

 

 

 

کد خبر 831392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha