به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در جلسه شورای اداری استان کرمان که با حضور فرمانداران، ائمه جمعه و سایر مسئولان در استانداری کرمان برگزار شد، با اشاره به اینکه هر حکومتی برای اداره جامعه خود نیاز به ساختار حکومتی دارد، این ساختار را همان سازمان ها و نهادها دانست.
آیت الله سیدرضا تقوی افزود: بار سنگین کارهای حکومتی به دوش کارگزارانی است که در دورن این ساختارها جا گرفته اند و هر حکومتی متناسب با اهداف و آرمان های خویش باید نیروهایی را در این ساختارها انتخاب و گزینش کند.
وی در نتیجه گیری از این مقدمه یکی از رموز موفقیت در حوزه حکومت را وجود کارگزاران شایسته دانست و افزود: بسیاری از شکست ها، ازهم پاشیدگی ها و نابسامانی ها در حوزه حکومت ها به دلیل عدم کارآیی و سستی در انجام مسئولیت و عدم تعهد کارگزاران است.
نماینده ولی فقیه، نقش مدیران و نیروهای اداری را در سربلندی و یا شکست یک جامعه نقش اصلی دانست و افزود: منابع انسانی از ارزشمندترین منابع یک جامعه به شمار می روند.
وی با اشاره به آیات نخستین سوره مبارکه بلد و سوگند خداوند به مکه، گفت: عظمت مکه به دلیل کوه ابوقبیس و... و حتی به خانه کعبه نیست زیرا مقدس تر و عظیم تر از کعبه بر اساس روایات اسلامی، حرمت مؤمن است و البته آنچه به این شهر ارزش می دهد انسان بافضیلت و باشخصیتی همچون پیامبر اکرم است.
آیت الله تقوی افزود: در دستگاه اسلام، حرمت مؤمن از کعبه بالاتر است و گناه کسی که کعبه را در هم بشکند سبک تر از کسی است که کعبه شخصیت یک انسان را در هم بشکند و حیثیت یک فرد یا خانواده ای را مخدوش کند و برای همین به ویژه رسانه ها باید در نگهداری حرمت مؤمنین وسواس زیادی به خرج دهند.
وی با بیان اینکه در نگاه اسلامی "مدینه" به جایی اطلاق می شود که در آنجا یک فرهنگ متعالی حاکم باشد و برادری در اوج، عدالت اجرا، شهر بانشاط، مردم دارای احساس مسئولیت بالا و برخوردار از احساس خدایی و ولایی باشند، گفت: یثرب هم به دلیل برخوردار شدن از همین ویژگی ها تبدیل به مدینة النبی شد.
وی تصریح کرد: بر همین اساس چنانچه مکانی دارای ساختمان های بلند و دیگر امکانات باشد اما در آن به گرفتاران و فقرا توجه نشود و فرهنگ متعالی در آن حاکم نباشد، آنجا شهر نیست و بالعکس چنانچه این روحیه و فرهنگ در روستایی دورافتاده وجود داشته باشد آنجا شهر است.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور افزود: هر جا که علم و دانش محور کار باشد، علما تکریم شوند، به علم ارزش داده شود آنجا مدینه است.
وی در خطاب به مدیران حاضر در جلسه با استفاده از حدیثی از پیامبر مبنی بر اینکه کسی که متولی امور مثلا 10 نفر می شود باید عقل 40 نفر را داشته باشد، تصریح کرد: چنانچه خدای ناکرده لغزشی از شما سر بزند به همان میزان مقدار تخریب آن بر جامعه اثرگذار است.
آیت الله تقوی با اشاره به بخشی از عملکرد امام علی(ع)در مواجهه با کارگزاران حکومتی، بیان کرد: آن حضرت با کسانی که خیانت و مکر و حیله می کردند و نیرنگ بازی را شیوه کار قرار می دادند به شدت برخورد می کرد و نابودی حکومت ها را در به کارگیری کارگزاران بی تعهد معرفی می کردند.
وی افزود: بر اساس احادیث، دولت ها به چهار چیز می شکنند که عبارتند از هنگامی که اصول از بین برود، مردم به دنبال امور فرعی باشند، انسان های شایسته و افاضل کنار گذاشته شوند و اراذل جلو بیفتند.
امام جمعه موقت تهران، آفت کارها را کارگزارانی دانست که از انجام کارها عاجز باشند و مدیری که نمی تواند بار مسئولیت را به سرمنزل مقصود برساند باید کنار گذاشته شود.
وی با اشاره به شرایط حکومت و سیستم اداری بسیار فاسد و فشل هنگامی که امام علی(ع)آن را در دست گرفت، افزود: آن حضرت در نخستین اقدام خود همه فاسدان را عزل کرد زیرا عثمان حتی کسانی را که پیامبر آنها را لعن و یا تبعید کرده بود روی کار آورده بود و بهترین نقاط کشور اسلامی آن روز را به خویشان خود داده بود.
آیت الله تقوی با تأکید بر اینکه کسی که می خواهد برای یک نظام کار کند باید با همه وجودش در خدمت آن نظام و آرمان های آن باشد، گفت: کسی که با آرمان های یک نظام خویشاوندی نداشته باشد نمی تواند حکومت کند.
وی نکته های بسیار دقیق و نغز امام علی (ع)در حکومت داری را نیازمند جمع آوری دانست و افزود: همه این نکته ها می تواند به صورت کتاب درسی برای استفاده کارگزاران نظام تدوین شود.
نماینده ولی فقیه و رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور افزود: امام علی(ع)در دومین روز حکومت داری خود مسیر آینده حکومت را بیان و به فساد مالی موجود اشاره کرد و فرمود: دست غارتگران بیت المال و حیف و میل کنندگان اموال عمومی را قطع می کنم.
وی عزل افراد ناشایسته و افرادی که به دلیل خویشاوندی و زد و بندهای اینچنینی روی کار آمده بودند را از دیگر اقدامات حکومتی حضرت برشمرد.
امام جمعه موقت تهران، همه مسئولیت ها و متصب ها را امانت و وسیله ای برای خدمت به خلق خداوند دانست و گفت: در نظام اداری ما چهره های مخلص، خدوم و فداکار زیادی وجود دارد و البته نظام اداری باید تقویت شود تا اعتماد مردم افزایش یابد.
وی با اشاره به اختلاس سنگین اخیر که بسیاری از اعتمادها را در اذهان ملت خوب ایران شکست، تصریح کرد: نخستین اقدام برای تقویت دستگاه اداری این است که مسئولان با صداقت، اخلاص و شفاف تر از گذشته باشند تا اعتماد مردم که پشتوانه عظیم کارگزاران است بیشتر شود.
آیت الله تقوی، اعتماد مردم را برگ برنده کارگزاران و مسئولان دانست که چنانچه کارگزاری بخواهد به اعتماد یک ارباب رجوع صدمه بزند به اعتماد کلی ضربه زده است؛ گفت: این اعتماد با کار صحیح و دلسوزی حاصل می شود.
وی با تأکید بر ضرورت بیان خدمات انجام شده توسط نظام و مسئولان برای مردم، گفت: عده ای می خواهند مردم را نسبت به این خدمات بدبین کنند که این بزرگترین خیانت است و هیچکس حق ندارد ناامیدی را در جامعه ترویج کند.
وی افزود: آنقدر دست ما پر و آمارها بالاست که نیازی به فضاسازی نداریم زیرا اگر همین واقعیت های موجود را هم نقل کنیم، فضای امیدوارانه ای بوجود می آید و باید مردم را با امید در صحنه نگه داشت.
ریئس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور خط کشیدن روی خدمات نظام را کمال بی انصلافی دانست و گفت: بر همین اساس بر مبلغان و ائمه جمعه هست که این خدمات را خوب بیان کنند.
وی با بیان اینکه ما از نظام و کارهایی که انجام شده با شهامت و سربلندی دفاع می کنیم، تأکید کرد: به هیچ وجه نباید انتظارات مردم را بیش از آنچه در توان دولت است بالا برد و ولع آنان را تشدید کرد.
پایان پیام/
نظر شما