کشاورزان از کشاورزی سنتی خارج شوند

نماینده مردم شیروان در خانه ملت گفت: هم اینک دنیای علم و تکنولوژی است که کشاورزان باید از حالت سنتی خارج شده و به سمت کشاورزی علمی بروند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شیروان؛ عبدالرضا عزیزی پنج شنبه شب در جلسه هم اندیشی اجرای طرح های گلخانه ای، آبیاری نوین و تخصیص آب جهت کشت کُلزا در شیروان اظهار داشت: سالانه در ایران یک میلیون و ۵۲۰ هزار هکتار احتیاج به روغن و دانه های کلزا است که هزینه آن ۴ میلیارد دلار می‌شود.

 

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کلزا در ایران زیر یک درصد کشت می شود، گفت: در کانادا ۷۶ درصد و در چین ۳۵ درصد زمین های کشاورزی کلزا کشت می شود.

 

عزیزی با اشاره به تعدادی از آیتم های اقتصاد مقاومتی مانند تولید، صادرات و جلوگیری از واردات افزود: ریشه کلزا، ۸۰ سال زیر زمین خواهد بود و قیمت آن  دو برابر قیمت گندم است که در هر هکتار، ۴ کیلوگرم بذر استفاده می شود.

نماینده مردم شیروان در خانه ملت با بیان اینکه هزینه کلزا برای کشاورزان زود پرداخت می شود، گفت: امسال قیمت کلزا، ۵۴ هزار ریال پیشنهاد داده شده است که بهتر است کشاورزان منطقی به سمت کشت کلزا بروند.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: مشکل کشاورزی امروز استان، بحث پایداری است که تولید آن باید پایدار باشد و کشاورز ضرر نکند. 

محمد جواد تشکری با بیان اینکه کلزا باعث پایداری تولید گندم می شود، اظهار داشت: به واسطه خشکسالی های اخیر، اراضی در حال کاهش است که باید از منابع آب و خاک به بهترین نحو استفاده کنیم.

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان هم گفت: سال قبل در این شهرستان، ۱۴۷ هکتار محصول کلزا کشت شد که از این سطح، ۲۹۸ تُن خریداری شد.

 

رمضان امان زاده اظهارداشت: امسال تاکنون ۷۲۹ هکتار از اراضی کلزا در شیروان مکان یابی و ۶۶۸ هکتار قرارداد منعقد شده است که از دهه اول شهریور ماه تاکنون، ۶۸ هکتار محصول کشت شده است.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای کشت پاییزه کلزا در این شهرستان تاکنون، ۱۲ هکتار اراضی آبیاری انجام شده است، گفت: با توجه به سردسیر بودن این منطقه به کشاورزان توصیه می شود تا پایان شهریورماه و حداکثر تا ۵ مهرماه، کشت کلزا را به اتمام برسانند.

 

کد خبر 831198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha