«هم افزایی» حلقه مفقوده کلاس‌های فراغتی/ عزم جدی کانون‌های مساجد  در برگزاری کلاس‌ها

یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کلاس‌های اوقات فراغت دستگاه‌های اجرایی عدم هم‌افزایی بین نهادهای موثر در این حوزه است که علاوه بر سردرگمی مخاطبان و موازی کاری نهادهای دخیل در این حوزه، موجب کاهش خروجی موثر مدنظر می شود.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی:  در حالی به روزهای آخر شهریور نزدیک می‌شویم که بسیاری از پایگاه‌های اوقات فراغت در حال برگزاری مراسم اختتامیه و یا اردوهای دورن و برون استانی خود هستند؛ در این میان آنچه که بیش‌ از هر چیز دیگر نیازمند یک مرور و جمع بندی است، میزان خروجی موثر و همچنین رضایت مخاطبان و خانواده‌ها از این کلاس‌ها است.

 

کانون‌های فرهنگی و هنری یکی از مراکز پای‌کار در برگزاری کلاس‌های فراغتی ویژه کودکان و نوجوانان هستند که در کنار پایگاه‌های مقاومت بسیج و در جوار «مساجد»، هر سال کلاس‌های فراغتی آنها با استقبال بیشتری از سوی خانواده‌ها روبرو می‌شوند. مراکزی که علاوه بر تکیه بر روی مباحث آموزشی، پایگاهی مهم برای ارتباط و تعامل سازنده بین نسل جوان و مساجد هستند.

 

 

«محمد» دانش‌آموز ۹ ساله‌ای که امسال برای دومین سال متوالی در کلاس‌های اوقات فراغت کانون شهید مطهری بیرجند شرکت کرده است، به شدت از شرکت در کلاس‌های کمک درسی گریزان است و می‌گوید: به اصرار والدینم فقط در کلاس‌ زبان انگلیسی شرکت کرده ام اما کلاس‌های والیبال و فتوشاپ را برای تابستان امسال انتخاب کرده‌ام.

 

وی که هیچ‌گاه یک کلاس آموزشی و یک رشته هنری یا ورزشی را به صورت مستمر در تابستان دنبال نکرده است، ادامه می‌دهد: دوست دارم در کلاس‌هایم تنوع وجود داشته باشد و فقط فوتبال را دوست دارم همیشه ادامه دهم.

 

«علی» هم که تابستان را بیشتر برای تفریح و بازی با همسن و سالانش دوست دارد، می‌گوید: سعی می کنم در کلاس‌هایی که دوستانم شرکت می‌کنند، هم شرکت کنم و به همین دلیل در کلاس‌های مسجد ثبت نام کرده‌ام.

 

 

حجت الاسلام «عبدالباسط محمددوست» مدیر کانون فرهنگی هنری عماریون روستای علی آباد بیرجند هم به استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های معرفتی در سال‌های اخیر اشاره می‌کند و به خبرنگار شبستان می‌گوید: این مهم نشان می‌دهد خانواده‌ها توانسته‌اند تا حدودی از بحث مدرک‌گرایی برای فرزندان خود خارج شوند و به مسائل تربیتی آنها به عنوان یک اولویت نگاه کنند.

 

وی به والدین توصیه می‌کند که با نگاهی به آینده برای ثبت‌نام فرزندان خود در کلاس‌های فراغتی اقدام کنند و تنها به فکر برنامه‌های علمی و درسی آنها نباشند و تلاش کنند سطح نگاه فرزندان خود را به مسائل دینی و اجتماعی گسترده‌تر کنند.

 

محمدوست تاکید می کند اگر همگرایی بیشتری را در کلاس‌های فراغتی از سوی مسئولان شاهد باشیم بدون شک خروجی و تاثیر مثبت آن بر روی فرزندان و دانش‌آموزان خود ما در بازه زمانی میان مدت قابل مشاهده خواهد بود.

 

«علیرضا چاجی» مدیر کانون فرهنگی هنری ثارالله مسجد مهدیه بیرجند هم از اداره کل ورزش و جوانان که دبیری ستاد اوقات فراغت خراسان جنوبی استان را برعهده دارد می خواهد سیاست گذاری و هدف‌گذاری های کلاس‌های فراغتی با دو هدف تقویت «نشاط و معنویت» نوجوانان و جوانان توامان با هم باشد تا ضمن پرهیز از موازی‌کاری ها، خروجی بهتری به مخاطبان این کلاس‌ها برسد.

 

وی همچنین پیشنهاد داد هر اداره به صورت تخصصی در حوزه اوقات فراغت ورود کند، به عنوان مثال اداره کل ورزش و جوانان تنها در حوزه ورزش، آموزش و پرورش کلاس‌های تقویتی و کمک درسی، کانون‌های مساجد در حوزه کلاس‌های فرهنگی و هنری و ... تا تصمیم گیری برای والدین در ثبت نام فرزندانشان راحت‌تر باشد.

 

«مرادی» مربی حفظ قرآن و سرگروه حلقه صالحین مسجد بلال بیرجند هم از والدین می‌خواهد در تابستان از نام‌نویسی فرزندان خود در کلاس‌های کمک درسی به شدت پرهیز کنند چرا که دانش‌آموز بعد از ۹ ماه تحصیل در مدارسه، نیاز به یک تجدید روحیه با شرکت در دیگر کلاس‌ها دارد.

 

 

حجت الاسلام «ابراهیم سبزه‌کار» مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار شبستان از تشکیل ۳ هزار و 432 کلاس در قالب طرح اوقات فراغت در کانون‌های مساجد استان خبر داد و گفت: این تعداد کلاس در 386 باب کانون فرهنگی هنری برگزار شده است.

 

وی با بیان اینکه برنامه‌های اوقات فراغت در ۶ محور اصلی برنامه‌ریزی شده است، اظهار داشت: توجه به برگزاری کلاس‌های فرهنگی با محوریت قرآن و عترت با یک‌هزار و ۱۸۹ فعالیت، آموزش و توانمندسازی با ۵۲۳ فعالیت، شبکه‌سازی و فضای مجازی با ۲۹ فعالیت، کتابخوانی با ۲۰۰ فعالیت، هنر متعالی با ۵۸۹ فعالیت و فعالیت‌های اجتماعی با با ۹۰۲ فعالیت در تابستان امسال از سوی کانون‌های فرهنگی هنری انجام و در سایت بچه‌های مسجد نیز ثبت شده است.

 

سبزه کار ادامه داد: در سال جاری سه هزار و 432 کلاس مختلف (قرآنی، هنری، آموزشی، ورزشی، اعتقادی، فرهنگی و ...) در سطح ۳۸۶ باب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی در قالب طرح آسمانی‌ها برگزار شده است.

 

به گفته وی، شهرستان بیرجند با ۷۹۵ کلاس درس در صدر برگزاری کلاس‌های فراغتی قرار دارد، افزود: همچنین شهرستان قاین با ۷۷۹ کلاس، سربیشه ۳۷۲ کلاس، زیرکوه ۳۲۷ کلاس، نهبندان با ۲۹۳ کلاس، درمیان 252 کلاس، طبس ۲۲۶ کلاس، خوسف ۱۴۵ کلاس، سرایان ۱۰۲، فردوس ۷۱ و بشرویه ۷۰ کلاس در رتبه ‌های بعدی قرار دارند.

 

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری خراسان جنوبی در ادامه یکی از آسیب‌های کلاس‌های فراغتی را عدم هم‌افزایی بین نهادهای موثر در این حوزه ذکر کرد و ادامه داد: در جلسات مختلف و متعدد با ادارات مجری طرح اوقات فراغت تاکید شده است که با هم‌افزایی و تقسیم کار دقیق در بحث اوقات فراعت، خانواده ها را از سردرگمی برای انتخاب پایگاه‌های مدنظر برای فرزندانشان رهایی بخشیم.

 

 

«ناصر خوش خبر» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی هم (۲۷ خرداد) در کارگروه فرهنگی اجتماعی و فرهنگی خراسان جنوبی که با محوریت اوقات فراغت برگزار شد، اظهار داشت: از نظر کمی، آمار ارائه شده در جلسه جای خوشحالی دارد اما از نظر کیفی نیز باید یک مقایسه انجام می شد که چه برنامه‌هایی در سال گذشته مورد نیاز مخاطبان و موثر نبوده است که امسال حذف شده و در مقابل، چه برنامه جدیدی تعریف شده است.

 

وی هدفمند پرکردن اوقات فراغت را یکی از ضروریات ذکر کرد و افزود: برنامه های اوقات فراغت باید منجر به نشاط،‌ شادابی و تقویت هویت ایرانی اسلامی شود.

 

خوش خبر کاهش آسیب‌های اجتماعی را یکی دیگر از کارکردهای مهم کلاس‌های فراغتی ذکر کرد و گفت: اگر کلاس‌ها با برنامه نباشد و نیازها را از قبل نسنجیده باشیم، تنها نمایشی از کمیت برنامه‌ها را پیش روی خود داریم که شاید برای بیننده خوشایند باشد اما پاسخگوی مسئولیت مسئولان نیست.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه انجام کارهای جزیره‌ای بسیار راحت است، افزود: باید بررسی کنیم که آیا از کیفیت برنامه‌های فراغتی انجام شده رضایت داریم و یا با کار کارشناسی این برنامه ها انجام شده است؟

 

 

 

 

کد خبر 831024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha