به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛امروز خیابانهای اصلی شهر دامغان مالامال از عطر دلدادگی و ارادت مردمان این دیار و عاشقان سنتهای دیرین عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) بود که بر سر و سینه زنان در رثای سیدالشهدا(ع) گریستند و با اسرای دشت کربلا هم نوا و هم ناله شدند.
مراسم عزاداری، سنگ زنی، سینه زنی و زنجیرزنی و آئين سنتي نخل گرداني با حضور عزاداران حسینی در رور یازدهم ماه محرم در شهرستان دامغان برگزار شد.
مراسم روز یازدهم محرم در شهرستان دامغان بهعنوان یکی از کمنظیرترین آئینهای کشور به مناسبت شهادت سرور و سالار شهیدان دشت کربلا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان همهساله با حضور بالغبر ۲۵۰ هیئت مذهبی سینهزنی و زنجیرزنی این شهرستان از ساعات اولیه روز یازدهم ماه محرم شروع و تا ظهر ادامه دارد.
در این مراسم عزاداران حسینی با برافراشتن علم ها، بیرق ها و بستن نخل ها، اقدام به برگزاری آیین های عزاداری می کنند و صحنه هایی از اسارت اهل بیت امام حسین(ع) و اسیران کربلایی را نمایش می دهند.
آئین نخل گردانی همراه با عزاداری، سنگ زنی، سینه زنی و زنجیرزنی با حضور و اجتماع بزرگ عزاداران و شيفتگان اهل بيت (ع) از سراسر دامغان با شكوه خاصي در مرکز این شهرستان برگزارمی شود.
در مراسم نخل گردانی شهرستان دامغان که عزاداران از نقاط مختلف کشور وروستاهای اطراف حضور داشته در ساعات اوليه بامداد بر اساس نظم خاصي حرکت خود را آغاز و پس از طي مسافتي به عزاداری سرور وسالار شهیدان می پردازند.
در این مراسم دیرینه عزاداران و شيفتگان و ارادتمندان امام حسین (ع) با پخش نذورات به اين آئين حال و هواي خاصي می دهند.
برگزاری نماز جماعت ظهر در معابر و خیابانهای دامغان بلافاصله پس از اذان به تبعیت از پیام بزرگ قیام کربلا جلوهایی کمنظیر از عشق به ثارالله(ع) را خلق میکند.
آئین سنتی روز یازدهم محرم در دامغان، از جلوه ای خاص سنت های بومی عزاداری در استان سمنان است، زیرا برخلاف سایر شهرها، روز یازدهم محرم در دامغان تعطیل است و در این روز همه مردم شهر و روستاهای اطراف، در مراسم یازدهم محرم شرکت می کنند.
سنگ زنی یکی از آیین های ویژه مردم دامغان که از قدمت 100 ساله برخوردار است نیز امروز توسط عزاداران دامغانی اجرا شد.
در این آئین، عزاداران با در دست داشتن دو تکه سنگ یا چوب صیقل داده شده، در عزای سالار شهیدان به سنگ زنی و عزاداری می پردازند و نوای مظلوم - حسین و عطشان-حسین سر می دهند.
این آیین کهن به عنوان میراث معنوی و ناملموس فرهنگی در سال ۱۳۹۱ به شماره ۶۵۳ در فهرست میراث ناملموس ملی ثبت شده و از افتخارات معنایی دامغان است که با اقبال همه همشهریان حتی افرادی که مقیم دامغان نیستند؛ روبهرو میشود.
شهرستان دامغان دارای بیش از ۴۰۰ مسجد و حسینیه، ۳۸ امامزاده و بقاع متبرکه است که تعداد ۲۵۰ نفر عضو هیات امنای این اماکن هستند.
بیش از ۳۰۰ هیات عزاداری در شهرستان دامغان فعالیت دارند.
نظر شما