به گزارش خبرگزاری شبستان از لاهیجان، همزمان با یازدهمین روز محرم، هنگامی که آیینهای عزاداری در اکثریت شهرهای گیلان به پایان رسیده و علمها برزمین نهاده میشود، عاشورایی دیگر در رودبنه برپاست.
طبق سنتی کهن، اهالی رودبنه روز یازدهم محرم میزبان سوگواران حسینی از شهرها و روستاهای شرق گیلان بوده و دستههای عزاداری و علمبری از محلات و روستاهای اطراف در این شهر حضور پیدا میکنند.
در شب دهم محرم، تمام شهر در تب و تاب تدارک مراسم روز یازدهم بوده و تمام خانهها در حال پخت غذای نذری برای پذیرایی از مهمانان و عزادارانی هستند که از محلات اطراف به مسجد جامع شهر آمده تا یازدهمین روز محرم را گرامی دارند.
رودبنه در این روز میزبان خیل عظیم جمعیت سوگوار از اقصی نقاط استان است که با نوحهخوانی در غم از دست دادن سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش بر سر و سینه میزنند.
این مراسم مذهبی که به شماره 683 در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است دارای ويژگیهای منحصر بهفردی چون كرنازنی، علمگردانی، تعزيهخوانی، پخش نان هفتاد و دو تن و ... است که همگی نشان از عشق وافر مردم این منطقه به سالار شهیدان دارد.
بازار یکپارچه سیاهپوش است و همه مغازهها پارچه عزا آویختهاند. مراسم تقریباً از اولین دقایق روز یازدهم آغاز میشود و دستهها راهی طولانی را با پای پیاده و یا اتومبیل وارد شهر میشوند، در ابتدای شهر سامان یافته و به سمت مسجد جامع این شهر حرکت کرده و پس از مداحی و نوحهخوانی به سمت بقعه متبرکه آقاسيد حسن(از نوادگان امام جعفر صادق ) رهسپار میشوند.
در جلوی دسته چندنفر علم بر دوش پیشاپیش حرکت میکنند و دو رديف زنجيرزن یا سینهزن به همراه طبلنوازان دسته را ادامه داده و مداح به نوحهخوانی برای امام حسين(ع) و يارانش ميپردازد.
در برخی دستهها عدهای كرهنیزن نيز پشت علم حركت میكنند و با رسيدن به تكايا و مساجد همزمان در كرنا میدمند و تعزیه خوانان نیز در مسیر به روایت گوشههایی از واقعه کربلا میپردازند.
مراسم سوگواری تا ظهر ادامه مییابد و بعد از آن عزاداران برای صرف ناهار راهی خانههایی میشوند که درهایشان به روی عزاداران حسینی باز است.
نظر شما