به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «محمد رضا سنگری» در مراسم عزاداری دهه محرم در حسینیه ثارالله دزفول اظهار کرد: طول مسیر حرکت امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا بالغ بر ۱۶۳ روز است و این مسیر سراسر درس و آموزه هایی است که کمتر کسی به آن می پردازد و لازم است به همه ابعاد آن پرداخته و درس های کربلا به خوبی آموخته شود.
محقق و پژوهشگر عاشورایی افزود: هنگام حرکت امام حسین (ع) از مدینه به سمت کوفه کمترین همراهی را قبیله بنی هاشم با آن حضرت داشتند و پس از کربلا همان ها که امام را همراهی نکردند در مدینه با خواری و خفت قتل عام شدند که این آموزه هایی است که باید با مطالعه تاریخ به آن رسید.
وی با بیان اینکه كربلا رسانه ای رسانا، پویا، زایا، زیبا و پایاست كه اسوه ای رهاورد این ویژگی هاست و هر كدام از این صفات را باید توضیح داد اضافه کرد: اگر قرآن عالی ترین قانون است، كربلا عالی ترین اجراست و بی تردید كربلا تجسم قرآن در یک مقطع از تاریخ بوده که قرآن با همه ابعاد خود در آن جلوه کرده است.
وی تصریح کرد: هر كس تاریخ را مطالعه كرده، می داند كه رویدادها وقتی از لحظه ولادت خود فاصله می گیرند بیشتر رنگ می بازند و فراموش می شوند و تنها پژوهشگران تاریخ آنها را مطالعه می كنند، اما واقعه كربلا روندی برعكس وقایع تاریخی را دنبال می كند و هر چه بیشتر از این رخداد عظیم تاریخی یعنی فرهنگ عاشورایی فاصله می گیریم تازه تر می شود.
سنگری با بیان اینکه در واقع عاشورا برای دیروز و امروز نیست بلکه برای فردا است عنوان کرد: با وجود اینکه واقعه كربلا حدود چند صد قرن پيش اتفاق افتاده اما، هنوز تازه است؛ راز ماندگاری اين واقعه، ايمان راسخ و حقانيت است.
وی خاطر نشان كرد: نبايد اجازه دهیم ظرفيت عظيم مردمی در عزارداری های محرم، بدون بهره مندی از دانش و معرفت، مجالس امام حسين (ع) را ترک كنند و مداحان و مبلغان دينی در اين زمينه رسالت سنگينی برعهده دارند.
وي با اشاره به درس های اخلاقی واقعه عاشورا اذعان داشت: كربلا ميدان نمايش دادن رفتارها و منش های زيبا و شكوهمند انسانی است كه هر كسی می تواند از اين رفتارها درس بگيرد و در واقع كربلا رخدادی فراتفكر است و تنها متعلق به شيعه و اسلام نيست بلكه جامعه بشری با درک مفاهيم بلند آن هدايتگری می شود.
نظر شما