به گزارش خبرنگار شبستان، سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت صبح 28 آبان به صورت نمادین بر مزار شهدای هنرمند آغاز می شود.
حسین پارسایی، دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت صبح امروز 22 ابان در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: این دوره از جشنواره بعد از یک وقفه 4 ساله مجدداً در بنیاد فرهنگی روایت با شورای سیاستگذاری متشکل از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد روایت و سازمانهای فرهنگی تشکیل شد و در سیاستگذاری این شورا این دوره از جشنواره به عنوان مقاومت انتخاب شد، فراخوان جشنواره اعلام شد و آنچه امروز محقق شده، توشه و توان بیش از 8 ماه فعالیت ستاد برگزاری جشنواره است که با همدلی هنرمندان تئاتر امکانپذیر شده است.
وی خاطرنشان کرد: سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت از شنبه 28 آبان در دوازده تالار نمایشی و فضای نمایشی در 5 بخش صحنه ای، خیابانی تولید متون و نمایشنامه خوانی، نمایشنامه نویسی، بازتولید آثار و بخش بین الملل برگزار می شود.
دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت همچنین تصریح کرد: در این دوره از جشنواره 60 اثر نمایشی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
وی از چاپ و انتشارچهار عنوان کتاب در این جشنواره خبر داد و گفت: کتاب «نشانه شناسی» تقی اکبرزاده و سه مجموعه نمایش که گزیده ای از نمایشهای با موضوع دفاع مقدس است در این جشنواره منتشر می شوند.
پارسایی با بیان اینکه هرگونه وقفه در برگزاری رویدادهای فرهنگی باعث می شود که صاحبان ذوق انرژی خود را در مسیر دیگری قرار دهند، گفت: جشنواره تئاتر دفاع مقدس در دوره های گذشته گاهی در بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس برگزار می شده و گاهی هم متولی وزارت ارشاد بوده است، تغییر مدیران فرهنگی باعث شد که برگزاری این جشنواره دچار وقفه هایی شود که آخرین دوره آن چهار سال طول کشیده است، به زعم کارشناسان اگر بپذیریم جشنواره مقاومت دغدغه فرهنگی مسئولان است، این است که چهار سال را بدون این دغدغه سپری کردیم و امروز چراغ به وسیله هنرمندان تئاتر و مسئولان روشن شده است.
وی افزود: سعی ستاد برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت بر اعتمادسازی بود و بر این اساس تلاش داشت که آثاری با موضوع دفاع مقدس که در سالهای نخست از حیث درام و تکنیک نخست بودند را در خود جای دهد، ما هنرمندانی را که در حوزه تئاتر دفاع مقدس حضور داشته اند در این سالها دوباره دور هم جمع می کنیم و بخشی از کارها را آنها بازتولید می کنند و عده ای دیگر از هنرمندان آثاری خلاقانه را ارایه داده اند، نگاه ما از حیث مضمون در این دوره از جشنواره متنوع بوده است تا بتوانیم به نتایج دلخواه دست پیدا کنیم.
وی یادآور شد: علی رغم اینکه جشنواره تئاتر مقاومت بین المللی نیست، اما سی اثر خارجی به این جشنواره رسید که از بین آنها چهار اثر از کشورهای آلمان، لهستان، افغانستان و سوریه انتخاب شده اند و به اجرا درمی آیند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت خاطرنشان کرد: آثار نمایشی راه یافته به این جشنواره همزمان در بخش صحنه ای و خیابانی از عصر 28 آبان اجرای خود را در تماشاخانه های ایران شهر، مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر، سنگلچ، تالار حافظ و مولوی، اجرا می کنند.
وی با اشاره به داوران جشنواره در بخشهای صحنه ای و خیابانی گفت: چیستا یثربی،سیروس کهوری نژاد، کیومرث مرادی داوران بخش خیابانی و داوود رشیدی، حسین مسافرآستانه،عبد الحی شماسی، سعید کشن فلاح، امیر دژاکام داوران بخش صحنه ای را بر عهده دارند و در بخش کودک و نوجوان نیز داوری آثار بر عهده مردم است.
پارسایی همچنین اظهار کرد: رپرتوار آثار جشنواره تئاتر مقاومت از 1 شهریور در تهران و شهرستان ها اجرا می شود .
به گفته دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت سه نمایش نامه« آفتاب از میلان طلوع می کند» به کارگردانی آرش عباسی، «برگشتن افتخارآمیز مردان جنگی» شهرام احمدزاده و ... پس از برگزاری جشنواره به اجرای عمومی خواهند رفت.
وی افزود: در سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت هزار هنرمند از سراسر کشور حضور دارند که سیصد و 40 هنر شهرستانی و مابقی تهرانی هستند.
سلیمانی، مسئول برنامه های دبیرخانه های جشنواره تئاتر مقاومت نیز گفت: بخش نمایشنامه خوانی در سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت حضور فعال دارد و نمایشنامه های منتخب در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر خوانده می شود.
پارسایی درباره وقفه در برگزاری جشنواره و ویژگی های این دوره از جشنواره گفت: هر وقفه ای به خصوص در رویدادهای موضوعی موجب متفرق شدن هنرمندان آن حوزه می شود، ما بعد از اعلام فراخوان شاهد بیش از 840 متن در بخش صحنه ای و 160 طرح خیابانی بودیم ، این به لحاظ کمی نشان دهنده رشد است و آنچه شما امروز به عنوان کیفیت تلقی می کنید 840 اثری است که کمیته انتخاب آثار براساس استدلال خود می گویند آثاری می توانند در جشنواره باشند که مربوط به مقاومت باشند به طور نسبی اتفاق خوبی در این دوره از جشنواره افتاده است. در این دوره نمایشنامه های مستعد و خلاقی به صحنه می آیند و من از این انتخاب آثار خلاق خشنودم.
وی یادآور شد: لحظه ای که دبیری سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت را پذیرفتم، در کل کشور به اندازه انگشتان دست نمایش با موضوع مقاومت تولید و اجرا نمی شد به خاطر اینکه اجرای نمایش در کشور ما به جشنواره ها بستگی دارد و هیچ مسئولی نتوانسته است که تولید نمایش را به جریان عمومی تبدیل کند.
به گفته پارسایی بنیاد فرهنگی روایت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولیان اصلی برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت هستند و نهادهایی چون بسیج، حوزه هنری، خانه هنرمندان، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری نیز از حامیان جشنواره هستند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت درباره همزمان شدن جشنواره تئاتر مقاومت با بسیاری از جشنوارههایی که در این بازده زمانی برگزار میشود، گفت: همواره در فاصله زمانی میان ماههای رمضان تا محرم دچار این ترافیک جشنوارهها بودهایم این یک تهدید زمانی است که حل کردن آن از عهده مدیران میانی مانند من خارج است، وقتی برای برگزاری این جشنواره برنامهریزی میکردم، هرگز نمیدانستم این همه جشنواره همزمان با هم برگزار میشود.
پارسایی از برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت در سال 92 همزمان با آزادسازی خرمشهر و آغاز جنگ 8 ساله خبر داد و گفت: امسال برنامه ریزی ستاد به گونهای نبود که بتوانیم در این دو تاریخ جشنواره را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه ما نیازمند یک تقویم فرهنگی به عنوان یک مرجع کلان هستیم، گفت: برای پرهیز از موازی کاری در برنامه های فرهنگی نیازمند تقویم کلان فرهنگی هستیم.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر مقاومت جشنواره دل است، گفت: کسانی که به این جشنواره آمده اند کارشان خوب است این جشنواره از زمان شکل گیری تاکنون کسانی که در آن حضور داشتند به دلیل اعتقادی حضور داشتند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: من منکر نگاه سلیقه ای نیستم گاهی ممکن است سلیقه ای حاکم بر انتخاب اثری شود، چون در جایگاه نظارت و ارزشیابی نیستم، بعضاً ممکن است اثری با نظارت و ارزشیابی مواجه شود که این برخورد می تواند در روحیه درام نویس اثر بگذارد اگر بگوییم بخشی از رکود تئاتر حوزه مقاومت مربوط به نگاه تنگ نظرانه و گاهی هم ناشی از بی رغبتی هنرمندان بوده است سخنی به گزاف نگفته ایم.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت از هنرمندان خواست که آثار انتقادی تولید کنند و از مسئولان نیز خواست که انتقادپذیر باشند و گفت: باید به هنرمند اجازه خلاقیت بدهیم و فرصت بدهیم که متفاوت ببینند نقد کنند و جامعه خودش را نقد کند نیاز به سفارش نداریم هنرمند از هر ممیزی امروز مسئولانه تر برخورد می کند، هنرمندی را سراغ ندارم که بتواند خود و جامعه اش را فریب دهد.
پارسایی درباره برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت در مناطق جنگی و نه در تهران گفت: به ظرفیت استانها توجه کنیم، هنرمندان به دلیل کمبود امکانات در شهرستانها آن اثری را که تولید می کنند دچار آسیب می شود، قبلاً بر برگزاری جشنواره ها در شهرستانها تاکید می کردم، اما الان می گویم نه، در شرایط کنونی مراکز استانی و امکانات کافی برای برگزاری جشنواره ندارند و این خارج از اراده من است.
پایان پیام/
نظر شما