آیت‌الله غروی علیاری، مسجد فاطمیه را پایگاه دین و انقلاب کرده بود/ برای دین خدا از شهرت گذشت

حجت‌‌الاسلام والمسلمین حسینی میانجی گفت: اگر آیت‌الله غروی علیاری در یکی از شهرهای نجف یا مشهد یا قم، کرسی درس برپا می‌کرد حتما جزو مراجع تقلید مطرح می‌شد اما خدمت به دین را مهم‌تر از رسیدن به شهرت می‌دانست.

حجت‌ الاسلام والمسلمین «سید حبیب الله حسینی میانجی» در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مرحوم آیت الله جواد غروی علیاری از جمله علمایی بود که سطح کیفی مساجد کشور را بالا برد، اظهار کرد: هرچقدر چنین شخصیت های برجسته علمی، مدیریت مساجد را بر عهده گیرند کارکردهای بیشتری از این خانه های خدا احیا می شود.

 

این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه تهران و شاگرد آیت الله غروی علیاری یادآور شد: مرحوم آیت الله غروی علیاری تحصیلکرده حوزه علمیه نجف اشرف بود و از محضر بزرگانی چون آیات عظام، سید ابوالقاسم خویی، سید نصرالله مستنبط، سید ابراهیم اصطهباناتی و سید مرتضی فیروزآبادی بهره مند شده بود. ایشان همچنین در مشهد مقدس در درس آیات عظام سید هادی میلانی، احمد کفایی خراسانی و مرتضی شاهرودی شرکت کرد. ضمنا شاگرد برجسته آیات عظام، امام خمینی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی، میرزا هاشم آملی، محمد اراکی و سید محمد محقق داماد بود.

 

وی افزود: نگاهی به فهرست استادان برجسته مرحوم آیت الله غروی نشان می دهد اگر ایشان در یکی از شهرهای نجف یا مشهد یا قم، کرسی درس برپا می کرد حتما جزو مراجع تقلید مطرح می شد اما بزرگانی چون ایشان که خدمت به دین اسلام و مذهب تشیع را مهم تر از رسیدن به شهرت می دانند در عمل به آیه نفر «وَمَا کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِینفِرُوا کافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِن کلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَائِفَةٌ لِّیتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِینذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیهِمْ لَعَلَّهُمْ یحْذَرُونَ: و شایسته نیست مؤمنان همگی (به سوی میدان جهاد) کوچ کنند، چرا از هر گروهی از آنان، طایفه‌ای کوچ نمی‌کند (تا طایفه‌ای در مدینه بماند)، که در دین (و معارف و احکام اسلام) آگاهی یابند و به هنگام بازگشت به سوی قوم خود،آنها را بیم دهند؟! شاید (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خودداری کنند» (سوره توبه، آیه 122) به تهران هجرت کردند و منشا خدمات بسیاری در این شهر شدند.

 

حسینی میانجی اضافه کرد: من حدود 25 سال در درس خارج فقه و اصول آیت الله غروی شرکت کردم و حقیقتا ایشان را مدرسی کم نظیر در سطح تهران یافتم. روش تدریس ایشان منحصر به فرد بود و در پاسخگویی به سوالات مُستَشکِلین نیز بسیار آزادانه برخورد کرده و در حد توان پاسخ شاگردان را می داد.

 

وی در پایان با بیان اینکه آیت الله غروی علیاری، مسجد جامع فاطمیه (واقع در تهران، میدان تسلحیات) را پایگاه دین و انقلاب قرار داده بود، خاطرنشان کرد: ایشان همیشه در جلسات درسشان تاکید می کرد انقلاب اسلامی، نعمت الهی نزد ما است و باید از فرصت استقرار نظام جمهوری اسلامی برای اشاعه فرهنگ و معارف قرآنی و اهل بیت (ع) در سراسر ایران و جهان استفاده کرد.

 

یادآور می شود، آیت الله جواد غروی علیاری از استادان درس خارج فقه و اصول، صاحب رساله عملیه و امام جماعت مسجد جامع فاطميه تهران (واقع در تهران، میدان تسلیحات)، شامگاه شنبه، ۱۶ شهریورماه ۱۳۹۷ پس از تحمل دوره ‌ای بیماری و در ۸۴ سالگی، درگذشت. پیکر وی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.

کد خبر 830214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha