فیلم «راز تپه سبز» تاثیر رفتار والدین در سرنوشت کودکان را به قاب تصویر کشاند

استفاده هوشمندانه کارگردان فیلم «راز تپه سبز» از لوکیشن و چینش عوامل سازنده فیلم همراه با روانشناسی صحیح از دنیای پر هیاهوی پسر بچه‌ها در ساختار فیلم پیوستگی خوبی ایجاد نموده است.

خبرگزاری شبستان- اصفهان: فیلم «راز تپه سبز» به کارگردانی« سجن سرنیک» از کشور کرواسی در بخش بین الملل در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در اصفهان به‌طور دوبله هم‌زمان به روی پرده رفت.

 

نقطه آغاز فیلم صحنه ای ترسناک است که واکنش هر کودکی را بر‌می‌انگیزد. می‌توان گفت ترس حس مشترکی در دنیای کودکانه است که به دلیل نداشتن شناخت و آگاهی از ناشناخته ها به وجود می آید و اغلب کودکان تجربه هایی متفاوت از آن را با خود دارند.

 

در سکانس ابتدایی این فیلم با زنی سفید‌پوش با موهای آشفته در شبی تاریک که در وسط جاده همچون ارواح ایستاده روبرو می‌شویم که اتومبیلی را متوقف می‌کند.

 

در سکانس بعد صورت پسر بچه ای نمایش داده می‌شود که گویا راوی داستان است و روایت فیلم آغاز می‌گردد. چند پسر بچه با دنیای جذاب کودکانه که به دنبال جواب سوالات خود در دنیای خیالات و دنیای واقعیت هستند.

 

استفاده هوشمندانه کارگردان از لوکیشن و چینش زیبایی از عوامل سازنده فیلم همراه با روانشناسی صحیح از دنیای پر هیاهو پسر بچه ها که با وجود سن کم چقدر احساس قدرت و مسئولیت را در خود دارند در ساختار فیلم پیوستگی خوبی ایجاد نموده است.

 

قهرمانان داستان میخواهند دزدی که به دهکده آنها آمده را دستگیر کنند، تلاش و تکاپوی مستمر بچه ها برای دستگیری دزد و خود را قهرمان‌پنداری کودکان یکی از نقاط عطف در این اثر است.

 

تصویر دقیق میزانسن ها توسط کارگردان در جذب مخاطب اثر گذار بوده و زبان فیلم را هر چه بیشتر به دنیای کودکان نزدیک می‌کند.

 

پایان‌بندی تاثیرگذار فیلم داستان را با چالشی جدی مواجه می نماید و مخاطب را به قلب فیلم و هم‌ذات پنداری با شخصیت داستان می‌کشاند هر چند هیچ تجربه مشابهی میان قهرمان و مخاطب فیلم وجود ندارد.در این سکانس از فیلم یکی از پسربچه ها در صحنه تعقیب و گریز با دزدان متوجه می‌شود که دزد دهکده پدر خود او است که به دلیل مشکلاتی که برای پسر بزرگترش به وجود آمده دست به دزدی زده است.

 

تلخی، اندوه و غم این سکانس تلنگری است به تمامی پدران و مادران که رفتار و اعمال آنها در سرنوشت کودکشان به چه اندازه دخیل خواهد بود.

 

یادداشت از مارال محمدرضایی-کارشناسی ارشد تاریخ/

کد خبر 829879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha