خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: ما پیش از این در چندین گزارش و گفت و گو شما را با وضعیت مسجد کوچک ادیب (واقع در تهران، بزرگراه شهید محلاتی، بعد از پل ری) آشنا کردیم و گفتیم که با تلاش های حجت الاسلام والمسلمین «حیدر فهد»، امام جماعت سابق و اعضای هیات امنای این مسجد و همچنین همراهی نمازگزاران و جمعی از خیران، چند ماهی است که فعالیت های این خانه خدا با قوت از سرگرفته شده است.
آنچه در ادامه می آید گزارشی است از حال و هوای محرمی این مسجد.
نکته اول اینکه، حجت الاسلام والمسلمین فهد، دیگر امام جماعت مسجد کوچک ادیب نیست، دلیلش را که پرسیدیم، گفت: خداوند لطف کرد و توانستیم با تمام مشکلاتی که وجود داشت و همه موانعی که بر سر راه ما قرار دادند، این مسجد را دوباره فعال کنیم، بنابراین تصمیم گرفتم بعد از تحقق این موضوع، امامت آن را به حجت الاسلام والمسلمین رحمت الله شفیعی، بسپارم.
فهد به شوخی گفت: اگر مسجد تعطیل شده ای را سراغ دارید به بنده اطلاع دهید تا راهش بیاندازم.
از این موضوع که بگذریم باید بگوییم که مسجد کوچک ادیب در واقع تنها یک اتاق است و بس؛ حتی سرویس بهداشتی مجزایی ندارد و نمازگزاران باید وضو بگیرند و سپس رهسپار این خانه خدا شوند.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی، امام جماعت جدید و البته موقت این خانه خدا در این باره به شبستان گفت: مسجد کوچک ادیب همانطور که از اسمش مشخص است بسیار کوچک و جمع و جور است ولی به دلیل اتکا به دل های بزرگ نمازگزاران و اعضای هیات امنایش بسیار فعال و پویا است. به عبارت دیگر، کار برای خدا ارتباطی با فراوانی افراد و حجم فعالیت ها ندارد بلکه مهم اخلاص است و صفا که همگی در مسجد کوچک ادیب جمع شده است.
این مسجد کوچک به ظاهر اما بزرگ به لحاظ اثرگذاری در ایام محرم حسینی ظهرها و شب ها میزبان آئینی های عزاداری است. اینکه می گویند «حب الحسین یجمعنا» در متعالی ترین معنای خود در این مسجد نُقلی تحقق پیدا کرده است. واقعیت این است که شمار نمازگزاران مسجد کوچک ادیب در ماه محرم دست کم در دهه اول آن، بیشتر از سایر ایام سال، البته منهای ماه مبارک رمضان است.
این مسجد در سال 1280 (ه.ق) تاسیس و چندین مرتبه بازسازی شده است که آخرین مرتبه آن، سال 1440 (ه.ق) است. علت درج تاریخ هجری قمری را از «محمد باقر نوید» که در کنار حجت الاسلام والمسلمین فهد، زحمت اصلی بازسازی و فعالیت دوباره این خانه خدا را متحمل شده، جویا شدیم و وی در این باره به شبستان گفت: دلیل اصلی درج تاریخ قمری، ارادت ویژه ما به اهل بیت (ع) و تاریخ اسلام است، در واقع با این کار خواستیم نشان دهیم که ما ایرانی مسلمان هستیم.
وی درباره فعالیت های مسجد کوچک ادیب در ماه محرم حسینی ابراز کرد: مراسم سوگواری ولو به اندازه ذکر مصیبت و روضه کوتاه هم که شده، بعد از اقامه نمازهای ظهر و عصر و مغرب و عشاء در این مسجد برپا می شود و نمازگزاران و کسبه مجاور نیز از این برنامه ها استقبال خوبی می کنند.
بد نیست بدانید که ساخت بزرگراه شهید آیت الله محلاتی موجب رونق بیشتر این مسجد شده است زیرا زمانی که این بزرگراه وجود نداشت، اهالی این منطقه از تهران، معمولا ترجیح می دادند به مسجد سنگی (خاتم الانبیاء(ص)) برای اقامه نماز جماعت و انجام سایر اعمال عبادی بروند. اما بالعکس بسیاری از مساجد و بقاع متبرکه، راه اندازی بزرگراه در جوار مسجد کوچک ادیب به فعالیت های آن رونق بخشیده است.
جالب آنکه آبدارخانه این مسجد، درست کنار در ورودی، سمت چپ واقع شده است و پذیرایی از محبان اهل بیت (ع) با چای و کیک از همین محوطه جمع و جور انجام می شود. دفتر امام جماعت هم در محراب این خانه خدا واقع شده است؛ اگر کسی سوال شرعی دارد باید قبل یا بعد از نماز، کنار امام جماعت بنشیند و پاسخ خود را بگیرد.
سخن پایانی اینکه وقتی سنگ بنای کاری خیر گذاشته می شود این وسعت و ظواهر مکان نیست که افراد را گرد هم می آورد بلکه اخلاص و معنویت در این باره میدان داری می کند. مسجد کوچک ادیب، درستی این مدعا را تصدیق کرده؛ مسجدی که در چند روزی که از محرم گذشته، پاتوق دلسوختگان حسینی شده است.
نظر شما