۱۴ اقامتگاه بومگردی جدید در سرایان ساخته می شود

عرب با اشاره به وجود ۸ اقامتگاه فعال بوم گردی در شهرستان سرایان گفت: مجوز احداث ۱۴ اقامتگاه بوم گردی دیگر در سطح شهرستان صادر شده است.

«محمدعرب» در گفتگو با خبرنگار شبستان در سرایان اظهار داشت: از اقامتگاه های بوم گردی جدید، 2 واحد در روستای کریمو، یک واحد در روستای مصعبی، در شهر آیسک و روستاهای نرم و بنی خانیک هر کدام یک واحد، کال زو و سد شهید پارسا واحد بوم گردی و مجتمع تفریحی، 2 واحد بوم گردی در حال احداث در کویر سه قلعه و ... است که امیدواریم تا پایان سال آینده این مراکز به بهره برداری برسند.

 

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان ادامه داد: شهرستان سرایان در زمینه استقبال سرمایه گذاران بومی و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی عملکرد قابل قبولی داشته و تاکنون اقامتگاه های بوم گردی نمکزار، راویج و زرین چاه در کویر زیبای سه قلعه یا بهشت منجمان، اقامتگاه بوم گردی گوهر خاتون در روستای گردشگری مصعبی، اقامتگاه بوم گردی عمارت میرزا در روستای نوده و اقامتگاه بوم گردی و سفره خانه سنتی کاه کوه در شمال شهر سرایان به بهره برداری رسیده که ظرفیت پذیرش ۳۰۰ نفر در شبانه روز را دارند.

 

وی افزود: همچنین صدور پروانه بهره برداری برای چهار اقامتگاه های بوم گردی دیگر از جمله ولی آباد در روستای مصعبی و چکامه در روستای کریمو در دست اقدام است که تا پایان سال به ظرفیت مراکز اقامتی و پذیرایی شهرستان افزوده خواهند شد.

 

عرب تصریح کرد: تقریباً در تمام مناطق گردشگرپذیر شهرستان سرمایه گذاران ورود کرده اند و طرح های گردشگری در حال احداث می باشد؛ همچنین در حوزه صنایع دستی نیز تاکنون 13 طرح به صورت کارگاه تولیدی، پشتیبان و خانگی از طریق بخش خصوصی سرمایه گذاری صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: در بعضی مناطق و فرصت ها هنوز به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم که زمینه های مستعدی برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی و گردشگری هستند ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته از جمله ساخت اقامتگاه بوم گردی درجه یک در شهر سرایان، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه نمونه گردشگری کریمو و مصعبی و دره و آبشارهای سبزرود، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی و بوم گردی در غار بتون (بتو یا اژدها)، ایجاد واحد های اقامتی بوم گردی در خانه های تاریخی سرایان، ایجاد واحدهای اقامتی و پذیرایی در خانه های تاریخی شهر سه قلعه، احداث کارگاه های تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در سطح شهرستان، احداث موزه آب در شهر سرایان، ایجاد اقامتگاه بوم گردی در روستای چرمه و... از مهمترین فرصت های سرمایه گذاری در شهرستان هستند.

 

عرب ظرفیت های حوزه صنایع دستی شهرستان را نیز بسیار خوب و متنوع توصیف کرد که با سرمایه گذاری اندک بازدهی بالایی خواهند داشت.

 

وی یادآور شد: بوم گردی یا همان اکوتوریسم در نگاه اول به معنای سفری به جاذبه های طبیعی برای لذت از آن و همزمان کوشیدن برای حفظ محیط زیست و کیفیت زندگی مردم بومی آن منطقه و همراهی با ویژگی های فرهنگی آنها است؛ اقامتگاه بوم گردی، صرفاً یک مکان اقامتی نیست. تابلو و نشان فرهنگ غنی مردمان آن منطقه است. امروزه افزایش میل افراد به کشف مناطق بکر و طبیعی سبب شده تا سفر کردن در گستره وسیع تری صورت گیرد و اقامتگاه های بوم گردی مورد توجه بیشتری واقع شوند. همزمان با افزایش اکوتوریسم یا اقامتگاه بوم‌گردی، بستری فراهم شده تا  مردم محلی بتوانند صنایع دستی خود را ارائه داده و محصولات باغی و مرکبات و حتی پنیر و سرشیر و دوغ و نان تازه محلی خود را به فروش برسانند، حتی با عرضه لباس های سنتی و غذاهای محلی خود، از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند.

 

 

کد خبر 829769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha