تئاتری ها تعزیه اجرا می کنند

در سال های گذشته برخی اهالی تئاتر کوشیده اند تجربه حرفه ای خود در حوزه نمایش را با سنت تعزیه ایرانی درآمیزند و روایتی مدرن از آن را به صحنه ببرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در میان گونه های مختلف عزاداری ماه محرم، «تعزیه» از دیرباز جایگاهی ویژه در میان عموم مردم ایران داشته است؛ به طوری که همواره و در جای جای ایران می توان اشکال مختلفی از آن را مشاهده کرد.

 

در سال های گذشته، علاوه بر گروه های سنتی تعزیه که برمبنای آموزش سینه به سینه آن را اجرا می کنند، برخی از اهالی تئاتر هم پا به این عرصه نهاده اند تا تجربه خود را به میدان بیاورند.

 

یکی از این تئاتری ها، «عرفان پورمحمدی» است که در سال های اخیر پای ثابت تعزیه محرم است. او سال گذشته تعزیه امام حسین(ع) و حضرت ابالفضل(ع) را نوشت و در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به همراه جمعی از بچه های تئاتری در تهران به صحنه برد.

 

نکته جالب درباره تعزیه های پورمحمدی و گروهش، تلفیق تجربه حرفه ای آن ها در حوزه نمایش با سنت تعزیه ایرانی بود؛ به طوری که می شد تعزیه سنتی را در قالبی مدرن تر به تماشا نشست. به طور مثال یکی از نوآوری های این گروه بهره گیری از تصاویر ویدیویی و موسیقی در کنار روایت موافق خوان ها و مخالف خوان ها بود که موجب شد محصول نهایی امروزی تر به نظر بیاید. شاید به همین دلیل باشد که این تعزیه ها بیش از آن که انتظار می رفت مورد استقبال مردم رهگذر قرار گرفت و دو تا سه هزار نف به تماشای آن ایستادند.

 

از سوی دیگر گروه اجرایی، مدت زمان هر تعزیه را متناسب با کشش مخاطب، حدود یک ساعت در نظرگرفت تا موجب خستگی و نارضایتی تماشاگران نشود.  

 

اما موفقیت سال گذشته، نویسنده و کارگردان تعزیه های سال گذشته را بر آن داشته که امسال نیز این دو تعزیه را در محل سقاخانه ام البنین(سلام الله علیها) اجرا کند. نمایشی که در توضیح آن آمده: «و زمانی که خورشید را بر نیزه می‌برند؛ آسمان تیره می‌شود و صدای سم اسبان، افلاک را به هم می‌ریزد»..

 

گفتنی است سقاخانه حضرت ام البنین(سلام الله علیها) در ضلع شمالی میدان ولیعصر تهران واقع است و تعزیه امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) شب تاسوعا و شب عاشورای حسینی ساعت 20 به صحنه می روند.

کد خبر 829738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha