به گزارش خبرنگار شبستان، سرهنگ مهرداد امیدی، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران امروز در نشست خبری با اشاره به عملکرد آگاهی ناجا در مقابله با شرکت های هرمی تصریح کرد: از مهر سال گذشته ماموریت مقابله با شرکت های هرمی به پلیس آگاهی محول شد و ما از همان ابتدا سعی کردیم با تکیه بر اصل اطلاع رسانی، آگاه سازی و برخورد قاطع با اقدامات غیرقانونی این شرکت ها به مقابله بپردازیم.
وی با بیان اینکه در شش ماه نخست سال جاری سه هزار پرونده پیرامون شرکت های هرمی رسیدگی شده است، تصریح کرد: در این راستا 209 شرکت هرمی شناسایی، تعطیل و پولوم شدند.
سرهنگ امیدی اظهار کرد: یک هزار و 250 نفر از فعالان شرکت های هرمی که در این زمینه فعالیت می کردند شناسایی، دستگیر و با صدور قرار به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران تصریح کرد: بعد از گذشت یکسال و اندی از مبارزه پلیس آگاهی با شرکت های هرمی فعالیت 95 درصد از این شرکت ها متوقف و پنج درصد بقیه نیز بسیار اندک شده است.
وی خاطرنشان کرد: ضعیف شدن فعالیت شرکت های هرمی به منزله تعطیلی و توقف کامل آنها نیست، بلکه هر زمانی که ما اینگونه تصور کردیم آنها از جای دیگر و با شگرد جدیدتر به فعالیت در این زمینه پرداختند، بنابراین از اصحاب رسانه و مردم عزیز خواهشمندیم هرگونه فعالیت مشکوک در این زمینه را به ما اطلاع دهند تا در کوتاهترین مدت با آنها برخورد کنیم.
سرهنگ امیدی یادآور شد: افرادی که علاقه مند هستند، در چارچوب بازاریابی شرکت کنند باید از طریق وزارت صنایع و معادن و کمیته تخصصی که در آن وجود اقدام کنند، اگر شرکتی بدون اخذ این واحد دولتی اقدام به بازاریابی شبکه ای کنند برخورد قانونی خواهد شد.
وی با اشاره به کلاهبرداری در نیمه اول سال جاری تصریح کرد: حدود هفت هزار و 700 پرونده کلاهبرداری در سراسر کشور در این مدت رسیدگی شد که 44 درصد از آنها منجر به شناسایی و صدور قرار به مراجع قضایی، 22 درصد منجر به رضایت از شاکی، 24 درصد منجر به شناسایی متهم و تحویل پرونده ها به مراجع قضایی و 10 درصد نیز منجر به حصول نتیجه مثبت نشد.
وی با بیان اینکه در شش ماه نخست سال جاری سه هزار و 300 نفر متهم با صدور قرار قانونی روانه زندان شدند، یادآور شد: از این تعداد 93 درصد مرد و هفت درصد زن بوده اند.
وی ارزش ریالی پرونده های کلاهبرداری شش ماه نخست سال جاری را پنج هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: 52 درصد از پرونده ها درخصوص معاملات اداری،تجاری و اجاره ای، چهار درصد مربوط به کلاهبرداری های دلالی و واسطه گری، چهار درصد درخصوص اجناس بدلی و تقلبی، دو درصد مربوط به استخدام و کاریابی، یک درصد رمالی و فالگیری و فریب، یک درصد خواستگاری، ازدواج، امور فرهنگی و آموزشی، یک درصد هم مربوط به کمک های امور خیریه بوده است.
سرهنگ امیدی افزود: با توجه به اینکه بیشترین مشکل جامعه در حوزه مسکن و معاملات تجاری است از شهروندان خواهشمندیم به سادگی وارد این معاملات نشده و در حین معامله از مشاوران حقوقی مساعدت های لازم را اتخاذ کنند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته و ماه های اخیر سال جاری کلاهبرداری از طریق تلفن همراه شایع شده است، یادآور شد: بخشی از کلاهبرداریها هم اکنون در حوزه تلفنی صورت میگیرد، اما با مجموعه فعالیتهای صورت گرفته میزان کلاهبرداریهای ناموفق در این بخش افزایش یافته و مردم باید بدانند که تلفن وسیله قابل اعتمادی نیست و میتواند زمینهساز کلاهبرداریهای عظیمی باشد.
وی با بیان اینکه 5 هزار و 700 تعداد پرونده در حوزه جعل در شش ماهه نخست سال جاری رسیدگی شده است گفت: 74 درصد از این پرونده ها منجر به دستگیری جاعل یا استفاده کنندگان از سند مجهول، صدور قرار و تحویل به مراجع قضایی، 20 درصد منجر به شناسایی متهمان و معرفی به زندان و شش درصد منجر به نتیجه مثبتی نشده است.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران با بیان اینکه چهار هزار و 600 نفر به اتهام استفاده از جعل سند مجعول روانه زندان شده اند، گفت: 95 درصد از این افراد مرد و پنج درصد زن بوده اند.
وی ادامه داد: در شش ماه نخست سال جاری 50 هزار برگ سند، مدرک و مهر جعلی کشف شده است که 50 درصد از اینها اسناد اوراق بهادار و مدارک بانکی، 16 درصد اسناد و مدارک، شش درصد اسناد مالکیت، چهار درصد مدارک تحصیلی و آموزشی،دو درصد مدارک صنعتی و تجاری، دو درصد مهر، 13 درصد سایر اسناد و مدارک غیردولتی و هفت درصد نیز مدارک دولتی بوده است.
وی به ضرورتهای حرکت به سوی مکانیزه شدن و صدور کارتهای هوشمند اشاره کرد و افزود: در سال های اخیر تمام سازمانها مخصوصا سازمانهایی که در صدور اسناد پایه نقش داشتهاند به سمت مکانیزه شدن سوق یافتهاند. ما توقع داریم حرکت در این بخش سرعت بیشتری پیدا کند تا ما شاهد کاهش چشمگیر آمار جعل باشیم.
سرهنگ امیدی با اشاره به فعالیتهای جدید شرکت اوریفلیم خاطر نشان کرد:این شرکت مقداری کالا در انبار داشت که در حال فاسد شدن بود. شرکت دیگری با مجوز قانونی اقدام به فروش کالاهای اوریف لیم کرد تا با تامین اعتبار بدهیهای این شرکت پرداخت شود. اگر اوریف لیم بخواهد همانند گذشته به شکل هرمی فعالیت کند برخورد قانونی با آن صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: چندی پیش زندانیان با استفاده از تلفنهای کارتی داخل زندان اقدام به کلاهبرداری میکردند، البته با تمهیدات سازمان زندان ها از ادامه این روش جلوگیری شد اما سایر کلاهبرداران از این روش استفاده کرده و با تلفنهای همراه اعتباری اقدام به کلاهبرداری تلفنی کردند.
شایان ذکر است؛ نشست خبری معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران یکشنبه (22 آبان) در سالن کنفرانس ستاد ناجا برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما