خبرگزاری شبستان_اصفهان: فیلم سینمایی «هشتگ دوچرخهباز» به کارگردانی «مصطفی نظریزاده» و تهیهکنندگی «پیمان سبزعلی» در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان به نمایش درآمد.
داستان این فیلم بر پایه ایجاد ارتباط بین سنت و مدرنیته است و از آنجایی که تمام آثار هنری متکی به مخاطب هستند باید برای بیننده بار معنایی به همراه داشته باشند.
پژوهش و مطالعات و تجربه زندگی و دیدگاه یک هنرمند باید کامل و جامع باشد تا بتواند اثری خلق کند که با مردم و شرایط هویتی مورد نظر ارتباط بر قرار نماید، بویژه در مورد این اثر که فرایند مدرنیته را در یکی از شهرهای سنتی ( اصفهان ) به چالش می کشد. بیننده بایستی با تمام عناصر و مولفه هایی که در فیلم به صورت قراردادی قرارمی گیرد آگاهی داشته باشد تا بتواند این ارتباط را بر قرار سازد.
فیلم «هشتک دو چرخهباز» برگرفته از سبک و نوعِ زندگی در اصفهان نوشته شده، شهری که به نوعی فرایند تاریخی و اجتماعی مدرنیته را هنوز پشت سر نگذاشته و وارد دوره پست مدرن شده است. در فیلم به خصوص در دیالوگهای کاراکتر"بابا حاجی" ادبیات و لهجه مردم اصفهان مشهود است.
استفاده از دو چرخه برای بیان و شناختِ شخصیت و در مقابل آن استفاده از فضای مجازی به درستی انتخاب و استفاده شده است. در طول داستان با تسلط سبک زندگی مدرن بر سبک زندگی سنتی پدربزرگ روبرو می شویم که می توان این امر را نمایانگر تاثیر دوره ارتباطات و ابزار ارتباط جمعی و مدیا های شخصی بر جوامع دانست.
حتی در جوامعی نظیر اصفهان که با اتکا بر سنت در برابر موج مدرنیته مقاومت می نمایند ولی با توجه به سرعت فزاینده تغییرات، از مدرنیته عبور کرده و وارد دوره پست مدرن می شوند؛ به نحوی که حتی بافت شهری و معماری تحت تاثیر این روند قرار می گیرد.
عدم پژوهش و مطالعات در این حوزه به عدم توجه به زمینه گرایی در معماری و شهر سازی منجر شده، اتفاقی که نه تنها اصفهان بلکه تمام شهرهای ایران و اجتماع ما به آن مبتلا شدند. این اثر بر خلاف معماری و شهر سازی و سایر حوزه های هنری و فرهنگی به خوبی توانست قدرت تاثیر مدیا بر جوامع را مدیریت و به مسیر مناسب هدایت نماید و تاکید آن بر پژوهش و مطالعات مناسب در این حوزه باشد تا مدیا در تقابل با حرکت جامعه نباشد بلکه در خدمت حرکت رو به جلوی فرهنگی جوامع باشد.
تلفیق این فیلم با انیمیشن بر طنز آن می افزاید و در زمانی کوتاه اطلاعات لازم را به مخاطب می رساند و در قالب فیلم طنز بیننده را خوشنود و راضی نگهمی دارد چرا که چیزی از پیش چشم او پنهان نمانده است.
یادداشت از مریم چه کوفی/
نظر شما