به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «عباس رکنی» امروز (13 شهریور) در مراسم چهاردهمین دوره معرفی تعاونیهای برتر استان اظهار کرد: از نهم تا پانزدهم شهریورماه به نام هفته تعاون نامگذاری شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از ثبت نام 346 تعاونی و اتحادیه در جشنواره تعاونی های برتر خبر داد و گفت: از این تعداد 89 مورد در بخش خدمات، 66 مورد در بخش کشاورزی و 45 مورد نیز در بخش صنعت بوده است.
رکنی با اشاره به اینکه امسال 23 درصد تعداد ثبت های تعاونی های خراسان جنوبی در این جشنواره افزایش داشته است، افزود: خراسان جنوبی سومین استان در سطح کشور به لحاظ ثبت نام تعاون ها در جشنواره تعاونی ها برتر شده است.
وی بیان کرد: در جشنواره تعاونی های برتر امسال از استان خراسان جنوبی 14 تعاونی برتر استانی و یک تعاونی برتر ملی انتخاب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی به وجود 911 تعاونی فعال با احتساب سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در این تعاونی ها 768 هزار نفر عضو هستند.
رکنی با بیان اینکه 24 درصد تعاونی های استان روستایی و 76 درصد شهری هستند، عنوان کرد: از مجموع تعاونی های استان تعداد 426 مورد در بخش خدمات، 181 مورد در بخش کشاورزی و 304 مورد درصد نیز در بخش خدمات هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی همچنین به ثبت نام 179 تعاونی برای دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اشاره کرد و افزود: از محل این طرح 37 تعاونی با مبلغ 15میلیارد و 600 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.
رکنی یکی از مشکلات تعاونی ها را در رابطه با جذب تسهیلات را وثیقه دانست و ادامه داد: در مجموع تاکنون یک هزار و 890 طرح موفق به جذب 256 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستانیی و عشایری شده اند.
وی با بیان اینکه هشت کاریابی در استان وجود دارد، عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و 307 نفر در کاریابیهای استان ثبت نام کردند.
رکنی با اشاره به اینکه یک هزار و 750 نفر فرصت شغلی در این مدت توسط کاریابیها ایجاد شده است، افزود: تعداد 617 نفر از طریق دفاتر کاریابی فعال در استان مشغول به کار شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه بین فرصت های شغلی و افراد بکارگیری شده فاصله وجود دارد، تصریح کرد: یکی از دلایل این امر نبود مهارت و عدم تناسب بین مهارتها موردنیاز بازارکار و جویندگان کار است.
وی با تاکید بر اینکه طرح پرداخت یارانه دستمزد از سیاستهای فعال بازار کار است، گفت: در مرحله اول این طرح در چهار شهرستان قاین، درمیان، نهبندان و سرایان اجرا می شود.
رکنی در پایان تبیین کرد: یارانه دستمزد وجهی است که توسط دولت به موجب شیوه نامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی که به افراد بیکار بین 20 تا 35 سال اطلاق می شود و فاقد سابقه بیمه پردازی برای مدت سه ماه یا بیشتر باشند؛ به عنوان یارانه، به کارفرما (شخص حقیقی یا حقوقی که در ماده 3 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و بند 4 ماده 2 قانون تامین اجتماعی تعریف شده و اداره کارگاه یا موسسات موضوع این دستورالعمل را برعهده دارد) پرداخت میشود.
نظر شما