هدف نهایی و تکاملی انقلاب اسلامی، ایجاد و برپایی «تمدن نوین اسلامی» است

خاضع گفت: هدف نهایی و تکاملی انقلاب اسلامی ایجاد و برپایی تمدن نوین اسلامی بوده که بخش مهم، اصلی و حقیقی این تمدن، سبک زندگی است.

حجت الاسلام «سید جواد خاضع» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با موضوع تبیین محورهای «معنویت و اخلاق» و «سبک زندگی» در «بیانیه گام دوم انقلاب»، گفت: بیانیه «گام دوم انقلاب» یک ترسیم کلی و زیبا از گذشته، حال و آینده انقلاب دارد و باید آن را فراتر از یک بیانیه نگاه کرد.

 

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: بیانیه «گام دوم انقلاب» سند تمام و کمالی است که گذشته را توصیف کرده و نقاط قوت و ضعف آن را به زیبایی تبیین فرموده و تصویر روشنی از آینده ارائه می دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: بیانیه «گام دوم انقلاب» در واقع یک دکترین و راهکار عملی برای دهه پنجم انقلاب در نظر گرفته شده که هسته مرکزی آن، سپردن کار به جوانان برای پیشرفت همه جانبه است.

 

خاضع گفت: مقام معظم رهبری در توصیه دوم خود در بیانیه گام دوم فرمود: «معنویت به معنی برجسته کردن ارزش های معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و در جامعه است و اخلاق به معنی رعایت فضیلت هایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به نفس و دیگر خلقیات نیکو است، معنویت و اخلاق، جهت دهنده همه حرکتها و فعالیت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است، بودن آنها محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی، بهشت می سازد و نبودن آن حتی با برخورداری مادی جهنم می آفریند».

 

امام جمعه موقت یاسوج در توضیح معنویت، گفت: معنویت در یک کلمه یعنی یاد خدا، توحید محض، عالم را محضر خدا دیدن، معنویت، یعنی تسلیم محض در برابر خدا بودن و در محضر او از گناه پروا کردن، معنویت به زندگی انسان ها معنا می بخشد، معنویت نقش به سزایی در سعادت و خوشبختی و کامیابی انسان دارد.

 

وی یکی از مهم ترین اهداف الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را، دستیابی به مکارم اخلاقی و معنویت دانست و ابراز داشت: جامعه مطلوب و آرمانی جامعه ای است که مکارم اخلاقی و معنویت در آن جامعه به صورت حداکثری بروز، ظهور و نمود داشته باشد.

 

خاضع با بیان اینکه معنویت یعنی ارتقاء سطح ارتباط با خدا، ادامه داد: انسان چهار نوع رابطه دارد، رابطه انسان با خداوند سبحان، رابطه با خود، رابطه با مردم و رابطه با طبیعت، معنویت شامل رابطه انسان با خداوند متعال می شود و ارتباط انسان با خداوند، کلید دیگر روابط انسان است.

 

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: اگر انسان رابطه خود را با خداوند اصلاح کند و به نحو احسن برقرار نماید، روابط دیگر او هم اصلاح خواهد شد.

 

وی گفت: امام علی (علیه السلام) می فرماید: «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ»، «هر کس رابطه میان خود را با خدا اصلاح کند، خداوند رابطه میان او و مردم را اصلاح می فرماید»، «وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْيَاهُ»، «هر کس کار آن جهان خود را اصلاح کند (آخرت) خدا کار این جهان او را اصلاح می کند».

 

خاضع ادامه داد: بنابراین به هر میزان که انسان رابطه میان خود و پروردگار را اصلاح کند، اطاعت خدا را بر دیگر کارها مقدم بدارد، از خدا پروا کند و در مرزهای اطاعت و عبادت خدا حرکت کند، خداوند هم او را یاری می کند و توانا می سازد.

 

این فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد معنویت و اخلاق را نیاز اصلی جامعه دانست و گفت: وجود این دو طبق فرمایش رهبر حکیم انقلاب محیط زندگی را حتی با وجود کمبودهای مادی، بهشت می سازد و نبودن این دو حتی با برخورداری مادی، محیط زندگی را جهنم می کند، مثل وضعیت امروز جوامع غربی که علیرغم همه پیشرفت های علمی و مادی که غرب دارد، با بحران معنویت و اخلاق روبرو هستند.

 

وی در توضیح مطلب بالا، یادآور شد: چون این پیشرفت ها از معنویت و اخلاق به دور است هیچ ثمری ندارد و امروز با بحران اخلاقی روبرو هستند، فروپاشی خانواده، رواج مشروبات الکلی، گسترش مواد مخدر، عادی سازی گناه، بالا رفتن جرم و جنایت واقعیت امروز جوامع غربی است.

 

خاضع با بیان اینکه وجود معنویت و اخلاق به علم، تکنولوژی، اقتصاد، توسعه، پیشرفت، آزادی و سبک زندگی جهت می دهد، تاکید کرد: علم بدون اخلاق و معنویت، ویرانگر و بلای جان بشریت است و علم اگر همراه با معنویت و اخلاق نباشد، در خدمت توحش، هواپرستی و شهوترانی قرار می گیرد؛ می شود بمب اتم که در یک لحظه 150 هزار نفر را نابود می کند، تبدیل می شود به موشک و مردم مظلوم یمن را هدف قرار می دهد و بمباران می کند.

 

به قول شاعر: تیغ دادن در کف زنگی مست       به که آید علم را ناکس به دست.

 

امام جمعه موقت یاسوج در ادامه، مهم ترین هدف عاشورا و امام حسین (علیه السلام) را اعتلای توحید، معنویت و اخلاق برشمرد و یاداور شد: عاشورا راه رسیدن به حیات معنوی و کسب مقامات عالی عرفانی و معنوی را عملا به ما می آموزد.

 

وی با بیان اینکه هدف قیام حسینی جلوگیری از انحراف، ضلالت، گمراهی و رهانیدن جامعه از جهالت و نادانی بود، اظهار داشت: در زیارت اربعین می خوانیم «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلالَةِ»، «و جانش را در راه تو بذل کرد تا بندگانت را از جهالت و سرگردانی و گمراهی برهاند»، امام حسین (ع) شرافت، ایمان و دین را بر جان، مال و فرزندان خود مقدم داشت، ایثار و فداکاری که در زمره ارزش های والای معنوی است، نماز و ذکر خدا حتی در ظهر عاشورا و زیر تیرباران دشمن، درس مقاومت، پایداری، شکیبایی، غیرت و عزت از جمله درس های معنوی و اخلاقی عاشوراست.

 

خاضع در خصوص «سبک زندگی» با اشاره به متن توصیه هفتم مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم انقلاب» که فرمود: «تلاش غرب در ترویج زندگی غربی در ایران زیان های بی جبران اخلاقی، اقتصادی، دینی و سیاسی به کشور و ملت ما زده است، مقابله با آن جهادی همه جانبه و هوشمندانه می طلبد که باز چشم امید در آن به شما جوان هاست،، ابراز داشت: سبک زندگی مجموعه ای از ارزشها، شیوه های رفتار و طرز تلقی ها و مجموعه ای از رفتارها و فعالیت های فرد در جامعه است که سبک زندگی هر فرد متاثر از نوع باورها و ارزش های حاکم بر آن فرد و جامعه است.

 

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه جهان بینی مادی، طبیعتا یک سبک خاصی از زندگی را پدید می آورد و جهان بینی الهی هم سبک خاص خودش را دارد، ادامه داد: دین برای همه ابعاد زندگی انسان، آداب و دستورالعمل های خاصی ارائه می دهد، دستورالعمل هایی در حوزه پوشش و نحوه آراستگی ظاهری و آرایش، خوراک، بهداشت، نحوه رفتار با خانواده و همسایگان، با هم کیشان و غیرهم کشیان، کسب و کار و تحصیل که همه این دستورالعمل ها برای ساختن سبک زندگی دینی است.

 

وی تاکید کرد: افرادی که هدف نهایی خود را تقرب به خدا قرار داده اند، همه شئون زندگی خود را در مسیر این هدف قرار می دهند، به همه جزئیات زندگی شان رنگ و بوی خدایی و صبغه الهی می بخشند و در هر مکانی باشند اعم از مسجد، بازار، خانه، محل کار، کلاس درس و ... فقط به رضای خدا فکر می کنند.

 

خاضع خاطرنشان کرد: اگر سبک زندگی خود را با دین و معنویت همراه کردیم به زندگی خود معنا و مفهوم بخشیدیم، چون معنویت باعث استحکام خانواده می شود.

 

این فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اذعان داشت: ازدواج هایی که بر پایه معنویت شکل می گیرند از شیرینی و حلاوت بیشتری برخوردارند، ارتباطات در چنین خانواده ای عمیق و صمیمی است، فضای همدلی بیشتر است، تجملات و سنت های غلط وجود ندارد.

 

وی اضافه کرد: اگر در خانواده و جامعه فضای معنوی شکل گرفت، طرفین و افراد جامعه خداوند را حاضر و ناظر بر گفتار، رفتار و اعمال خود می دانند، صادقانه با هم صحبت می کنند، در برخورد با مشکلات صبور هستند و منطقی برخورد می کنند.

 

خاضع ابراز داشت: معنویت در سبک زندگی نقش و کارکردهای مهمی چون برخورداری از احترام، حفظ محیط خانواده از گناه، قابل اعتماد بودن، افزایش تفاهم و درک متقابل و بهبود روابط زوجین و مصونیت از آسیب های اجتماعی ایفا می کند.

 

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: معنویت و سبک زندگی دینی موجب آرامش روانی خانواده می شود، این آشفتگی ها، پریشانی ها، عصبانیت ها، بی حوصلگی ها و فشارهای روانی، ناشی از دوری از سبک زندگی معنوی است.

 

وی ضمن تاکید بر اینکه جهان امروز در بحران معنویت به سر می برد و این بحران معنوی و اخلاقی سبک زندگی خانواده ها را در معرض تهدید جدی قرار داده، تصریح کرد: روابط بین اعضای خانواده ها سست و متزلزل شده، از صفا، صمیمیت و آرامش خبری نیست، اعضای خانواده ظاهرا و جسما کنار هم هستند ولی در واقع بیگانه از هم هستند، از مهر، محبت و عاطفه خبری نیست، لذا زودرنج و بی عاطفه شده اند، بزهکاری و طلاق رو به افزایش و میزان ازدواج رو به کاهش است، به بن بست رسیده اند چون فاقد معنویت و اخلاق هستند.

 

خاضع با اشاره به اینکه هدف نهایی و تکاملی انقلاب اسلامی ایجاد و برپایی تمدن نوین اسلامی است، یادآور شد: بخش مهم، اصلی و حقیقی این تمدن سبک زندگی شامل مساله خانواده، الگوی مصرف، نوع مسکن و معماری، نحوه رفتار با پدر و مادر، همسر، فرزندان، همسایگان، فرهنگ کار، فرهنگ مصرف، فرهنگ رانندگی، فرهنگ آپارتمان نشینی و فرهنگ تبعیت از قانون است.

 

امام جمعه موقت یاسوج در ادامهف گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: «برای ساختن این بخش از تمدن نوین اسلامی باید به شدت از تقلید پرهیز کنیم» و فرمودند: «تقلید از غرب جز ضرر و فاجعه چیزی به بار نمی آورد، چون فرهنگ غرب یک فرهنگ مهاجم و نابود کننده است».

 

وی اظهار داشت: غربی ها تا جایی که توانستند تاریخ، فرهنگ، زبان و خط ملت ها را تغییر دادند، فرهنگ تجمل گرایی، اسراف و تبذیر، مصرف گرایی، طلاق و فروپاشی خانواده، هوا، هوس و شهوت رانی جزء فرهنگ و سبک زندگی اسلامی نیست و مختص جوامع غربی است که متاسفانه در برخی از جامعه ما رسوخ پیدا کرده و شاهد افزایش طلاق و از هم پاشیدگی کانون خانواده ها هستیم.

 

خاضع با اشاره به اینکه فروپاشی خانواده ها توطئه دشمن است، یادآور شد: دشمنان با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم از طریق ابزارهای رسانه ای چون ماهواره و فضای مجازی که در اختیار دارند، دنبال فروپاشی خانواده ها و نهایتا فروپاشی انقلاب اسلامی از درون هستند.

 

این فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: باید هم متولیان امر در دستگاه های دولتی و هم مردم هوشیار باشند و این توطئه و دسیسه دشمنان را هم به شکست و ناکامی بکشانند تا زمینه برای ایجاد و برپایی تمدن نوین اسلامی فراهم شود.

کد خبر 828752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha