علامه طباطبایی جامع بین علم و عمل بود

آیت الله سیدان گفت: علامه طباطبایی گذشته از جامعیت در علوم، جامع بین علم و عمل بود، آن هم عملی که از تراوشات نفسانیه صورت می گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید جعفر سیدان در همایش نکوداشت اندیشه های علامه طباطبایی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تفسیر المیزان در بعد مسائل تفسیری و تفسیر به جد می توان گفت که تفسیری است که از یک جامعیت بالایی برخوردار و در مسائل فکری، اجتماعی، اخلاقی، حدیثی و در ابعاد مختلف کم نظیر است.


وی با بیان اینکه علامۀ طباطبایی در پرتو قرآن کریم درباره اقوال دانشمندان داوری کرده و نظریات آنها را قبول یا رد می کرد، تصریح کرد: برای شناسایی شخصیتی بررسی آثار علمی، مسائل نفاسی و خصوصیات اخلاقی آن فرد لازم است که با بررسی این مسائل در مورد علامه می فهمیم که این مفسر دینی در مسیر سازندگی تلاش زیادی کرده است.


آیت الله سیدان گفت: علامه طباطبایی گذشته از جامعیت در علوم، جامع بین علم و عمل بود، آن هم عملی که از تراوشات نفسانیه صورت می گرفت.


تفسیر المیزان، تفسیر قرآن به قرآن

وی افزود: تفسیر المیزان یک تفسیر قرآن به قرآن است به این معنا نیست که ما در تفسیر نیاز به عترت نداریم اگرچه بر این باوریم که قرآن خودش نور است و خود مبین خود است چرا که ما در ارتباط با معرف هم نیازمند بیانات اهل بیت(ع) هستیم.


آیت الله سیدان گفت: علامه در تفسیر المیزان در ارتباط تبیین لغات و شان نزول و قرائن مربوط به تفسیر آیات را لحاظ کرده است و در وضعیت ممتازی است و در مسائل عبد و عبید،ارث، شفاعت و بندگی و بردگی تفسیر المیزان بهترین پاسخگو در این زمینه هاست.


حیات فکری،فرهنگی و معنوی جامعه به پوتو افشانی مشاهیر و دانشمندان دینی بستگی دارد

دکتر صاحب علی اکبری، استاد دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه با بیان اینکه هر نسلی به اندازه فهم خودش جنبه ای از اقیانوس ارائه شده توسط دانشمندان دینی بهره مند می شود، گفت: حیات فکری، فرهنگی و معنوی جامعه به پوتو افشانی مشاهیر و دانشمندان دینی بستگی دارد.


وی افزود: تکریم مشاهیر و دانشمندان متعهدی که توانایی علمی خود را برای رشد معنوی و ایمانی جامعه بکار گرفته اند، برای نسل های بعدی یک تکلیف است چرا که با تکریم آنان فضیلت های زیادی نصیب جامعه اسلامی می شود.


وی با بیان اینکه علامه در سبک تفسیری خود نه به تشریح مباحث ادبی اکتفا می کند و نه آن که همچون طبری در تفسیر مجمع البیان، در کنار مباحث گوناگون به مسایل نحوی محوریت می دهد بلکه به فهم قرآن در پرتو آیات، بیشتر تکیه دارد و از این لحاظ تفسیر المیزان را تفسیر قرآن به قرآن می گویند.


اکبری گفت: تسلط هر مفسر به 14علم لازمه فعالیت آن است که یکی از آن علم ها بلاغت در علوم است که علامه تسلط کامل به بلاغت و بقیه علوم داشتند.


در ادامه این مراسم محمد علی رضایی کرمانی، استاد دانشگاه اظهار داشت: تفکیک حدود و وظایف مسائل علمی، مهمترین ویژگی های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان است.


وی افزود: علامه در این اثر تحقیقات عمیق و عالی مطرح کرده که می تواند در اندیشه های علمی، فلسفی و اسلامی تحول بوجود آورد بنابراین بحث و پژوهش پیرامون آن از ضروریات حوزه های علمیه شیعه است.

 

پایان پیام/

کد خبر 82806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha