احتمال اعزام پهپادهای انگلیسی به منطقه خلیج فارس

رسانه‌های انگلیس از احتمال اعزام پهپادهای این کشور به منطقه خلیج فارس به منظور کمک به ماموریت «حفاظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز» خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، چهار روز بعد از رسانه‌ای شدن آغاز به کار ائتلاف دریایی واشنگتن در خلیج فارس با عضویت تنها سه کشور انگلیس، بحرین و استرالیا، رسانه‌های انگلیسی از احتمال اعزام پهپادهای این کشور به خلیج فارس خبر دادند.

 

طبق خبر فارس، به نوشته رسانه‌های انگلیس از قبیل «اسکای نیوز» و «دیلی میل»، دولت انگلیس در حال بررسی احتمال اعزام پهپادهایش به منطقه خلیج فارس است.

 

طبق این گزارش‌ها، نیروی هوایی انگلیس هم اکنون ناوگان پهپادی مدل «ریپر» مستقر در کویت دارد و پهپادهایش مشغول انجام ماموریت در عراق و سوریه هستند و امکان ماموریت آنها در منطقه خلیج فارس وجود دارد در صورتی که تصمیمی برای اعزام پهپادها به این منطقه گرفته شود.

 

اسکای نیوز در این باره گزارش داد: «در حالی که ناوهای بریتانیایی به اسکورت نفتکش‌های دارای پرچم بریتانیا در تنگه هرمز ادامه می‌دهند، استفاده از پهپادها می‌تواند به نظارت هوایی این ماموریت کمک کند».

 

طبق این گزارش، آمریکا هم اکنون در حال استفاده از پهپادهایش در فراز حریم هوایی خلیج فارس است و استرالیا هم یک هواپیمای گشت دریایی مدل «پی ۸» به منطقه اعزام کرده است.

 

 


 

 

یک مقام نیروی دریایی انگلیس که در منطقه خلیج فارس حضور دارد، تاکید کرده که وضعیت کنونی منطقه «همچنان پر تنش» است.

 

ناخدا «دین باست» به اسکای نیوز گفت: «تهدید مستقیم علیه کشتی‌های تجاری بریتانیایی هنوز هم وجود دارد. ما چیزی ندیدیم که نشان دهد ایران قصد داشته باشد به تعهدات بین‌المللی پایبند باشد».

 

وی افزود: «اگرچه ما از ایران می‌خواهیم که به تعهدات بین‌المللی متعهد باشد اما نیروی دریایی سلطنتی (انگلیس)، ملوانان و تفنگداران من و کشتی تحت فرماندهی من قطعا آمادگی حفاظت و دفاع از کشتی‌های بریتانیایی را در این صحنه دارند».

 

ادعاهای این عضو نیروی دریایی انگلیس درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات بین‌المللی در حالی مطرح شده که انگلیسی‌ها پیشتر در اقدامی غیرقانونی به مدت ۴۵ روز نفتکش «گریس ۱» که بعدا به «آدریان دریا ۱» تغییر نام داد را در تنگه جبل طارق توقیف کرده بودند.

 

اظهارات این ناخدای انگلیسی درباره آمادگی نیروی دریایی این کشور در خلیج فارس حالی مطرح شده که پیش از این توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» در خلیج فارس علیرغم حضور ناوهای انگلیسی، سوژه رسانه‌ها شده بود.

 

 نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۸ تیرماه نفتکش  انگلیسی استنا ایمپرو را هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان توقیف کرد.

 

بعد از توقیف این نفتکش انگلیسی، روند قضایی پیگیری تخلفات و نقض قوانین بین‌المللی دریایی استنا ایمپرو در ایران آغاز شده و این پرونده در حال پیگیری است.

 

 ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس که هدف ادعایی خودش را تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و خلیج فارس اعلام کرده، هفتم شهریورماه رسماً آغاز به کار کرده است.

 

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در جمع خبرنگاران در پنتاگون مدعی شده بود که حضور آمریکا و متحدان این کشور در منطقه تا به حال توانسته از آنچه به گفته او «انجام اقدامات بیشتر توسط ایران» است، جلوگیری کند.

 

بنا بر گزارش‌ها، انگلیس، بحرین و استرالیا تنها کشورهایی هستند که علی‌رغم تلاش‌های گسترده آمریکا برای جذب حداکثری کشورها، آمادگی خود را برای پیوستن به این ائتلاف اعلام کردند.

 

«دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس جمعه هفته گذشته از سایر کشورها خواست به این ائتلاف بپیوندند. وی هنگام دیدار با همتایان فرانسوی و آلمانی خود برای رایزنی درباره ایران، خواستار حمایت بین‌المللی از تلاش‌ها برای «تأمین امنیت کشتی‌ها در تنگه هرمز» شده بود./

کد خبر 827957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha