به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران، بر این مبنا، نشریه بینالمللی بنکر رشد دارایی های موسسات کاملا اسلامی و موسسات با باجه های اسلامی را مورد بررسی قرار داده است که بر اساس آن بانک قرض الحسنه مهرایران به عنوان بانک کاملا اسلامی با ۶۱.۱ درصد رشد و ۳ هزار و ۸۷۸ میلیون دلار دارایی منطبق بر شریعت، در رتبه اول بانک های ایران و رتبه برتر موسسات کاملا اسلامی دنیا قرار گرفت.
بانک قرض الحسنه مهر ایران با هدف جذب و تخصیص منابع قرض الحسنه با سرمایه اولیه ۱۵ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و در حال حاضر ۵۳۰ شعبه این بانک در سراسر کشور مشغول اعطای تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان واقعی جامعه می باشد.
این بانک از بدو تاسیس تا کنون بالغ بر ۵ میلیون و ۱۴۲ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش ۴۱۲ هزار و ۸۱۵ میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت کرده است که نزدیک به ۲ میلیون فقره این تسهیلات به اعتبار ۱۸۹ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۷ و پنج ماه نخست سال ۱۳۹۸ پرداخت شده است.
نسبت مطالبات به مصارف بانک قرض الحسنه مهرایران در طول مدت فعالیت آن حدود یک درصد است و مانده منابع آن با اعتماد و استقبال مردم از خدمات و طرح های تسهیلاتی متنوع بانک بالغ بر ۲۱۴ هزار و ۳۶۲ میلیارد ریال است.
با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر جامعه، این بانک در سال ۹۶ از ۸۲ درصد و در سال ۹۷ از ۵۵ درصد رشد منابع قرض الحسنه بهره مند شده است و منابع بانک در ۵ ماه نخست سال جاری نیز بالغ بر ۲۶ درصد رشد داشته است.
شایان ذکر است، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گزارش نشریه بینالمللی بنکر درباره رتبهبندی برترین موسسات مالی اسلامی جهان در سال ۲۰۱۸ را ترجمه و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
در مقدمه این گزارش که توسط لیلا محرابی ترجمه شده، آمده است: طی سالهای اخیر، بازارهای مالی اسلامی به واسطه ارائه خدمات مالی قابل سرمایهگذاری در زیرساختها، گسترش تنوع پرتفوی تولیدات و ارائه خدمات بیشتر در راستای جذب مشتریان جدید توانستهاند از رشد و توسعه قابل توجهی در بازارهای جهانی برخوردار شوند. در این راستا، رتبهبندی انجامشده توسط نشریه بینالمللی بنکر در ارتباط با برترین موسسات مالی اسلامی، نیز حاکی از این مسئله است که با وجود چالشهای پیشروی نظام بانکداری اسلامی، این صنعت مالی در سال ۲۰۱۸، با سرعت بالا در حال افزایش بوده و علاوه بر رشد سریع داراییهای منطبق بر شریعت در هر منطقه، شاهد افزایش تعداد موسسات جدید و تازه تاسیس در بازارهای کمتر توسعهیافته نیز بوده است.
علاقه مندان برای دسترسی و مطالعه متن کامل این گزارش می توانند به پرتال پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی به نشانی www.mbri.ac.ir مراجعه کنند./
نظر شما