به گزارش خبرگزاری شبستان، نقاشی یکی از بخش هایی به شمار می رود که با استقبال چشمگیر هنرمندان مواجه شده و در آن آثاری از استادان این حوزه نیز به نمایش در آمده است. در این بخش می توان شاهد 50 اثر در سبک های مختلف نقاشی از رئالیست تا پست مدرن بود. در بیش از نیمی از این آثار می توان شاهد بهره گرفتن هنرمند از عناصری همچون اسب، علم، عناصر ایرانی اسلامی بود که همگی گویای هدف و معنایی مشترک هستند. این مفاهیم گاه در قالب نقاشی قهوه خانه ای وگاه در انتزاع عنوان شده اند.
بخش خوشنویسی این نمایشگاه در بردارنده 231 اثر خوشنویسی است. در این بخش از خط ناخنی گرفته تا مشق های شکسته و نستعلیق و آثاری به نسخ و ثلث همگی گویای نمود هنری کهن در قلم هنرمند معاصر هستند که گاه در شکسته نویسی های هنرمند قدسی با گردش دایره وار خود مخاطب را به عمق یگانگی و وحدانیت الهی می کشند.
در بخش نگارگری نیز 88 اثر از کپی شده هایی از مکتب هرات و شیراز گرفته تا ترکیب بندی های بدیع و زیبای هنرمند معاصر به نمایش درآمده است. در کنار شمسه و گل و مرغها و تذهیب های ایرانی که گاه آثاری آشنا را به یاد مخاطب می آورند، می توان با ترکیب های جدید و قالبهایی متفاوت از آنچه تاکنون از نقاشی ایرانی دیده ایم روبه رو شد. در این آثار گاه قاب لوحه ای اطراف نقاشی تبدیل به عنصری از تصویر شده و گاه قلم نگارگر برای ترسیم نقش خود به حاشیه نفوذ پیدا کرده است. رفت و برگشت هایی که قالب شکنی هنرمند معاصر را فریاد می زنند. در این بخش می توان نظاره گر آثاری از 14 استاد مطرح نگارگری همچون اردشیر مجرد تاکستانی، هادی آقامیری، مجید مهرگان، امیرحسین و محمدحسین آقامیری، امیرطهماسبی، جلیل جوکار، مهرالزمان فخار منفرد، محمدعلی رجبی و... بود.
در سالن وسط گالری آینه 60 اثر پوستر به نمایش درآمده است که همه آنها در بکارگیری رنگهای آبی، سبز، سیاه و سرخ مشترک هستند. علم، سرو، پرچم، کعبه و بهره گرفتن از فضاهای مثبت و منفی که گویی هنرمند سعی دارد با استفاده از آن مفهومی خاص را به مخاطب خود منتقل کند.شاید تنها در یک مورد شاهد شکسته شدن این قاعده بی انتها باشیم آنجایی که هنرمند سعی دارد این فضا را با گل و مرغی که در قالب حروف نمود پیدا کرده بشکند هرچند همچنان برای مخاطب جای گریزی از این فضای تکراری وجود ندارد.
در بخش عکس نیز 50 قطعه به نمایش درآمده که از میان 455 عکس انتخاب شده اند. موضوع بخش عکاسی جشنواره ولایت و آفرینش، بندگی، یکتاپرستی، وحدت غدیر، قربان و حج است.
فضای پنهانی محصور در عکسهای به نمایش در آمده در این نمایشگاه حال و هوایی از دغدغه های حسینی و ولایی مشتاقانی دارد که در رسیدن به وصال یار خود گرما وسرما برای آنها تفاوتی ندارد. گویی دریچه دوربین عکاسان به روی رنگها و قاب هایی باز شده که همواره یادآور وحدت مسلمانان است از برگزاری نماز و طواف خانه خدا گرفته تا برپایی هیات و تعزیه کودکانی که عشق مولایشان آنها رامجنون کرده.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، بخش سفال به دبیری "جعفرنجیبی" دربر دارنده 82 اثر است. تکه های سفالین از دل خاک بیرون آمده ای که سعی بر آن دارند تا از قافله هنرهای تجسمی برای نشان دادن آنچه که ولایت و وحدانیت می نامیم دور نمانند. سفالینه هایی که گاه در قالب مرغان سر در بال و پر کرده خود و گاه با در آمدن حروف از دل آب زده خاک، نوشته شدن بر روی سنگ یا نقش بسته شدن بر تن کوزه ای فیروزه ای یا سماع دراویش سر درگریبان نهاده سعی در ستایش پرودگار خود دارد و در جامه هنر نمود پیدا کرده اند.
این مدح گاه در قالب انتزاع، گاه در قالب رئال بروز پیدا کرده و گاه در قالب گاو املشی که سر را نه به روال همیشگی خود بلکه روبه آسمان گشوده به رازو نیاز جانی جان در آمده است.
بخش سفال در قسمت مدعوین میزبان آثار استادان برجسته ای چون محمدمیرشفیعی، سوسن خطایی، غلامحسین مهری، منیژه آرمین، جعفر نجیبی، نادر جلال و مجید ضیایی است.
نخستین جشنواره هنرهای اسلامی"طواف تا ولایت" با حمایت معاونت امور هنری و همکاری مراکز تخصصی موسیقی، نمایشی و بنیاد فرهنگی هنری رودکی از 16 تا 24 آبان و در بازه زمانی دو عید فرخنده قربان و غدیر برگزار می شود.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از نمایشگاه هنرهای تجسمی-بخش استادان و رقابتی این جشنواره تا 23 آبان به موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان ولیعصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما