همکاری کانون‌های مساجد و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای اصفهان/توجه ویژه به ظرفیت‌های محلی

در نشستی که با حضور مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان برگزار شد، بر همکاری کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای تأکید شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «محمدرضا نیستانی» در نشست با مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان درباره تعامل این دو دستگاه اظهار داشت: زمینه های همکاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد اصفهان به ۳ بخش قابل تقسیم است. نخست، اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد، که هر یک در برهه های مختلف زمانی فعالیت هایی دارند که از جمله ماموریت های فنی و حرفه ای است یا ماموریت های جاری و یا ماموریت های توسعه ای.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد اصفهان در این باره خاطرنشان کرد: درباره کانون هایی که فعالیت هایی در حوزه فنی و حرفه ای دارند، می توان دو روش برای گسترش و تعمیق همکاری به کار گرفت. روش نخست آنکه مساجدی که قابلیت و توانایی تاسیس آموزشگاه را دارند، یک روش تسهیل شده ای برای دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه پیاده کنیم و این کانون ها اقدام به دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه کنند، و به آموزش های مختلف در سطح محلات بپردازند.

 

نیستانی درباره روش دوم افزود: دوم آنکه به یک روشی برسیم که بر اساس اولویت و نیازی که مجموعه فنی و حرفه ای بر مبنای نقشه راه توسعه خود تعیین می کند، آموزش هایی را در دل محلات، توسط فنی و حرفه ای و به کمک ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار کنیم.

 

وی همچنین درباره آسیب های اجتماعی و طرح کشوری سفیران مسجد بیان کرد: نکته دیگری که اهمیت دارد این است که 5 شهر در کشور به عنوان اولویت اول آسیب های اجتماعی تعریف شده و جلساتی در وزارت کشور برگزار می شود و گزارش آن ها مستقیما به دفتر مقام معظم رهبری می رسد و ایشان پیگیر هستند که اتفاقی درباره این ۵ اولویتی که در نظر گرفته شده است، رخ دهد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با بیان اینکه مسائل مربوط به مشاوره ها و مداخلات اجتماعی بر عهده ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد است، افزود: معضلات اجتماعی چیزی نیست که بشود تنها با فرستادن مشاور، جلسات توانمندسازی های اجتماعی و غیره تغییری در آن ایجاد شود.

 

وی خواستار همکاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اداره فنی و حرفه ای برای فعالیت در منطقه خور و بیابانک شد و افزود: باید طرحی بر مبنای هم‌پیوندسازی ها شکل بگیرد که هم رسالت کانون های فرهنگی در این زمینه به انجام برسد و هم توانمندی های اداره فنی و حرفه در منطقه خور و بیابانک تسریع و تشدید شود.

 

نیستانی با برشمردن راه های افزایش ظرفیت خور و بیابانک در حوزه فنی و حرفه ای افزود: با توجه به اینکه ظرفیت های اداره فنی و حرفه ای خور و بیابانک متناسب با بضاعت همان منطقه است، راه هایی برای تقویت و افزایش این ظرفیت در نظر گرفته شده که از جمله، در نظر گرفتن شهرستان نایین به عنوان شهرستان معین برای خور، و نیز استفاده از ظرفیت استان برای تقویت ظرفیت شهرستان خور که بزرگترین شهرستان استان است و از نظر جمعیت، پراکنده ترین جمعیت را در خود جای داده است.

 

وی با اشاره به توجه به فعالان کارآفرینی در روستاها افزود: یکی دیگر از وظایفی که در راستای توسعه روستایی به عهده ما گذاشته شده است این است که از هر روستایی، یک فعالی در حوزه کارآفرینی را شناسایی کرده و برای آنها آموزش هایی انجام شود و با ظرفیت های دستگاه های مختلف آشنا شود.

 

در ادامه این نشست «آرش اخوان» اظهار داشت: ما معتقدیم، در مقوله مهارت آموزی، هر دستگاهی ظرفیت هایی را دارد و متولی یک بخش از کار است ولی نمی تواند ادعا کند می تواند به تنهایی کار کند. در مجموع هر دستگاهی، با هدف خدمت به مردم به وجود آمده و ما باید واقعا خدمت کنیم؛ و تنها در صورتی می توانیم واقعا خدمت کنیم، که از موازی کاری بپرهیزیم و با هم، هم سو شویم و با هم افزایی، خدمت خوبی به مردم ارائه خواهیم کرد.

 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه استان اصفهان با تاکید بر استفاده از پتانسیل های مشترک افزود: ما آموزشگاه های آزادی داریم که به دلیل برخی مشکلات، مکانی برای ارائه آموزش ندارند و از طرفی مساجدی وجود دارند که ظرفیت های بلااستفاده زیادی دارند؛ می توان با استفاده از این ظرفیت ها، ساز و کاری تعریف کرد، که این آموزشگاه ها در مساجد فعالیت کنند و بطور مثال در برگزاری دوره ها و کلاس های مختلف، به مردم منطقه تخفیف بدهند ولی به گونه ای که واقعا مهارت آموزی انجام شود که برای مردم مفید باشد.

 

وی با بیان اینکه آموزش های فنی و مهارت آموزی نیاز به زیرساخت هایی دارد، تصریح کرد: ما باید به یک مدل ترکیبی برسیم که مدل پیشنهادی من در این زمینه این است که در کانون های مساجد هماهنگی هایی انجام بگیرد و کلاس ها، همایش ها و جلساتی برای مردم برگزار شود تا تفکر مهارت آموزی در جامعه رشد پیدا کند، ولی رویکرد اصلی ما از این کلاس ها و همایش ها، استعدادیابی و سپس هدایت و معرفی آنان به محل ها و آموزشگاه های مناسب باشد.

 

اخوان تاثیر هم افزایی و همکاری را بسیار بیشتر از کار انفرادی و موازی کاری توصیف کرد و افزود: اگر چنین هم افزایی صورت بگیرد، کانون های مساجد، رسالت خود را انجام داده اند، آموزشگاه ها رونق بیشتری می گیرند و مردم نیز مهارت های مفید و تخصصی را فرا میگیرند و این نسبت به تکی کاری و موازی کاری تاثیر بسیار بیشتری دارد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، در پایان این نشست تصمیم مقرر شد ساز و کاری طراحی شود تا همکاری بین اداره کل فنی و حرفه ای و کانون های مساجد انجام شود.

 

همچنین، درباره تنظیم سند مهارت منطقه خور و بیابانک، قرار شد، کارگروهی تشکیل شود، و به طور همه جانبه و کلان نگر، ظرفیت ها به ویژه گردشگری و صنایع دستی این منطقه را مورد بررسی قرار دهد و بر اساس این بررسی ها سند مهارت منطقه خور تدوین و تصویب شود./

کد خبر 826455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha