خبرگزاری شبستان – مازندران؛ محرم فقط، حزن و گریه و زاری نیست بلکه مملو از درس ها و عبرت های پندآموز است.
آزادمردی، از خودگذشتن برای دیگران، تشنه جان دادن در کنار آب فرات، مشخص شدن حریت و بندگی، انتخاب دنیا و آخرت، دفاع از حق و حقیقت تا پای جان، به اسارت رفتن برای حفظ اسلام و ریشه های آن که این موارد تنها اندکی از حقایقی از واقعه کربلا است که می توان از آنها، مشق عشق و معرفت کرد.
با گذشت چندین سال از واقعه عاشورا هنوز عشق و ارادت به اباعبدالله الحسین، ابوالفضل العباس، زینب، رقیه و ... در دل ها، جاری و ساری است اما ادامه اهداف آن والامقامان، مهم تر به شمار می آید.
متاسفانه آنطور که باید از فرصت ماه محرم و صفر، استفاده بهینه صورت نمی گیرد و فاصله گرفتن از آرمان های دشت نینوا در جامعه، روز به روز بیشتر و بیشتر می شود.
برپایی خیمه های حسینی در محله های مختلف، بیانگر شوق جوانان به عزاداری حسینی است اما باید خوراک درست به آنها داده شود تا بدعت گذاری ها در میان اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان، نوجوانان و کودکان هرگز رسوخ نکند.
در وادی روشنگری جامعه به سوی حقیقت عاشورا، تمام آگاهان نظیر عالِمان دینی، تاریخ نویسان، جامعه شناسان و ... نه تنها وظیفه بلکه تکلیف سنگینی به عهده دارند.
فلسفه تشت گذاری به سقایی یکی از القاب مهم خاندان بنی هاشم برمی گردد که عبدالمطلب، ابوطالب، حضرت محمد(صلی اللله علیه و آله و سلم) برای حجاج خانه خدا، سقایت را انجام می دادند و حضرت علی(علیه السلام) و حضرت امام حسین(علیه السلام) به گواه تاریخ، ادمه دهنده آن بودند.
سیراب کردن سپاه حر با مشک ها که در ابتدا مقابل ثارالله (علیه السلام) ایستادند و با رفع تشنگی از سوی یاران آن حضرت به حقانیت واقعه کربلا، آگاهی یافتند و جزء سربازان آن امام همام شدند، موجب شد تا مراسم تشت گذاری برای سال های متمادی بعد از محرم، برگزار شود.
محرم و آزادمردی با برگزاری مراسم تشت گذاری در مسجد آذربایجانی های مقیم قائمشهر همچون سال های گذشته در آخرین جمعه ماه ذی الحجه، جلوه می کند و صدای «هیهات من الذله» در گوش ها، طنین انداز می شود.
«ابوالفضل شیری»، امروز (سه شنبه 5 شهریورماه) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مراسم تشت گذاری از ساعت 19 و 30 دقیقه – 17 جمعه (8 شهریور) در مسجد آذربایجانی های مقیم قائمشهر ، واقع در ترک محله، کوچه ادیب یا از سمت بیمارستان رازی، پل هوایی در گلستان 11 با حضور عاشقان و مریدان شهدای ماه محرم و صفر به ویژه حضرت ابوالفضل، علمدار کربلا اعم از آذری زبان و غیر آذری زبان با شکوه خاصی، برگزار می شود.
یکی از اعضای هیئت امنا مسجد آذربایجانی ها افزود: تعویض پرچم امام حسین(علیه السلام) در مسجد و به اهتزاز در آمدن پرچم متبرکه از بارگاه آن امام همام، قربانی کردن گوسفند یا گاو نذری، پرکردن تشت از آب جهت رفع مشکلات و گرفتن حاجات و دادن آن به علاقه مندان، گرداندن تشت برای جمع آوری وجوه نقدی در اطراف مسجد جهت هزینه کرد در عزاداری حسینی و سپس نوحه خوانی و اقامه عزا از جمله برنامه های روز جمعه (8 شهریورماه) در این مسجد به شمار می آیند.
شیری تصریح کرد: هرساله به تعداد ارادتمندان اباعبدالله الحسین(علیه السلام) در مراسم تشت گذاری، اضافه می شود و این مراسم، پیشواز ماه محرم و در حقیقت، ماه حقانیت و پیروزی خون بر شمشیر و ماندگاری آزادگی در تاریخ است.
«محمد اسلامی» یکی از شهروندان قائمشهری، امروز (سه شنبه 5 شهریورماه) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: آداب و رسومی که از دل و بطن جامعه برخاسته و در آن، سادگی و درک درست، مشهود باشد بی شک طی سالیان متمادی، مانا می ماند.
وی افزود: تشت گذاری با سابقه 400 ساله هنوز طرفداران بسیار دارد و هرساله به تعداد شرکت کنندگان در این مراسم، افزوده می شود.
اسلامی تصریح کرد: عزاداری در ماه محرم با رسوم مختلف در کشور حتی خارج از کشور، همراه است و مهم فراگیری درس های ارزشمند آن است البته برای کسانی که در خواب غفلت نباشند و آزادگی را وجه همت خویش سازند.
وی اظهار کرد: زمان و مکان برای عاشقان سید و سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یارانش بی معنا است و هر کسی که گوشه ای از واقعه کربلا را درک کند تا پایان عمر، شیفته و مرید واقعی و ادامه دهنده اهداف آن بزرگواران می شود.
اسلامی بیان کرد: سخن شهید سید مرتضی آوینی، سید شهیدان اهل قلم که کسانی که مامور به تحول در عصر خویش اند اگر از قواعد عصر خودشان تبعیت کنند، هیچ تحولی رخ نخواهد داد بی شک الهام گرفته از هدف حضرت امام حسین(علیه السلام) است.
وی تاکید کرد: جامعه به پیاده کردن اهداف واقعه کربلا و ترویج رسوم ساده و بی آلایش محرم، نیاز دارد و در این وادی، مسئولیت بزرگان دینی و آگاهان آن واقعه، بسیار سنگین است.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما