به گزارش خبرنگار شبستان، بعد از مراسم افتتاحیه دومین اجلاس بینالمللی ناشران جهان اسلام مجمع عمومی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان تشکیل شد تا در آن در مورد تکالیفی که بر عهده دبیر کل اجلاس در طی برگزاری اولین اجلاس قرار گرفته بود، بحث شود.
دکتر علی زارعی نجفدری، مشاور رییسجمهور و دبیر کل اجلاس بینالمللی ناشران جهان اسلام در مجمع عمومی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان گفت: در نخستین اجلاس مصوب شد که دبیرخانه در تهران تشکیل شود و دبیر کل اجلاس نیز موظف شد تا مقدمات تشکیل اتحادیه ناشران جهان اسلام را فراهم کند.
زارعی نجفدری با اشاره به پیشنهاد ناشران مسلمان در اجلاس اول مبنی بر تشکیل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان عنوان کرد: ناشرانی که از 32 کشور در اجلاس اول شرکت داشتند به ما پیشنهاد تشکیل اتحادیه ناشران مسلمان را دادند که پیشنهاد آنها تصویب شد و برای دبیر کل تکلیف شد و ما نیز بر اساس این تکلیف با توکل به خدا کار را شروع کردیم.
وی تصریح کرد: مصوبات بیانیه پایانی اجلاس نخست را مورد مطالعه و بررسی قرار دادیم و در جهت ایجاد دبیرخانه دایمی ساختار اتحادیه ناشران جهان اسلام را تهیه کردیم و مکان دایمی برای دبیرخانه اجلاس نیز پیگیری شد. دبیرخانه اجلاس بعد از دو ماه از برگزاری اجلاس شکل گرفت و نیروهایش مستقر شد.
مشاور رییسجمهور ادامه داد: بیشترین و مهمترین کاری که باید انجام میدادیم ایجاد مقدمات تشکیل اتحادیه ناشران جهان اسلام بود. بر این اساس شورای سیاستگذاری اجلاس، کمیته علمی و بینالملل اجلاس جلسات مستمری تشکیل دادند.
وی با اشاره به تهیه متن اتحادیه جهان اسلام اظهار داشت: این متن را برای تبادل نظر ناشران و اطلاع آنها بر روی سایت گذاشتیم که نظرات خوبی ارایه شد که پس از بررسی آنها پیشنویس اساسنامه را تهیه کردیم.
به گفته دبیر کل اجلاس بینالمللی ناشران مسلمان، کلیه مباحث مطرح شده در نخستین اجلاس در قالب کتابی تحت عنوان نخستین اجلاس بینالمللی ناشران جهان اسلام گردآوری شد و به چاپ رسید که در دومین اجلاس در اختیار حضار قرار گرفت.
دکتر زارعی نجفدری با اشاره به تشکیل بانک اطلاعاتی از حوزه نشر جهان اسلام بیان کرد: دبیرخانه اجلاس ارتباط مستمری با ناشران مسلمان برقرار کرد که از قبل این ارتباطات بانک اطلاعاتی خوبی از حوزه نشر جهان اسلام تشکیل شد. یکی از ضعفهای این حوزه نداشتن بانک اطلاعاتی قابل اتکا بود. هماکنون بانک اطلاعات تشکیل شده و البته جای کار دارد.
مشاور رییسجمهور یادآور شد: هیئتی به مناطق بنگلادشی اعزام شد، یک جامعه 300 میلیونی بنگلادشیزبان تشنه حوزه نشر بودند، با مناطق مالاییزبان نیز ارتباط برقرار کردیم و با جامعه 300 میلیونی مسلمان در آن مناطق مواجه شدیم، با ناشران فرانسویزبان نیز ارتباطاتی برقرار کردیم.
وی ادامه داد: در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که ناشران مسلمان حضور داشتند جلسات هماندیشی با آنها برگزار کردیم، در نمایشگاه بینالمللی فرانکفورت در آلمان نیز با ناشران مسلمان شرکتکننده ارتباط برقرار کردیم.
دبیر کل اجلاس بینالمللی ناشران جهان اسلام این اجلاس را یک حرکت نو با شتاب مناسب توصیف کرد و گفت: به دنبال این هستیم که حوزه نشر ناشران مسلمان دنیا را در جهتی حرکت دهیم که ناشران مسلمان میخواهند.
به گفته مشاور رییسجمهور اجلاس ناشران مسلمان به دنبال بسترسازی برای آشنایی هر چه بیشتر ناشران است و در پی ورود به حوزههای اجرایی نبوده و نیست.
وی چالش اصلی در بین ناشران مسلمان را عدم آشنایی آنها با یکدیگر عنوان کرد و افزود: چالش نبود و یا ضعف سیاستگذاری کلان در حوزه نشر وجود دارد، اگر بخواهیم این دو چالش را رفع کنیم باید بستری برای تعاطی فکری و تعامل عملی ناشران مسلمان ایجاد شود و این تعاطی و تعامل با ابلاغیه و مکاتبه به وجود نمیآید.
گفتنی است، دومین اجلاس بینالمللی ناشران جهان اسلام امروز 21 آبان با حضور صد ناشر مسلمان از 40 کشور جهان و بیش از 700 ناشر داخلی در مرکز همایشهای صدا و سیما آغاز به کار کرد.
پایان پیام/
نظر شما