نیازمند مرکز مطالعات ادبیات دینی هستیم

نادری با بیان اینکه انتشارات واتیکان تخصصی ترین ناشر دینی در جهان است، گفت: به لحاظ فرم شناسی و زبان شناسی باید آثار دینی دنیا را بررسی کنیم.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «ناصر نادری» صبح امروز در نشست «تجربه های دینی ادبیات کودک در غرب، بهره ها و مخاطره ها » که در فروشگاه به نشر برگزار شد، گفت: ادبیات دینی غرب از لحاظ طراحی ساختار، فرم ارایه کار و شیوه خلق متن قابل تامل است. در ایران بدون اتکا به نکات روانشناسی، کتاب تولید می شود.

 

این نویسنده با بیان اینکه انتشارات واتیکان تخصصی ترین ناشر دینی در جهان است، عنوان کرد: این انتشارات دغدغه موضوع از تولد تا مرگ را دارد. ما در کشورمان نیازمند مرکز مطالعات ادبیات دینی هستیم. در ایران باید مرکزی داشته باشیم که هوشمندانه آثار دینی در داخل و خارج از کشور را کنترل کیفی کند. به لحاظ فرم شناسی و زبان شناسی باید آثار دینی دنیا را بررسی کنیم. تولید آثار در غرب، گروهی است یعنی آنها به صورت تیمی کار می کنند برعکس ما که به صورت فردی کار می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه نویسندگان در غرب دغدغه داشتن بازخورد را دارند، بیان کرد: ما دغدغه بازخوردشناسی نداریم. تنوع فرم ارایه در غرب زیاد است. از کارهای خوردنی تا موزیکال و عروسکی را در ادبیات غرب شاهد هستیم. در غرب انجیل در سبک ها و قالب های مختلف ارایه می شود و اینجاست که می فهمیم قرآن ما چقدر مهجور است. آنها به مباحث فلسفی، عرفانی و اخلاقی به زبان امروزی می پردازند. ما در حوزه های فلسفه دین، عرفان دین و اخلاق دین کم کاری داریم. از حیث طراحی مفهوم برای سوژه می شود از غرب الهام گرفت.

 

وی خاطرنشان کرد: آیا در کارهای دینی ما به تعبیر قرآن بهجت انگیزی وجود دارد؟ تا چه اندازه به مبانی رشد روانشناسی کودک در کتاب ها توجه داریم؟ آیا تنوع درون مایه ای داریم؟ شاخک های نویسندگان ادبیات دینی ما باید نسبت به مسایل روز تیز باشد. عمر ادبیات کودک در کشورمان نسبت به ادبیات بزرگسال کوتاه است.

 

کد خبر 825041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha