پیامبر(ص) بزرگ‌ترین اصلاح‌گر وضعیت زنان بودند

ابتکار، پیامبر اکرم (ص) بزرگترین اصلاح گر وضعیت زنان عنوان کرد و گفت:معتقدم هر تلاشی را که برای بهبود وضعیت زنان و ارتقاء شاخص‌های زنان انجام می‌شود نباید به عنوان فمنیسم تلقی کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «معصومه ابتکار» امروز یکشنبه سوم شهریور در بخش دوم نشست خبری خود با اشاره به فعالیت سمن های حوزه زنان گفت: معتقدم هر تلاشی را که برای بهبود وضعیت زنان و ارتقاء شاخص‌های زنان انجام می‌شود نباید به عنوان فمنیسم تلقی کنیم، پیامبر اکرم (ص) بزرگترین اصلاح گر وضعیت زنان بودند اما در خصوص فعالیت و اعطای مجوز به سازمانهای مردم‌نهاد در حوزه زنان ما با یک مقرراتی روبه‌رو هستیم و دستگاههای امنیتی نیز باید در این زمینه نظر بدهند. نگاه ما چه در حال حاضر و چه در زمانی که به عنوان رئیس سازمان محیط زیست در دولت اصلاحات فعالیت می‌کردیم، حمایت از نهادهای مدنی است چرا که معتقدیم ظرفیت این نهادهای مدنی بسیار زیاد بوده و می‌تواند برای بسیاری از فعالیت‌ها موثر باشد موضوع حمایت از سمن ها و ظرفیتی که در حوزه زنان وجود دارد، یک سرمایه ملی محسوب می شود لذا تقاضای ما از نهادهای ملی این است که اجازه دهند تشکل های غیر دولتی به فعالیت خود ادامه دهند.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دوره های توانمندسازی تشکل های مدنی تصریح کرد: ما برای توانمندسازی تشکل های مدنی، آموزش های چهار روزه برای آنها در همه استان ها برگزار می کنیم. همچنین نگاه آقای روحانی نیز نسبت به نهادهای مدنی یک نگاه حمایتی و مثبت می باشد؛ بنابراین سمن ها می توانند با ثبت نام در پرتال معاونت امور زنان برنامه های خود را ارایه دهند.

 

وی در ادامه افزود: از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد سمن های حوزه زنان و خانواده از هزار و 700 به دو هزار و 700 سمن افزایش یافته است که در زمینه های پروژه نویسی، همکاری های شبکه ای و نحوه مشارکت و تعامل فعالیت می کنند.

 

ابتکار با اشاره به لایحه اعطای شناسنامه به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه خاطرنشان کرد: : تعداد زیادی از کودکان پیش از طرح این لایحه و به ازدواج مردان خارجی درآمده‌اند و ما بدون اینکه وارد ماهیت زنانه و مردانه بشویم، هر جایی که ازدواج به این سبک و سیاق  صورت بگیرد با آن مشکل داریم، اما مسئله ما در این لایحه این است که تابعیت از طریق پدر ایرانی به رسمیت شناخته می‌شود، در حالی که از جهت مادر تابعیت ممکن نیست، چه اشکال دارد فرزندانی که خود مایل به دریافت تابعیت ایرانی هستند و پدر غیرایرانی دارند، برای آنها شناسنامه ایرانی تهیه کنیم، این لایحه،قانون بسیار مهمی است، ضمن اینکه نگرانی هایی هم در دستگاه ها وجود دارد؛ بنابراین قرار شد همه ملاحظات در این لایحه لحاظ شود.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد:وزارت بهداشت معتقد است سن 13 تا 14 سال سن کودکی است و افراد در این سن از لحاظ بلوغ جسمی همچنان کودک هستند. لایحه‌ای که ما تنظیم کرده‌ایم مخالفت با ازدواج کودکان در این سنین است و به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم. موضوع این است که ازدواج با کودکان و سوءاستفاده با پوشش ازدواج باید برچیده شود.

 

ابتکار با بیان اینکه ما به طور مستقیم مسئولیتی در حوزه اعتیاد زنان نداریم، تصریح کرد: دستگاه های دیگری مسئولیت این مسئله را بر عهده دارند اما این امر باعث نشد که ما نسبت به این مسئله بی تفاوت باشیم. یکی از موضوعات طرح تاب آوری اجتماعی همین مسئله اعتیاد بانوان است. در استان کهگیلویه و بویراحمد مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی از استان های کشور دختران بالای 20 سال را پیر دختر می نامند، افزود: در سند ارتقای وضعیت زنان به این مسئله توجه شده است. بیشتر استان های مرزی ما تحت تاثیر چنین مسایلی هستند و باید در هدف گذاری که در شاخص های جنسیتی لحاظ شده به این مسئله پرداخته شود. این مسئله یک معضل فرهنگی است و هیچ ارتباطی به مسایل دینی ندارد. باید مدارس و مراکز فرهنگی در این مناطق بیشتر به این موضوع بپردازند.

 

کد خبر 824673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha