پرداختی‌ها به معلمان خارج از کشور عقب افتاده است

کریمی گفت: پرداختی به معلمان خارج از کشور عقب افتاده است از سوی دیگر معلمان سال‌های ۸۴ تا ۹۴ هم ۵۰۰ میلیارد تومان طلب دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  به نقل از روابط عمومی برنامه تلویزیونی پرسشگر «غلامرضا کریمی‌»  با حضور در برنامه لویزیونی پرسشگر که با موضوع چالش‌های عدم تحقق عدالت آموزشی اظهار‌کرد:  473 هزار دانش آموز اتباع خارجی و پناهنده داریم که حدود 443 هزار نفر اهل افغانستان هستند، این تعداد دانش‌آموز در 28 هزار مدرسه مشغول به تحصیل هستند.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دستور رهبری در سال 93 مبنی بر اینکه همه کودکان پناهنده در داخل ایران فارغ از اینکه اقامت قانونی دارند یا خیر می‌توانند در مدارس ثبت‌نام کنند، گفت: نظام جمهوری اسلامی پذیرفته است که تمام فرزندان اتباع بتوانند به مدرسه بروند. 

123هزار دانش‌آموز اتباع بدون مجوز اقامت در مدارس تحصیل می‌کنند

کریمی درباره تعداد فرزندان به مدرسه نرفته اتباع عنوان‌کرد: ما مسئولیتی در زمینه شناسایی نداریم، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که نزدیک به یک میلیون پناهنده ثبت شده رسمی داریم که فرزندانشان هم بالطبع در مدارس حضور دارند اما آمار غیررسمی حاکی از دو میلیون تبعه غیرمجاز در کشور است. اگر آمار رسمی را درنظر بگیریم باید 300 هزار دانش‌آموز اتباع داشته باشیم ولی ما اتباع غیرمجاز را هم ثبت‌نام می‌کنیم، سال‌های قبل حدود 280 هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس داشتیم ولی بعد از دستور رهبری و مصوبه دولت 123 هزار دانش‌آموز فاقد مجوز اقامت وارد مدارس شدند که با مجوز خاص وزارت کشور می‌توانند تحصیل کنند.

مجموع کمک‌های بین‌المللی به ایران کمتر از دو درصد!

وی با اشاره به اینکه مجموع کمک‌های بین‌المللی به ایران برای دانش‌آموزان پناهنده کمتر از دو درصد کل هزینه‌ای است که صرف می‌کنیم در حالی که استاندارد جهانی این است که 50 درصد هزینه‌ها را کمیسیاریای عالی پناهندگان یا سایر سازمان‌های مردم‌نهاد بین‌المللی تامین کنند، گفت: مجامع بین‌المللی باید کمک کنند ما به وظیفه خود عمل کردیم ولی آنها به وظیفه خود عمل نکردند ما مرتب در حال انعکاس موضوع به مجامع بین‌المللی هستیم.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور ادامه داد: البته هر سال 10 تا 12 مدرسه از سوی کمیسیاریای عالی ساخته می‌شود ولی حجم کمک‌ها محدود است ایران تنها کشوری است که تمام پناهندگان را در درون نظام آموزشی رسمی پذیرش می‌کند حتی کشورهای توسعه یافته که ادعای حقوق بشر دارند پناهندگان را در کمپ‌ها و اردوگاه‌ها نگه می‌دارند.

وی درباره معوقات و مطالبات معلمان خارج از کشور اظهار‌کرد: بخشی از مطالبات مربوط به معلمانی است که خارج از کشور هستند یا به تازگی برگشته‌اند پرداختی ما به آنها بسیار عقب افتاده است عده‌ای هم سال‌های 84 تا 94 رفتند و دیوان عدالت اداری رای داده است که 500 میلیارد تومان طلب دارند و باید تامین اعتبار شود در تلاش هستیم و حدود  50 میلیارد تومان هم نقد و آماده است ولی مشکل از سوی بانک مرکزی است که باید این مبلغ تبدیل به ارز شود و فرایند پیچیده‌ای است که در حال رایزنی برای حل مشکل هستیم.

کد خبر 824166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha