«حجت الاسلام ابراهیمی فرد» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در عین حال که مسجد محل ذکر خداست، محل اجتماع مومنان هم هست، افزود: اولین اقدام پیامبر(ص) در مدینه ساخت مسجد بود؛ مسجدی که مرکز تمام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، عمرانی و ... بود.
قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی در تبیین اهمیت جایگاه و منزلت مسجد، با بیان اینکه حتی بهتر است اسم «مصلی» به مسجد جمعه تغییر کند، افزود: در زمان پیامبر (ص) تمام فعالیت ها حتی حل اختلافات مردم و ارائه مشاوره با محوریت مساجد انجام می گرفت.
وی، یکی از آسیب های امروز حوزه مساجد را تعدد متولیان مساجد نام برد و گفت: در حال حاضر ارگان های فرهنگی مختلف دولتی و غیردولتی آمده اند که به مسجد خدمت کنند و بعضا هم شاهد موازی کازی و رقابت ناصحیح هستیم؛ لذا مسجد، پُرصاحب بی صاحب شده است.
حجت الاسلام ابراهیمی فرد، فلسفه راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد که در راستای دغدغه مقام معظم رهبری شکل گرفته را در جهت حل مسائل و مشکلات حوزه مساجد عنوان کرد و گفت: چیزی که ما نیاز داریم تربیت «امام محله» است؛ امام محله ای که بتواند بعد از نماز، مسجد را به یک دانشگاه تبدیل کند و محلی برای رونق تولید، ترویج ازدواج، حل مسائل و مشکلات مردم محله شود و در مجموع کارکردهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مساجد احیاء شود.
قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی با طرح این سوال که «مگر در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی در ذیل مساجد فعالیت نمی کردیم؟! آموزش اسلحه نداشتیم؟! بسته بندی غذا نبود؟!» قطعا که بود؛ لذا امروز هم که در جنگ اقتصادی دشمن هستیم می توانیم و باید همه کارها را با محوریت مساجد برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات مساجد را باید ریشه ای حل کرد، تربیت امام محله و معرفی مسجد طراز اسلامی در هر شهرستان را بخشی از اولویت های مرکز در راستای حل مشکلات مساجد نام برد و برگزاری دوره های آموزشی برای خدام، تلاش برای الگو شدن مساجد و کارگاه های آموزشی اخلاق مداری برای فعالان حوزه مساجد را از دیگر اولویت ها برشمرد.
حجت الاسلام ابراهیمی فرد، با بیان اینکه مساجد ما باید به یک دانشگاه تبدیل شود، اظهارداشت: سیاست ما این است که با تربیت امام محله که می تواند همان امام جماعت مسجد باشد، بعد از اقامه نماز جماعت در مساجد، مشکلات اقتصادی، معیشتی، اشتغال و هرآنچه که مردم با آن در ارتباط هستند، مطرح و حل و فصل شود.
قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی بیان کرد: با تربیت امام محله می توان یک مدیریت جامع در ذیل امور مساجد و با محوریت ولی فقیه و امام جمعه پیاده کرد که با تحقق این مهم، می توان به تمدن سازی و جامعه سازی که مورد نظر رهبری است، دست یافت.
وی در پایان، آمار مساجد ثبت شده را هزارو200 مسجد اهل تشیع و تسنن معرفی کرد که 900 مسجد روستایی و 300 مسجد شهری است.
نظر شما