به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی هاشمی» امروز (30 مرداد) در اولین جلسه ستاد خیرین آموزش و توسعه اشتغال مددجویان استان اظهار کرد: هر علمی پایه و اساسی دارد لذا علم زندان بانی نیز دارای ریشه و اساسی است که اگر به آن پایبند باشیم کار برای زندان بانان آسان تر می شود و وظیفه اصلی ما اجرای حکم حبس است اما در زمینه آموزش و اشتغال زندانیان نیز رسالت داریم.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی خراسان جنوبی با اشاره به وجود پنج انجمن حمایت از خانواده زندانیان در سطح استان، گفت: در حال حاضر یک هزار و 522 خانواده زندانی با سه هزار دانش آموز تحت پوشش این انحمن های حمایتی هستند.
هاشمی با بیان اینکه اولین اصلی که زندانبان باید توجه کند به انسان بودن یک زندانی است، افزود: رسالت اصلی سازمان زندان؛ آموزش و حمایت از زندانیان جرائم غیرعمد است.
وی ادامه داد: اگر پیشگیری و پیش بینی درستی داشته باشیم شاید تعداد کثیری وارد زندان ها نمی شدند .
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم آموزش و حرفه آموزی به زندانیان، تاکید کرد: در سال 96 اداره کل زندان های خراسان جنوبی 166 دوره آموزشی برگزار کرد و جزو سه استان برتر کشور در بحث آموزش زندانیان هستیم.
هاشمی با اشاره به اینکه 92 درصد زندانیان استان مردان و 8 درصد زنان هستند، افزود: به دلیل همجواری با سیستان و بلوچستان و مسیر ترانزیت مواد مخدر آمار بانوان زندانی خراسان جنوبی نسبت به نُرم کشوری (3 درصد) به دلیل سوء استفاده از آنها بیشتر است.
وی به وجود کارگاه های فرش بافی در زندان های استان اشاره کرد و گفت: در این کارگاه های زمینه اشتغال بانوان فراهم شده و تاکنون 5 فرش دستبافت تولیدی مددجویان به ستاد عتبات عالیات تقدیم شده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فضای فیزیکی برای هر زندانی در سطح استان 14 مترمربع است، عنوان کرد: فضای فیزیکی زندان های خراسان جنوبی در سطخ کشور جزو زندان های برتر است.
هاشمی با بیان اینکه در زمینه تولید در زندان های استان توسط مددجویان مشکلی وجود ندارد، تاکید کرد: اما در ارائه تولیدات، بازاریابی و فروش محصولات مددجویان زندان های استان مشکل داریم.
وی با اشاره به اینکه 64 درصد زندانیان استان دارای 18 تا 40 سال سن دارند، گفت: هدف بنیاد تعاون زندان کمک به اشتغال مددجویان است و سال گذشته حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان به زندانیان حقوق پرداخت کرده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم توجه به اشتغال زندانیان، افزود: به دلیل عدم توجه به اشتغال مددجویان، نرخ بازگشت مجدد به زندان ها استان 46 تا 50 درصد است در حالی که اگر توجه شود نرخ بازگشت مجدد به زندان کاهش می یابد.
هاشمی با بیان اینکه باید مرکز حرفه آموزی زندان های استان باید به عنوان مراکز فنی و حرفه ای ثابت معرفی شود، افزود: از خیران و فعالان اقتصادی استان درخواست می شود با ارائه طرح و نظرات پیشنهادی خود زمینه فروش و بازاریایی محصولات مددجویان زندان های استان را فراهم کنند.
نظر شما