به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان،برگزاری کلاسهای اوقات فراغت به رشد اجتماعی و فکری کودکان و نوجوانان کمک بسزایی میکند، اوقات فراغت یکی از مسائل مهم نوجوانان و جوانان است که شناخت نیازمندیها، رفع احتیاجات و برنامهریزی صحیح در این حوزه موجب بروز استعدادها و خلاقیتها و ایجاد نوآوری در بین نوجوانان و جوانان میشود ولی در این میان هزینه های سنگین برنامه های اوقات فراغت برخی خانواده ها را از ثبت نام فرزندانشان به کلاس ها منصرف می کند برهمین اساس با «محمد مهدی تندگویان» ،معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
برنامه های وزارت ورزش و جوانان در غنی سازی اوقان فراغت جوانان چیست؟
یکی از برنامه های ما در راستای غنی سازی اوقان فراعت جوانان ایجاد یک سامانه اوقات فراغت در هر استان است که تمام نهادهای درگیر در این موضوع برنامه های خود را در آن ثبت کنند در واقع هدف ما این است که اوقات فراغت را به سمت درآمدزایی ببریم مثلا اگر جوانی در یک کارگاه نجاری یا برق کار می کند درعین حالی که بخشی از اوقات فراغت خود را پر می کند یک اشتغالزایی منجر به درآمد هم برایش به وجود می اید. بنابراین وقتی جوان وارد این مدل از اشتغال و در آمد زایی از اوقات فراغت می شود مساله بیمه آنها نیز حل می شود لذا سامانههای اوقات فراغت ما در سراسر کشور فعال است و خانوادهها میتوانند به سامانه اوقات فراغت ادارات کل ورزش و جوانان استان خود مراجعه کنند و از برنامههای اوقات فراغتی استان مطلع شوند.
آیا شما برای بیمه برنامه های اوقات فراغت جوانان هم اقدامی کردید؟
ما با سازمان تامین احتماعی صحبت کردیم که یک الگوی بیمه ای برای تشکل ها و سمن های جوانان به ما ارایه دهند، چون این یک کار جدید در کشور است و تا به حال هم انجام نشده و با توجه به اینکه این سمن ها در حال دریافت شناسه از وزارت کشور هستند لذا سازمان تامین اجتماعی قول سبکی را به ما داده که نه کارگاهی است و نه صنفی، البته مشکل اصلی ما تامین سر فصل اعتبارات بودجه ای این مدل بیمه است که اگر با سازمان تامین اجتماعی به یک الگوی مشخص برسیم باید در اعتبارات بودجه ای سال 99 ردیف اساسی برای این موضوع تخصیص یابد.
شما امسال چه تعداد برنامه برای اوقات فراغت جوانان پیش بینی کردید؟
وزارت ورزش و جوانان امسال 30 هزار برنامه برای اوقات فراغت جوانان پیش بینی کرده است که در حال برگزاری می باشند ما به طور میانگین بابت هر برنامه حدود 350 هزار توامان سوبسید پرداخت می کنیم، یعنی مقداری از هزینه حضور یک جوان در یک نشست یا در اردوهای هویتی را ما پرداخت می کنیم که فشار کمتری به جوان وارد شود یا به عنوان مثال برای تامین بخش دیگر هزینه های این اردوها ما برای اسکان و اقامت جوانان از آموزش و پرورش و دانشگاه هها کمک می گیریم که این امر هزینه های سفر آنها را بشدت کاهش می دهد.
پیشنهاد و توصیه من برای همه جوانان و حضور در عرصههای اجتماعی استقبال از سمنهاست. هر هفت نفر جوان میتوانند یک فعالیت فرهنگی، هنری، اجتماعی را آغاز کرده و تشکل خود را ثبت کنند که این مهم به اشتغالزایی جوانان کمک میکند. ما سال گذشته توانستیم ۵هزار شغل مستقیم از طریق صندوق کارآفرینی امید و بانک رسالت ایجاد کنیم.
بحث بیمه مشاوره های ازدواج به کجا انجامید؟
ما در این اردو سبکی داریم که جوانان را با صنایع مختلف مانند صنعت نفت و فولاد آشنا می کنیم، اگر جوان بخواهد با هزینه خود به این سفر برود باید حدود دو میلیون تومان بپردازد این در حالی است با بسترهایی که ما فراهم کردیم یک جوان با 30 الی 40 هزارتومان می تواند در این اردو شرکت کند که هم یک کار تفریحی و اوقات فراغتی است و هم با یک صنعت اشنا می شود این یک بخش مهمی است که اگر مجلس اعتبارات ویژه ای برای آن تخصیص دهد، بسیاری از مشکلات حوزه جوانان حل می شود به عنوان مثال ما می توانیم معافیت هایی برای مالیات ارزش بر افزوده بخش خصوصی( کارخانه ها) که در زمینه اوقات فراغت (امکانات خوابگاهی و اردویی) به ما کمک می کنند ،در نظر بگیریم در واقع این همان پولی است که به صورت سوبسید وارد حوزه جوانان می شود.
بحث بیمه مشاوره های ازدواج به کجا انجامید؟
بیمه مشاوره های ازدواج بسیار مهمتر از حتی بیمه اوقات فراغت جوانان است من بارها و سالهاست موضوع بیمه این مساله را در خواست می کنم چون یکی از مشکلات اساسی است که هم مشاوران از آن رنج می برند و هم مراجعه کنندگان چون هیچ نوع مشاوره ای در کشور تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد و هزینه های کلان مشاوره های ازدواج موجب شده است که جوانان و خانواده ها برای مشاوره مراجعه نکنند.
سرانجام پیگیری شما در خصوص بیمه مشاوره های ازدواج درمجلس چی شد؟
ما مساله بیمه مشاوره های ازدواج را هم در کمسیون فرهنگی و هم در کمسیون اجتماعی مجلس مطرح کردیم و از نمایندگان در خواست کردیم که یک ردیف اعتبار مشخص برای مشاوره های ازدواج در نظر بگیرند چون کشور نیاز مبرم به این مساله دارد و در حال حاضر مشاوره های ازدواج خروجی خوبی ندارد.
نظر شما